تولید خودروسازان در فصل بهار از مرز ۲۰۳ هزار دستگاه گذشت

این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۲۰۳ هزار و ۳۳۴ دستگاه خودرو) رشد ناچیز یک‌دهم درصدی نشان می‌دهد. برپایه این گزارش، در سه ماهه نخست امسال گروه صنعتی ایران‌خودرو موفق به تولید ۹۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه خودرو شد و بالاتر از سایپا، عنوان بزرگ‌ترین خودروساز بهار امسال را […]

این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۲۰۳ هزار و ۳۳۴ دستگاه خودرو) رشد ناچیز یکدهم درصدی نشان می‌دهد. برپایه این گزارش، در سه ماهه نخست امسال گروه صنعتی ایران‌خودرو موفق به تولید ۹۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه خودرو شد و بالاتر از سایپا، عنوان بزرگ‌ترین خودروساز بهار امسال را از آن‌ِ خود کرد. به گزارش ایرنا، این گروه صنعتی توانست در این مدت ۶۷هزار و ۵۳۷ دستگاه در گروه پژو، ۹هزار و ۱۴۵ دستگاه در گروه سمند، ۱۱هزار و ۸۴۲ دستگاه دنا، شش‌هزار و ۹۹۲ دستگاه رانا، یک‌هزار و ۱۱۹ دستگاه هایما و ۵۹۵ دستگاه تارا تولید کند. جمع تولیدات این خودروساز در سه‌ماهه نخست امسال در هم‌سنجی با پارسال رشد ۵۷ صدم درصدی داشته است. آبی‌پوشان جاده مخصوص در خردادماه امسال ۴۲ هزار و ۵۴۳ دستگاه خودرو تولید کردند که سهم نوبرانه این گروه صنعتی یعنی تارا در جداول سامانه کدال فقط یک دستگاه ثبت شده است.

رشد ۲٫۷ درصدی تولید سایپا

در این مدت گروه سایپا به‌عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور موفق به تولید ۸۱ هزار و ۶۶۹ دستگاه خودرو شد که شامل ۷۱ هزار و ۶۷۹ دستگاه خودرو در خانواده تیبا، شش‌هزار و ۱۲۰ دستگاه سایپا ۱۵۱ (وانت پراید) و سه‌هزار و ۸۷۰ دستگاه شاهین بود.

این میزان تولید در مقایسه با بهار ۹۹ رشد ۲٫۷ درصدی نشان می‌دهد. نارنجی‌پوشان جاده مخصوص در خردادماه امسال ۳۳ هزار و ۱۰۹ دستگاه خودرو تولید کرد.

افت ۹٫۲۳ درصدی پارس‌خودرو

تا پایان خردادماه امسال همچنین پارس‌خودرویی‌ها موفق به تولید ۲۴ هزار و ۶۳۰ دستگاه خودرو شامل ۱۷‌هزار و ۲۰۱ دستگاه در گروه Q200 (کوئیک)، چهار هزار و ۴۶۸ دستگاه کوئیک معمولی، دو‌هزار و ۷۴۶ دستگاه در گروه S200 (ساینا) و ۲۱۵ دستگاه در گروه برلیانس شدند. این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ افت ۹٫۲۳ درصدی نشان می‌دهد. جمع تولیدات این خودروساز در خردادماه امسال هشت هزار و ۹۲۵ دستگاه به ثبت رسید. براساس این گزارش، بررسی مهم‌ترین برنامه‌های وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت در سال۱۴۰۰ حاکی از برنامه‌ریزی برای تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه انواع خودروی سواری و وانت است. با توجه به تولید ۹۸۴ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع سواری و وانت در سال ۹۹، رشد ۲۱٫۹ درصدی در این بخش پیش‌بینی شده است. پیشتر علیرضا رزم‌حسینی؛ وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت، گفت: خودروسازان برای تأمین نیاز داخل باید ضمن برنامه‌ریزی برای افزایش کمی‌محصولات خود، بیش از پیش در مسیر ارتقای کیفی و تولید خودروی باکیفیت و در شأن مردم گام بردارند. همچنین محسن صالحی‌نیا؛ رئیس هیأت عامل ایدرو، نیز با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای افزایش تولید شرکت‌های خودروسازی، خاطرنشان‌کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون دستگاه خودرو توسط دو خودروساز بزرگ تولید و روانه بازار خواهد شد.