تشکیل وزارت حمل‌ونقل تسریع و اهتمام شود

مطالبه تنی چند ار مسؤولان و کارشناسان حمل‌ونقل از رئیس‌جمهور منتخب تشکیل وزارت حمل‌ونقل تسریع و اهتمام شود ۷۰ نفر از اساتید دانشگاه و خبرگان حوزه‌ حمل‌ونقل در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور منتخب خواستند که در تشکیل وزارت حمل‌ونقل تسریع و اهتمام شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، در متن این نامه خطاب به جناب حجت‌الاسلام والمسلمین […]

مطالبه تنی چند ار مسؤولان و کارشناسان حمل‌ونقل از رئیس‌جمهور منتخب

تشکیل وزارت حمل‌ونقل تسریع و اهتمام شود

۷۰ نفر از اساتید دانشگاه و خبرگان حوزه‌ حمل‌ونقل در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور منتخب خواستند که در تشکیل وزارت حمل‌ونقل تسریع و اهتمام شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، در متن این نامه خطاب به جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای دکتر سیدابراهیم رئیسی؛ به عنوان رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران، پس از سلام و تبریک بابت پیروزی آقای رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری، آمده است: یکی از مزیت‌های نسبی سرزمینی کشور عزیزمان، وجود فرصت‌های راهبردی و طلایی در حوزه‌ «حمل‌ونقل» است که با توجه به موقعیت ژئواستراتژیک ایران، استفاده‌ بهینه از این فرصت‌ها مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و توجه ویژه است. در ادامه این نامه نخبگان حمل‌ونقل آمده است: اتخاذ رویکردهای تخصصی به حوزه‌ حمل‌ونقل بار و مسافر و گلوگاه‌ها و راهکارهای اولویت‌دار سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر شکوفایی اقتصادی کشور در هر دو حوزه‌ داخلی و بین‌المللی داشته باشد. در بخش دیگری از این نامه آمده است: موارد زیر به‌عنوان برخی از محورهای اساسی در حوزه‌ی حمل‌ونقل می‌توانند مورد توجه قرار گیرند:

* توجه ویژه به مزیت کشور در ترانزیت و لجستیک منطقه‌ای و بین‌المللی

* ایجاد زنجیره‌های ارزش بین‌المللی و ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی

* ارتقاء بهره‌وری سامانه حمل‌ونقل کشور در بخش‌های ناوگان و زیرساخت

* تکمیل و تقویت آمایش‌محور شبکه‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای، هوایی، دریایی و خطوط لوله کشور

* توسعه‌ حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری با لحاظ ایمن‌سازی شبکه راه‌ها، ایمنی وسایل‌نقلیه، هدایت مؤثر بیمه‌ها و آموزش نیروی انسانی متخصص.

در ادامه نامه نخبگان حوزه‌ راهبردی حمل‌ونقل از رئیس‌جمهور منتخب، آمده است: اتخاذ رویکردهای تخصصی فوق‌الذکر، نیازمند مدیرانی توانمند و متخصص و دارای فهم دقیق از نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت‌های حمل‌ونقل است؛ در سال‌های اخیر، رویکرد اصلی وزارت راه‌وشهرسازی، عمدتاً بر حوزه‌ مسکن متمرکز بوده است و توجه کافی به رویکردهای تخصصی مذکور در حمل‌ونقل کشور به عمل نیامده است که این امر، با توجه به فعالیت گسترده‌ رقبای منطقه‌ای و بین‌المللی در بخش حمل‌ونقل و لجستیک، سبب تحدید فرصت‌های ژئواستراتژیک کشور شده است. در ادامه این نامه، آورده شده است: بر این اساس، ضمن تأکید بر ضرورت پایبندی وزیر محترم جدید راه‌وشهرسازی به سیاست‌های کلی نظام در بخش حمل‌ونقل و نیز سیاست‌های کلی ابلاغی مقام‌معظم‌رهبری در برنامه‌ ششم توسعه، پیشنهادهای زیر تقدیم حضور می‌شود:

۱- به عنوان یک راهکار بنیادین برای رفع مشکلات حوزه‌ حمل‌و‌نقل و استفاده‌ حداکثری از فرصت‌های کشور در این حوزه، اهتمام و تسریع در تشکیل «وزارت حمل‌ونقل» از طریق انتزاع بخش‌های مرتبط با حمل‌ونقل از وزارت راه‌وشهرسازی و وزارت کشور و سایر سازمان‌های دولتی، مورد حمایت قرار گیرد.

۲- با عنایت به احتمال تمرکز حداکثری وزیر راه‌وشهرسازی در سال‌های پیش‌رو بر تأمین مسکن، تا زمان تشکیل وزارت حمل‌و‌نقل، در انتصاب مدیران بخش حمل‌و‌نقل وزارت راه‌وشهرسازی، بهره‌مندی منتصبان از دانش مرتبط و نگاه تخصصی و برنامه‌ مدون در حوزه‌ راهبردی حمل‌ونقل، به‌طور ویژه مدنظر قرار گیرد.