اختصاص ۱۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال بودجه به پژوهش در سال آینده

  بهزاد قره‌یاضی از برنامه‌ریزی برای اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه به این بخش در سال ۹۵ خبر داد و گفت: امیدوارم امسال سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به یک درصد برسد. رییس بخش تحقیقات سازمان مدیریت در گفت‌و‌گو با مهر، اظهار داشت: در حال حاضر و در سال پایانی برنامه پنجم توسعه، […]

 

بهزاد قره‌یاضی از برنامه‌ریزی برای اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه به این بخش در سال ۹۵ خبر داد و گفت: امیدوارم امسال سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به یک درصد برسد.

رییس بخش تحقیقات سازمان مدیریت در گفت‌و‌گو با مهر، اظهار داشت: در حال حاضر و در سال پایانی برنامه پنجم توسعه، برخلاف آنچه که در قانون برنامه چهارم و پنجم آمده بود که سهم تحقیقات از تولید ناخالص داخلی باید به ۳ درصد برسد، متأسفانه این میزان به ۰٫۴۸ درصد رسیده است که مفهوم آن این است که دو دولتی که متولی اجرای این قانون‌‌ها بوده‌اند، هیچ نوع اهتمامی برای تحقق قانون برنامه در این بخش، صورت نداده‌اند.

رییس تحقیقات و فن‌آوری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، ادامه داد: اما برای سال ۹۵ تدبیری صورت گرفته است تا بیش از یک درصد تولید ناخالص داخلی به بخش تحقیقات و پژوهش اختصاص پیدا کند. این موضوع برای نخستین بار اتفاق می‌افتد و امیدواریم در سال ۹۵ سهم پژوهش در GDP از مرز یک درصد هم عبور کند.

وی تصریح کرد: در لایحه بودجه سال ۹۵ مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان در جدول ۱۴ و حدود ۷ هزار میلیارد تومان در جدول ۷ که مربوط به توزیع بین دستگاه‌های پژوهشی است به بخش پژوهش اختصاص خواهد یافت. در همین حال مبلغ یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هم بابت خرید تجهیزات آزمایشگاهی از صندوق توسعه ارزی در نظر گرفته شده که در مجموع مبلغی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ برای تحقیق و پژوهش پیش‌بینی شده است.

قره‌یاضی تحقق این بودجه را مستلزم رونق فضای عمومی اقتصادی کشور، تحقق درآمد‌ها و اراده دولت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی عنوان کرد و گفت: این نوید را به جامعه پژوهشی کشور می‌دهم که این اراده در سازمان مدیریت و دولت وجود دارد و امیدواریم مجلس نیز این لایحه را مصوب کند تا در سال آینده شاهد شکوفایی بخش تحقیقات در کشور باشیم.

رییس تحقیقات و فن‌آوری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مورد هزینه‌کرد بودجه مدنظر اظهار داشت: بخش عمده این اعتبارات باید در دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، هزینه شود. بخش دیگری از آن نیز باید توسط معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، برای توسعه نوآوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان، هزینه شود. در همین حال واحدهای پژوهشی وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی و نیز جهاد دانشگاهی و سایر واحدهای پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، در این بودجه سهم خواهند داشت.

 

وی گفت: براساس قانون دایمی تنها یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها منهای فصل یک و ۶، باید به امر پژوهش اختصاص پیدا کند که این مبلغ بسیار ناچیز است به‌طوری که ما معتقدیم این رقم به زحمت احصا و تفکیک و هزینه کرد آن نمی‌ارزد. اما در لایحه برنامه ششم توسعه، دو درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای هم پیش‌بینی شده است که باید برای تحقیقات اختصاص پیدا کند که در صورت تصویب این قانون، رقم قابل قبولی به این بخش اختصاص داده خواهد شد.