از بیش از ۱۲هزار دستگاه خودرویی که در سالهای اخیر در گمرک دپو و به صورت مرحلهای تعیینتکلیف شده بود همچنان ۲۲۴۹ دستگاه بلاتکلیف مانده است. به گزارش مناقصهمزایده، ۱۲هزارو۲۶۱ دستگاه خودرو طی چند سال اخیر وارد گمرک و بنادر شد. ولی با توجه به تغییر سیاستهای ارزی و همچنین برخی تصمیمگیریها در حوزه […]
از بیش از ۱۲هزار دستگاه خودرویی که در سالهای اخیر در گمرک دپو و به صورت مرحلهای تعیینتکلیف شده بود همچنان ۲۲۴۹ دستگاه بلاتکلیف مانده است. به گزارش مناقصهمزایده، ۱۲هزارو۲۶۱ دستگاه خودرو طی چند سال اخیر وارد گمرک و بنادر شد. ولی با توجه به تغییر سیاستهای ارزی و همچنین برخی تصمیمگیریها در حوزه خودرو که به ممنوعیت ثبت سفارش واردات این کالا منتهی شد، خودروهای واردشده بلاتکلیف باقی ماند. به هر صورت عمده این خودروها قبل از ممنوعیت و با انجام ثبت سفارش که مجوز وزارت صمت بود به گمرک و بنادر رسیده و حقوقی را برای واردکننده ایجاد میکرد که با خود حواشی بسیاری به همراه داشت و بهدنبال رایزنیهای صورت گرفته، بین دستگاههای ذیربط و درخواست صاحبان کالا، هیأت دولت طی چند مرحله با ترخیص این خودروها موافقت کرد که آخرین مرحله در سال گذشته بود و در ۲۶ شهریورماه به پایان رسید ولی همچنان بخشی از آنها بلاتکلیف باقی ماند. این در حالی است که دریافت تازهترین گزارش در رابطه با آخرین وضعیت خودروهای دپو شده در گمرک از جمالارونقی؛ معاون فنی گمرک ایران، از این حکایت دارد که همچنان خودروهای ورود ممنوع مانند آمریکایی و بالای ۲۵۰۰ سیسی، فاقد ثبت سفارش و یا برخی که دارای پرونده قضایی هستند در گمرک مانده و خاک میخورند.
حدود ۱۰ هزار خودرو ترخیص شد
طبق گزارش معاون فنی گمرک ایران، از ۱۲هزار و ۲۶۱ خودرو وارداتی، ۱۰هزارو۱۲ دستگاه در چند مرحله ترخیص شده و ۲۲۴۹ دستگاه باقی مانده است. این در حالی است که در مرحله اول و با مجوز هیأت دولت از نیمه دیماه ۱۳۹۷ تا اردیبهشتماه ۱۳۹۸ مهلتی تعیین شد تا صاحبان کالا طبق شرایط تعیینشده نسبت به تعیینتکلیف خودروها اقدام کنند که بار دیگر تا تیرماه تمدید شد و در پایان مهلت تعیین شده ۶۶۵۳ دستگاه خودرو به همراه ۵۰۰ دستگاه آمبولانس در این فاصله ترخیص شد. بعد از آن دیگر زمانی تمدید نشد تا اینکه در ۲۹بهمنماه ۱۳۹۸بار دیگر این مجوز از سوی هیأت دولت صادر و در فرصت سه ماهه تا پایان اردیبهشت ماه۱۳۹۹ امکان ترخیص وجود داشت که اعلام معاون فنی گمرک حاکی آن است که ۲۸۵۹ دستگاه خودرو نیز در این مدت ترخیص شد که ۱۰۰۰ دستگاه مربوط به کرمان موتور، ۳۴۰ دستگاه برای سایر اشخاص که قبلا آنها را اظهار کرده بودند، ۱۷۰ دستگاه اظهار و ترخیص ، ۱۴۵ دستگاه مربوط به خودروهای منطقه آزاد اروند، چهار دستگاه سهمیه جانبازان و ۱۲۰۰ دستگاه هم با حکم مرجع قضایی ترخیص شدند. اما مابقی خودروها باقی مانند تا اینکه بار دیگر مصوبه در خرداد ماه ۱۳۹۹ به مدت سه ماه تمدید و در پایان شهریور این زمان به اتمام رسید ولی در نهایت باز هم بخشی از خودروها که تعداد آن به ۲۲۴۹ دستگاه میرسد از گمرک و بنادر ترخیص نشده است. طبق اعلام جمالارونقی، از خودروهای دپو مانده در گمرک، ۵۱ دستگاه قبلاً اظهار ولی پروانه نشده بود ، ۷۳ دستگاه خودروی سفارش آمریکا و ۹دستگاه خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی که در گمرک خرمشهر و منطقه آزاد اروند است، همچنین ۱۰۰ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سیسی که در سال ۱۳۹۳ وارد و بخشی از آن مربوط به تسهیلات جانبازان بوده و ۱۰۸۹ دستگاه دارای پرونده قضایی که برای بخشی از متهمان پرونده دادنامه مبنی بر ترخیص خودرو صادر شده است.
۹۲۷ خودرو منتظر ثبت سفارش است
در بین خودروهای باقیمانده، ۹۲۷ دستگاه فاقد ثبت سفارش و به گمرک اظهار نشدهاند که همگی زیر ۲۵۰۰ سیسی است. یعنی با باز شدن ثبت سفارش امکان ورود به کشور را خواهد داشت. اما در مورد خودروهای بالای ۲۵۰۰سیسی و آمریکایی نیز با توجه به ممنوعیت ورود این خودروها امکان وارد شدن به کشور و یا حتی مناطق آزاد را ندارند که تعداد آنها در مجموع به ۱۸۲ دستگاه میرسد. در یک سال اخیر بحث تعیینتکلیف این خودروهای باقیمانده بسیار مطرح بوده و رایزنیهایی بین دستگاههای مربوطه از جمله گمرک ایران، سازمان اموال تملیکی، سازمان ملی استاندارد و البته ریاستجمهوری صورت گرفت ولی همچنان تکلیف این خودروها مشخص نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.