اینجرلیک اتاق فرمان کودتاچیان بوده است

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه اینجرلیک اتاق فرمان کودتاچیان بوده است رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه در مجلس نهم گفت: پایگاه نظامی اینجرلیک در جریان کودتای نافرجام ترکیه به عنوان اتاق فرمان آن‌ها استفاده شد و در ادامه خیانت دوستان عرب و غربی اردوغان فاش شد. به گزارش خانه ملت، سیدمؤیدحسینی […]

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه

اینجرلیک اتاق فرمان کودتاچیان بوده است

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه در مجلس نهم گفت: پایگاه نظامی اینجرلیک در جریان کودتای نافرجام ترکیه به عنوان اتاق فرمان آن‌ها استفاده شد و در ادامه خیانت دوستان عرب و غربی اردوغان فاش شد.

به گزارش خانه ملت، سیدمؤیدحسینی صدر گفت: پیروزی کودتاچیان ترکیه می‌توانست تبعات ناخوشایندی برای روند دموکراسی این کشور داشته باشد، اما شکست آن‌ها در نهایت منجر به تثبیت مردم‌سالاری در این کشور شده است.

 رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه در مجلس نهم شورای اسلامی تصریح کرد: در زمان احداث پایگاه نظامی اینجرلیک مقامات جمهوری اسلامی نسبت به عواقب این کار به آنکارا بار‌ها هشدار دادند اما ترکیه تحت تأثیر ناتو خاک خود را در اختیار نیروهای نظامی غربی قرارداد.

وی در ادامه گفت: تحولات چند روز اخیر ترکیه نشان می‌دهد که پایگاه اینجرلیک به عنوان اتاق فرمان کودتاچیان مورد استفاده قرار گرفته است. در این میان مسأله اساسی اینجاست که با وجود دوربین‌های نظارتی ناتو، اقدامات کودتاچیان قطعاً توسط کشورهای غربی رصد شده بود.

این نماینده مجلس نهم گفت: رژیم‌های مرتجع عرب همراه براساس دیکته ریاض تلاش کردند در جریان جنگ سوریه ضمن تأمین منافع رژیم صهیونیستی و ایجاد اختلاف میان آنکارا با تهران، ترکیه را در معرض انواع تهدیدات امنیتی قراردادند.

وی در ادامه گفت: مسأله اساسی که در جریان کودتای نافرجام ترکیه روی داد این است که کشورهای غربی چشم دیدن توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ترکیه را ندارند، در عین حال خصلت عرب و عجم رژیم‌های مرتجع عرب را به دشمنانی خونی برای ترکیه تبدیل می‌کند. این دو فاکتور اساسی در کنار هم آن‌ها را به حامیان کودتا تبدیل کرد.

حسینی‌صدر با پیش کشیدن سفرهای مقامات ترکیه و دیدارهای آن‌ها با مقامات جمهوری اسلامی گفت: تهران همواره خواهان گسترش تعامل با آنکارا بوده است و برهمین اساس، برقراری امنیت در این کشور از اولویت‌های ایران بوده است.

وی تأکید کرد: موضع گیری‌های دستگاه دیپلماسی و تماس‌های هوشمندانه میان تهران و آنکارا در جریان کودتا توانست حقانیت رفاقت جمهوری اسلامی را برای ترکیه روشن کند.

گفتنی است، براساس گزارشی که روزنامه صباح ترکیه منتشر کرد، رییس‌جمهوری ترکیه از موضع‌گیری بشاراسد، رییس‌جمهوری سوریه در قبال کودتای نافرجام در ترکیه تقدیر کرده و گفته است که به رغم خصومت شدیدی که بین او و همتای سوری‌اش بوده اما اسد کودتا را محکوم کرد در حالی که دیگر هم‌‌‌‌پیمانانش از پشت به او خنجر زدند.

رجب‌طیب‌اردوغان از مواضع عربستان، آمریکا و اروپا نسبت به کودتای نافرجام انتقاد کرد و گفت: در حالی که ما نیازمند حمایت آن‌ها بودیم، آن‌ها از پشت به ما خنجر زدند.

به نوشته این روزنامه، او تهدید کرد که دست‌های خارجی را که از کودتا حمایت کردند، رو می‌کند.

 

شایان ذکر است که بن‌علی‌ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه اخیراً بار‌ها تأکید کرده است که ترکیه به دنبال بهبود روابط با مصر، روسیه و سوریه است.