۲۶ درصد تولید گاز کشور در صنعت استفاده می‌شود

نعمت‌زاده ۲۶ درصد تولید گاز کشور در صنعت استفاده می‌شود وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که هم اکنون ٣٨ درصد گاز جهان در بخش صنعت مصرف می‌شود، گفت: در ایران، ٢٦ درصد گاز در بخش صنعت مصرف می‌شود و اعتقاد داریم باید استفاده از این انرژی خدادادی در صنعت افزایش یابد. به […]

نعمت‌زاده

۲۶ درصد تولید گاز کشور در صنعت استفاده می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که هم اکنون ٣٨ درصد گاز جهان در بخش صنعت مصرف می‌شود، گفت: در ایران، ٢٦ درصد گاز در بخش صنعت مصرف می‌شود و اعتقاد داریم باید استفاده از این انرژی خدادادی در صنعت افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، محمدرضانعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی گاز ایران با بیان این که صنعت گاز، صنعتی بومی در کشور است، با بیان این‌که هم اکنون بسیاری از تجهیزات صنعت گاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: می‌توان گفت چنین صنعتی در کشور بومی شده است.

نعمت‌زاده عنوان کرد: وزارت صنعت ارتباط خوبی با وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران دارد اما می‌توانیم ارتباط‌های خود را گسترش دهیم تا تجهیزات بیش‌تری در داخل تولید شود.

وی افزود: هم‌اکنون با تلاش‌های وزارت نفت در بخش‌های مختلف همچون اکتشاف، حفاری، ساخت سکو و همچنین لوله‌گذاری در خشکی و دریا موفقیت‌های بزرگی کسب کرده‌ایم که حتی می‌توانیم با کشورهای دیگر منطقه در این عرصه‌ها رقابت کنیم.

وزیر صنعت با اشاره به این‌که یکی از ثمرات برجام، توسعه سرمایه‌گذاری خارجی در کشور است، به‌طوری‌که در ۳ ماه ابتدای امسال، چند مورد سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه صنعت به سرانجام رسیده است، به توانمندی پالایشگاه‌های گاز کشور اشاره و تصریح کرد: اکنون بسیاری از پالایشگاه‌های گازی کشور از توانمندی بالایی برخوردارند به‌طوریکه سرویس‌‌‌‌ها و تجهیزات جانبی اغلب آن‌‌‌ها از سوی شرکت‌های ایرانی انجام می‌شود.

حجم بالای قاچاق و کمر شکسته تولید!

یک کارشناس بازار کار می‌گوید که حجم قاچاق در ایران بسیار بالاست و اگر عزم جدی برای کنترل آن نباشد کمر تولیدکنندگان را خواهد شکست.

حمیدحاج‌اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای آن‌که موتور محرک صنایع داخلی به چرخش درآید، سیاست‌های زیربنایی لازم است و درمورد خرید کالای ایرانی هم اول باید فرهنگ عمومی ایجاد شود.

وی ادامه داد: متأسفانه در این بخش مشکل داریم، چون لوازم و وسایلی هم که مردم از آن استفاده می‌کنند -از لوازم خانگی تا صوتی و تصویری- عمدتاً خارجی است و آنان معتقدند که نسبت به ایرانی کیفیت بهتری دارد.

حاج‌اسماعیلی تصریح کرد: مسلماً نیازمند کار فرهنگی در این زمینه هستیم که از تولید داخلی و کالای ایرانی حمایت شود و مردم خرید آن را با میل و علاقه انجام دهند.

به گفته این کارشناس بازار کار، باید در یک مقطع زمانی، برنامه‌ روشمند و قاعده‌مندی برای صنایع داخلی طراحی شود تا در رقابت با کالای خارجی قدرت ماندگاری داشته باشند.

وی تأکید کرد: دولت در این بازه زمانی، باید واردات کالا را کنترل کند و فرصت کیفی‌سازی کالاهای تولیدی را به بنگاه‌ها و کارخانه‌ها بدهد؛ به این نحو که در یک مدت محدود و کوتاه مدت واردات کالا را مدیریت کند و اجازه دهد کالای ایرانی برای رقابت با کالای خارجی آماده شود.

حاج‌اسماعیلی درعین حال با تأکید بر نظارت و کنترل صحیح دولت بر مرز‌‌‌ها و گمرک‌ها، خاطرنشان کرد: واردات از مرزهای قانونی بیش از قاچاق کالا از مبادی غیررسمی به صنعت و تولید کشور لطمه می‌زند و کمر تولیدکنندگان را می‌شکند، بنابراین اگر قاچاق کالا با توجه به حجم بالای آن در ایران کنترل نشود و عزم جدی برای مهار آن وجود نداشته باشد، نه تنها موفق نخواهیم بود، بلکه بسیاری از واحدهای تولیدی به تدریج زمین‌گیر خواهند شد.

 

به اعتقاد این کارشناس بازار کار، مباحثی نظیر کمک‌های فنی و اعتباری، مشاوره کارشناسی، انتقال دانش و تکنولوژی و معافیت‌های مالیاتی برای ماندگاری صنایع لازم است و اگر سیستم بانکی در خدمت به روز کردن صنایع نباشد، اقتصاد دچار مشکل می‌شود.