۵۰ درصد بنگاه‌های تولیدی کشور تعطیل یا نیمه فعال است

  مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدی کشور درباره وضعیت تولید گفت: در حال حاضر شبکه تولید حداکثر با ۳۵ تا۴۰ درصد از ظرفیت تولید واقعی خود فعالیت می‌کند و دولت هیچ‌گونه حمایتی از تولید ندارد. علیرضا مرادی در گفت‌وگو با تسنیم، نسبت به وضعیت نابه‌سامان تولید در کشور هشدار داد و گفت: این‌که مسؤولان وعده کردند […]

 

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدی کشور درباره وضعیت تولید گفت: در حال حاضر شبکه تولید حداکثر با ۳۵ تا۴۰ درصد از ظرفیت تولید واقعی خود فعالیت می‌کند و دولت هیچ‌گونه حمایتی از تولید ندارد.

علیرضا مرادی در گفت‌وگو با تسنیم، نسبت به وضعیت نابه‌سامان تولید در کشور هشدار داد و گفت: این‌که مسؤولان وعده کردند بعد از اجرای برجام مشکلات تولیدی حل می‌شود صحت ندارد. عدم همسویی متولیان اجرایی کشور در صدور مجوزهای فعالیتی و ارتباطی، عدم ثبات نرخ ارز و هزینه‌های جاری در شبکه حمل‌‌و نقل، عدم برنامه‌ریزی برای تأمین بی‌واسطه و ارزان مواد اولیه و عرضه کالا و خدمات تولیدی مورد نیاز جامعه در سطوح داخلی و بروز مشکلات و بوروکراسی اداری در حوزه مراودات بین‌المللی از جمله مشکلات مرتبط به تولید است.

وی افزود: شبکه تولید کشور با تمام مشکلات تلاش برای ادامه حیات خود دارد. در حال حاضر شبکه تولید حداکثر با ۳۵ تا۴۰ درصد از ظرفیت تولید واقعی خود فعالیت می‌کند. سطح پایین فعالیت در تعاونی‌های تولیدی که بیش از۵۰درصد بنگاه‌های تعاونی را شامل می‌شود، تأیید بر عدم پایبندی مدیران اجرایی به شاخص‌های قانونی تعیین شده در حمایت از بنگاه‌ها است.

مرادی در بیان معضلات بخش تولید گفت: مشکلات شبکه تولید در داخل کشور است. تولیدکنندگان هیچ‌ گونه حمایت مالی ندارند. دولت در شورای پول ‌و اعتباری برای کاهش سود سپرده تصمیم ‌می‌گیرد در حالی که چرا نرخ سود تسهیلات بالاست؟ بانک‌ها هیچ‌گونه همکاری با تولید‌کنندگان ندارند. معضل شبکه تولید کشور قابل رفع نیست. مگر این‌که تغییری در رویکرد دولت و سیاست‌گذاران مرتبط با حوزه تولید که مبنا و بستر اشتغال‌زایی و کارآفرینی و ثبات در کشور است رخ دهد.

 مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدی کشور اظهار داشت: در حال حاضر بخش تولید و تولیدکنندگان هیچ‌گونه پشتوانه و تکیه‌گاهی اعم از حمایت‌های دولتی در تأمین ارز به نرخ دولتی، تخفیف مالیاتی و رفع مشکلات مالیات ارزش افزوده مطابق قانون، ایجاد تناسب بین هزینه‌های واقعی تولید و قیمت تمام شده کالا در قیاس با کالاهای وارداتی یا قابل عرضه در بازار رقابتی و صدور مجوزهای فعالیتی و عرضه تولیدات نداشته و ندارد. اگر بخواهیم در راستای تبعیت از رویکرد رهبری گام‌برداریم دولت باید حسب وعده‌هایش در جهت احیای بخش تولید گام‌بردارد.

 وی درباره پرداخت یارانه تولید گفت: دولت آمار و لیستی از بنگاه‌هایی که این تسهیلات را دریافت کردند اعلام کند. هیچ بنگاهی از سوی دولت و یارانه دولتی حمایت نشده است.