چالش‌های پیش‌روی وزیر نیروی جدید

وزیر نیرو، در دولت سیزدهم باید علاوه بر توان مدیریتی بالا، از بدنه صنعت آب و یا صنعت برق بوده و مشکلات این دو صنعت زیربنایی کشور را از نزدیک درک کرده باشد؛ چرا که با چالش‌های متعددی که پیش‌روی وزیر جدید هست، فرصتی برای آزمون و خطا نیست. به گزارش تسنیم، بعد از مراسم […]

وزیر نیرو، در دولت سیزدهم باید علاوه بر توان مدیریتی بالا، از بدنه صنعت آب و یا صنعت برق بوده و مشکلات این دو صنعت زیربنایی کشور را از نزدیک درک کرده باشد؛ چرا که با چالش‌های متعددی که پیش‌روی وزیر جدید هست، فرصتی برای آزمون و خطا نیست. به گزارش تسنیم، بعد از مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری جدید در تاریخ ۱۴ مردادماه امسال، اسامی‌ وزرای دولت سیزدهم توسط آیت‌ا… رئیسی؛ به مجلس ارائه خواهد شد تا نمایندگان بعد از بحث و بررسی روی صلاحیت نامزدهای تصدی پست وزارت، با رأی‌گیری و دادن رأی اعتماد، وزرا را یک‌به‌یک راهی وزارتخانه متبوعشان کنند. یکی از وزارتخانه‌های حیاتی که علاوه بر نقش اقتصادی پررنگ آن، نقشی پُررنگ در عرصه‌های اجتماعی و تأمین نیازهای ضروری زندگی روزانه مردم دارد، وزارت نیرو است.

وزیر نیروی جدید، در حالی کار خود را در ساختمان شیشه‌ای نیایش آغاز می‌کند که پیک تابستانی مصرف برق را پشت سر گذاشته‌ایم و دیگر خبری از خاموشی‌های تابستانه نیست، اما با مدیریت منابع آبی در ماه پایانی خشک‌ترین سال آبی قرن مواجه است. کم‌آبی احتمالی شهریورماه و خشکسالی ابتدایی پاییز نخستین بحران پیش‌روی وزیر نیروی دولت سیزدهم است. در ماه پایانی پاییز، در حالی که افزایش غلظت آلاینده‌ها در هوای کلانشهرها، الزام مصرف گاز بیشتر در نیروگاه‌ها و جلوگیری از مصرف سوخت مایع را به دنبال دارد، تکرار چالش ناترازی در تولید و مصرف گاز و به تبع آن، اجبار برای واحدهای حرارتی در جایگزینی سوخت مایع به جای سوخت گاز و احتمال کمبود در تأمین گاز نیروگاه‌ها، بحران بعدی پیش‌روی وزیر نیروی دولت سیزدهم است. بحرانی با نام «تأمین زمستانی برق کشور در شرایط محدودیت سوخت»، دومین بحران وزیر نیروی آینده خواهد بود. در همین ایام، وزیر نیرو و تیم تحت امر وی، از یک‌سو باید در مدیریت منابع آبی بر پایه میزان بارش‌های سال آبی جدید متمرکز باشد و از سوی دیگر، با وجود محدودیت‌های سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها، شرایط مدیریت شده‌ای در پیشبرد تعمیرات دوره‌ای و اساسی واحدهای نیروگاهی برای آماده شدن نیروگاه‌ها به منظور تولید برق تابستان ۱۴۰۱ را رقم بزند. شرایط احتمالی بروز سیلاب در ماه‌های پایانی سال‌جاری و ابتدایی سال آینده، بروز ترسالی و یا ادامه خشکسالی، بروز احتمالی قطعی‌های زمستانی برق، حل مشکلات بخش‌خصوصی صنعت آب و صنعت برق، پیشبرد پروژه‌های نیمه‌کاره آب و برق، بررسی و ارائه ضروریات آب و برق در جریان تدوین برنامه هفتم و… گوشه‌ای از مسائلی است که وزیر نیروی دولت سیزدهم با آن مواجه است و بدون شک فردی می‌تواند بر این مسائل و مشکلات فائق آید که علاوه بر توان مدیریتی لازم، آشنایی کاملی با مشکلات آب و برق کشور داشته باشد. در وزارت نیروی دولت سیزدهم، بدون شک دیگر فرصتی برای آزمون و خطای مدیران ناآشنا با آب و برق و مشکلات متعدد این دو صنعت وجود ندارد و وزیر نیروی دولت سیزدهم باید فردی باشد که به جای تکیه بر مشاوران برای تهیه برنامه، خود برنامه‌ای جامع مبتنی بر راهکارهای اجرایی حل مشکلات آب و برق کشور داشته باشد و از نظر کارشناسان و مشاوران متخصص و کارآزموده برای رفع سریع‌تر موانع و پیاده‌سازی راهکارهای اجرایی کمک بگیرد؛ این مهم میسر نمی‌شود جز اینکه وزیر نیروی دولت آینده، از بدنه صنعت آب و یا صنعت برق بوده و مشکلات این دو صنعت زیربنایی کشور را از نزدیک درک کرده باشد.