سلاحی رو به روی تسهیلات صنایع

سلاحی رو به روی تسهیلات صنایع یک کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به اعطای تسهیلات بیش از ۱۴هزارمیلیارد ریالی به بخش صنایع، اما همچنان تغییرات محسوسی در این بخش دیده نمی‌شود. محمدهادی شعله کارشناس صنایع در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص این‌که اعطای تسهیلات چقدر کمک حال در بخش صنعت بوده، گفت: تسهیلات مالی […]

سلاحی رو به روی تسهیلات صنایع

یک کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به اعطای تسهیلات بیش از ۱۴هزارمیلیارد ریالی به بخش صنایع، اما همچنان تغییرات محسوسی در این بخش دیده نمی‌شود.

محمدهادی شعله کارشناس صنایع در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص این‌که اعطای تسهیلات چقدر کمک حال در بخش صنعت بوده، گفت: تسهیلات مالی باید بر اساس طرح‌های توجیهی برای بنگاه‌ها به صورت عادلانه و درجه‌بندی پرداخت شود که این امر به علت رانت‌های موجود در بخش تسهیلات‌دهی کم‌تر اتفاق می‌افتد و وام‌های پرداختی متأسفانه به دست تولیدکننده واقعی نرسیده است.

وی در ادامه افزود: ما خود یکی از شرکت‌های صنایع الف در استان فارس در بخش تولید مواد شیمیایی و دارویی هستیم که تا‌کنون تسهیلاتی دریافت نکرده‌ایم.

شعله درخصوص تأثیر واردات بی‌رویه بر ادامه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی نیز گفت: باید تعرفه واردات کالاهای چینی افزایش پیدا کند و جلوی ورود کالاهای غیرضروری و بی‌کیفیت گرفته شود تا صنایع بتوانند در کشور نفسی بکشند.

وی تصریح‌ کرد: قراردادهایی که با سرمایه‌گذاران خارجی به امضا رسیده و دستاورد خاصی نیز برای کشور نداشته باید مورد بازنگری قرار گیرند.

شعله اظهار کرد: جذب سرمایه‌گذاری که فقط به دنبال واردات به کشور است هیچ منفعتی ندارد و در این خصوص باید بحث انتقال تکنولوژی جزو ضروریات قرار گیرد.

این کارشناس صنایع ادامه ‌داد: به‌طور مثال در بخش تولید مواد شیمیایی صددرصد مواد اولیه وارداتی است به این صورت که ۷۰درصد از چین و به ترتیب ۱۵ درصد از هندوستان و همچنین ۱۵ درصد از اروپا وارد می‌شود و باید بستری فراهم شود که از صفر تا صد این مواد اولیه در ایران تولید شود.

 

وی گفت: کمک به رشد صنایع دانش محور و فاصله گرفتن از تولید سنتی و بومی قدمی دیگری است که در این راستا دولت باید به آن توجه ویژه داشته باشد.