عدم شفافیت باعث ایجاد رانت در دستگاه‌ها شده است

  عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که عدم شفافیت باعث ایجاد رانت عجیبی در دستگاه‌ها شده است، گفت: ارتباط منطقی بین سند چشم‌انداز و سیاست‌ های برنامه‌های ۵ ساله توسعه و بودجه وجود ندارد. به ‌گزارش تسنیم، سیدمرتضی نبوی اظهار ‌داشت: برای سازوکار و طراحی برنامه براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید چرخه‌ای را […]

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که عدم شفافیت باعث ایجاد رانت عجیبی در دستگاه‌ها شده است، گفت: ارتباط منطقی بین سند چشم‌انداز و سیاست‌ های برنامه‌های ۵ ساله توسعه و بودجه وجود ندارد.

به ‌گزارش تسنیم، سیدمرتضی نبوی اظهار ‌داشت: برای سازوکار و طراحی برنامه براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید چرخه‌ای را برای رسیدن به سیاست‌های کلی و اهداف ترسیم کنیم.

وی افزود: امروز مسأله دانش‌بنیان در اقتصاد نقش اساسی و ویژه‌ای دارد و سیاست‌های کلی که در قالب برنامه‌های ۵ ساله ابلاغ می‌شود، یک چهارم برنامه‌ای است که در راستای تحقق اهداف سند چشم‌انداز و هر بودجه سالانه نیز یک پنجم از اهداف برنامه‌ ۵ ساله را محقق می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید اقرار کنیم که ارتباط منطقی بین سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی با برنامه‌های ۵ ساله توسعه و بودجه‌های سالانه وجود ندارد و اشکال کلی در نظام تصمیم‌گیری این موضوع بوده و باید در سطح کلان تضمین کننده آن باشد.

نبوی با بیان این‌که بخش اجرایی (قوه مجریه) مخالف ایجاد دستگاه فراقوه‌ای برای نظارت بر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بود، بیان ‌کرد: کشور امروز با چالش وابستگی به درآمدهای نفتی مواجه است که این مشکل از سال ۱۳۵۰ به بعد بیش‌تر شده و بد‌‌ترین روش این است که سرمایه خود را فروخته و صرف هزینه‌های جاری کنیم و توسعه نیز به درآمدهای نفتی وابسته خواهد بود.

وی ادامه‌داد: اولین هدف و رهنمود اقتصاد مقاومتی عدم وابستگی بودجه به نفت است و سهمی از نفت برای صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شد تا بخشی از منابع در آن ذخیره شوند اما باز هم منابع صندوق توسعه ملی صرف هزینه‌های جاری می‌شود و در این کار مجلس و دولت سهیم هستند.

نبوی با اشاره به این‌که برای تحقق تاب‌آوری و جبران کسری بودجه اگر همه درآمدهای نفتی نیز صرف شود پاسخگو نخواهد بود، اظهار‌ کرد: روند موجود باید اصلاح شود و تکیه درآمد‌‌ها باید روی درآمدهای مالیاتی باشد؛ در حالی که به‌صورت سالانه مشاهده کردیم سهم نفت در بودجه به‌خصوص بودجه جاری افزایش یافته و این مسأله همیشه ادامه دارد.

وی شاخص فضای کسب‌و کار را یکی ازچالش‌های اقتصاد ایران عنوان کرد و افزود: این شاخص در دست ۳ قوه بوده و نیاز است مجلس آن را اصلاح کند. نظام اداری ما روان نیست و دارای دست‌انداز است و وقتی مردم می‌خواهند وارد فعالیت اقتصادی شوند، از اقدام خود پشیمان شده و سرمایه خود را در بازارهای طلا و ارز سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 

نبوی با بیان این‌که پول‌‌‌ها به سمت کارهای دلالی سوق پیدا کرده است، تصریح‌کرد: شفافیت و بهبود فضای کسب‌و کار عزم سه قوه را می‌طلبد و اکنون رانتی عجیب در این عدم شفافیت در دستگاه‌ها خوابیده که این سیستم‌ها در دولت باشد که فسادآور است.