ارتباط شیر مادر و کاهش خطر ابتلا به دیابت به گفته محققان آلمانی، شیر دادن به نوزاد دارای قابلیت کاهش ریسک بلندمدت ابتلا به دیابت نوع۲ در بین زنانی است که مبتلا به دیابت بارداری بودهاند. به گزارش مهر، یافتههای محققان مؤسسه تحقیقات هلموتز زنترام مونچن آلمان نشان میدهد شیر دادن میتواند موجب تغییر در […]
ارتباط شیر مادر و کاهش خطر ابتلا به دیابت
به گفته محققان آلمانی، شیر دادن به نوزاد دارای قابلیت کاهش ریسک بلندمدت ابتلا به دیابت نوع۲ در بین زنانی است که مبتلا به دیابت بارداری بودهاند.
به گزارش مهر، یافتههای محققان مؤسسه تحقیقات هلموتز زنترام مونچن آلمان نشان میدهد شیر دادن میتواند موجب تغییر در متابولیسم مادر در راستای حفاظت از وی در مقابل دیابت شود.
متابولیت در زنانی که بیش از ۳ ماه به نوزادشان شیر دادهاند به شکل قابل توجهی متفاوت از زنانی بود که کوتاهتر از این مدت شیر دادهاند.
دانیلا ماچ، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «شیردادن طولانیتر به نوزاد با تغییر در تولید فسفولیپیدها و کاهش تجمع اسیدآمینههای چندشاخهای در پلاسما خون مادر مرتبط است».
به گفته محققان، این متابولیتها با مقاومت انسولین و دیابت نوع۲ مرتبط هستند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند که شیر دادن به نوزاد به مدت بیش از ۳ ماه دارای تأثیر حفاظتی است و تأثیر آن تا ۱۵ سال بعد از دیابت بارداری ادامه مییابد.
در این تحلیل و بررسی، محققان در حدود ۲۰۰ بیماری که مبتلا به دیابت بارداری شده بودند را بررسی کردند. به این شرکتکنندگان محلول گلوگز استاندارد داده شد و قبل از تست و در طول مدت تست، نمونه خونشان گرفته شد. سپس محققان نمونههای خون ۱۵۶ متابولیت مشخص متفاوت را مقایسه کردند.
به گفته محققان، زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان فاقد این بیماری، کمتر و در طول مدت کوتاهتری به فرزندشان شیر داده بودند.
فواید خوردن آجیل و کاهش ریسک بیماری قلبی
به گفته محققان، خوردن یک مشت آجیل در روز فواید متعددی برای سلامت دارد.
به گزارش مهر، محققان آمریکایی به ارتباط بین مصرف مغزیجات آجیلی و نشانگرهای التهابی پی بردهاند. محققان در یک آنالیز مقطعی به بررسی ارتباط بین مصرف همیشگی مغزیجات آجیلی و نشانگرهای التهابی در بین ۵۰۱۳ زن و مرد شرکتکننده در دو مطالعه پرداختند.
طبق یافتههای مطالعاتی، میزان مصرف بیشتر مغزیجات آجیلی (۵ وعده یا بیشتر در هفته) با کاهش سطح پروتئین واکنشی C (CRP) و اینترلوکین ۶ (IL۶) مرتبط است. هر دو این ترکیبات موجب افزایش بروز التهاب در بدن میشوند. التهاب میتواند منجر به بیماریهای مزمن شود.
یینگ بائو، عضو ارشد تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «جایگزینی ۳ وعده مغزیجات آجیلی در هفته به جای ۳ وعده مصرف گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده یا تخممرغ در هفته، به شکل قابل توجهی با کاهشCRP و IL۶ مرتبط است. کاهش غلظت CRP نیز با مصرف ۳ وعده مغزیجات آجیلی به جای غلات تصفیه شده و بدون سبوس نیز مشاهده شده است.»
به گفته محققان، افزایش سطح CRP احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع۲ را بالا میبرد و IL۶ هم با ریسک بروز متابولیک قلبی مرتبط است.
همچنین محققان دریافتهاند که مصرف مغزیجات آجیلی رابطه معکوسی با شاخص توده بدنی که عامل قوی نشانه التهاب است، دارد. در حقیقت کاهش وزن همواره با کاهش میزان علائم التهاب مرتبط بوده است.
بدینترتیب محققان عنوان میکنند ارتباط بین مصرف مغزیجات آجیلی و نشانههای التهابی ممکن است تا حدودی از طریق شاخص توده بدنی تعدیل شود.
زردچوبه به پیشگیری از سرطان روده کمک میکند
به گفته محققان، ماده نارنجی زردچوبه موسوم به کورکومین مملو از خواص ضدسرطانی است.
به گزارش مهر، کورکومین، ماده فعال در ادویه زردچوبه است و سیلیمارین ماده موجود در خار مریم است که برای درمان بیماری کبدی استفاده میشود.
دانشمندان دانشگاه سنتلوییس آمریکا دریافتهاند مخلوط این دو ترکیب گیاهی که دارای خواص دارویی هستند، در درمان بیماریها امیدبخش است.
تیم تحقیق در این مطالعه، رشتهای از سلولهای سرطان روده را در قالب مدل آزمایشگاهی بررسی کردند. آنها دریافتند درمان سلولها ابتدا با کورکومین و سپس با سیلیمارین به مراتب مؤثرتر از درمان سلولها فقط با یکی از این ترکیبات به تنهایی به منظور مقابله با سرطان است.
اوتایاشانکر ازکیل، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ترکیب این فیتوشیمیاییها مانع از تکثیر و گسترش سلولهای سرطان روده میشود. بهعلاوه زمانیکه سلولهای سرطانی ابتدا در معرض کورکومین و سپس در معرض سیلیمارین قرار میگیرند، تعداد بیشتری از سلولها میمیرند.»
وی در ادامه میافزاید: «این ترکیبات فیتوشیمیایی میتوانند شیوههای درمانی جایگزینی برای درمان سرطان بوده و مانع از عوارض جانبی و مسمومیت ناشی از شیمی درمانی شوند.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.