نابودی صدفها بر اثر اقدامات انسانی مطالعات پژوهشگران نشان میدهد صدفهای موسوم به اویستر که در سبد غذایی بسیاری از مردم جهان دیده میشود در گذشته دارای ابعادی به مراتب بزرگتری بوده و این جانور به دلیل اقدامات مخرب انسان با کاهش تعداد و اندازه رو به رو است. به گزارش سینا پرس به نقل […]
نابودی صدفها بر اثر اقدامات انسانی
مطالعات پژوهشگران نشان میدهد صدفهای موسوم به اویستر که در سبد غذایی بسیاری از مردم جهان دیده میشود در گذشته دارای ابعادی به مراتب بزرگتری بوده و این جانور به دلیل اقدامات مخرب انسان با کاهش تعداد و اندازه رو به رو است.
به گزارش سینا پرس به نقل از kqed.org تیمی مشترک از پژوهشگران و محققان رشتههای بوم شناسی و زیستشناسی به سرپرستی دنیس بریتبرگ از مرکز پژوهشهای محیطزیست اسمیتسون در حال بررسی و مطالعه جمعیت گونههای صدف خوراکی اویستر در منطقه خلیج چیس بیک هستند. این زیستگاه صدفها حدود ۸۰۰ هزار سال پیشینه داشته و در این مطالعات قدیمیترین گونه بومی صدف آمریکایی با پیشینهای برابر با ۳ هزار و ۲۰۰ سال شناسایی شد. در این مطالعات همچنین پژوهشگران اقدام به بررسی ابعاد و اندازهگیری صدفهای قدیمی کردند تا به این ترتیب نسبت به چگونگی پرورش آنها و ایجاد نخستین مزارع پرورش صدف که احتمالاً صدفها قبل از رشد کامل مصرف میشدند، پی ببرند.
نتایج این مطالعات نشان میدهد صدفهای اویستر در زمان گذشته و صدها هزار سال پیش به نسبت صدفهای امروزی بسیار بزرگتر بودند. موضوع جالب توجه در این زمینه عدم کاسته شدن از ابعاد آنها تا زمان آغاز ایجاد کشت و پرورش صدفهای خوراکی توسط بومیان آمریکا در حدود بازه زمانی ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال پیش است.
در این رابطه توربن ریک از پژوهشگران مؤسسه اسمیتسون اعلام کرد: من فکر میکنم بومیان آمریکا در زمانهای دور، در مناطق نزدیک به ساحل اقدام به ماهیگیری کرده و به صورت دورهای، محل صید خود را تغییر میدادند. این موضوع به صدفها اجازه میداد تا بتوانند جوامع خود را بازسازی کرده و تقویت شوند. در حقیقت این اقدام ماهیگیران به آنها فضای لازم جهت زاد و ولد را میداده است.
در ادامه و با توجه به اقدامات صنعتی انسانها از قبیل ایجاد آلایندهها و آلودگیهای فراوان، ماهیگیری بیش از حد، لایروبی سواحل و اقدامات مشابه؛ جمعیت صدفها آسیب زیادی دیده و رو به نقصان میرود.
وی در خاتمه توضیحات خود افزود: اگر ما قصد داریم در آینده نیز امکان بهره بردن از صدفها در طبیعت و در زنجیره غذایی انسان وجود داشته باشد، باید در سیاستهای خود نسبت به محیطزیست این جانور تجدیدنظر کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.