معاونت علمی و فنآوری اعلام کرد تسهیلات خاص برای صادرات شرکتهای دانشبنیان پرداخت ۹۰ درصد هزینه ثبت پتنت دانشبنیانها معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه همه باید به این باور برسیم که کشور را نمیتوان با فروش نفت خام اداره کرد، گفت: فروش شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۴ نسبت به سال […]
معاونت علمی و فنآوری اعلام کرد
تسهیلات خاص برای صادرات شرکتهای دانشبنیان
پرداخت ۹۰ درصد هزینه ثبت پتنت دانشبنیانها
معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه همه باید به این باور برسیم که کشور را نمیتوان با فروش نفت خام اداره کرد، گفت: فروش شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ تقریباً ۳ برابر شده است.
به گزارش ایرنا، سورناستاری در همایش رویداد شناسایی طرحهای نوآورانه در دانشگاه صنعتی شریف افزود: کشوری که تکیهاش بر منابع زیرزمینی باشد، هیچ وقت پیشرفت نمیکند.
وی با اشاره به اینکه تصمیمگیران باید باور کنند که سرمایه مملکت نفت و گازش نیست، اظهار کرد: سرمایه این مملکت مغزهای نسل جوان است که باید به آنها بها داد.
ستاری بیان کرد: ما در ۳ سال اخیر سعی کردیم مفاهیم جدیدی را در اقتصاد کشور مطرح کنیم و ظرفیت جدیدی که مغفول مانده بود را به سمت رشد و شکوفایی هدایت کنیم.
وی به پیشرفتهای کشور در زمینه بیوتکنولوژی اشاره کرد و گفت: بزرگترین شرکتهای منطقه را در این زمینه داریم. ایران در حوزههایی مانند بیوتکنولوژی و نانو به پیشرفتهای خوبی دست یافته و این روند ادامه خواهد یافت اما باید فرهنگ فروش نفت خام برای اداره کشور را تغییر داد.
معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در حوزه نیروی انسانی جزو ۵ یا ۶ کشور اول دنیا هستیم، گفت: حدود ۳۲ میلیون نفر جمعیت بین ۲۰ تا ۴۰ سال و ۴٫۸ میلیون دانشجو داریم که در کمتر کشوری میتوان یافت و از این سرمایه باید به نحو مطلوب بهره برد.
ستاری بر لزوم حضور فعال تر بخش خصوصی و بانکها تأکید کرد و افزود: این مجموعهها باید به این باور برسند که سرمایهگذاری در این زمینه انجام دهند و با دستور و بخشنامه نمیتوان آنها را به این کار ترغیب کرد.
وی به میزان GDP (تولید ناخالص داخلی) شهر تهران اشاره کرد و ادامه داد: GDP شهر تهران معادل شهر منچسترانگلیس و از شهر بمبئی بیشتر است. وضعیت شهرنشینی در ایران از ایتالیا بالاتر است و این موضوعات به معنی ارایه سرویس و خدمات است.
صادرات از اولویتهای اصلی
معاون علمی ریاست جمهوری همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حوزه صادرات تسهیلات خاصی ارایه میدهیم، گفت: این موضوع یکی از اولویتهای اصلی ما است.
ستاری افزود: درحوزههای بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و ICT صادرات قابل قبولی داریم و این روند باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
وی به حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در قالب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان از جمله معافیتهای گمرکی و مالیاتی از آنها صورت میگیرد.
ستاری با اشاره به اینکه منابع مالی در این حوزه مهم است و هیچوقت آن را نفی نمیکنیم، اظهار کرد: اولویت اول منابع مالی نیست بلکه ایده است.
وی بیان کرد که این افراد برای اجرایی شدن ایدههای خود از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
همایش رویداد شناسایی طرحهای نوآورانه با حضور فعالان این حوزه و استارتآپها در سالن همایش جابربنحیان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
حفظ مالکیت فکری دانشبنیانها
سرپرست امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان گفت: ۹۰ درصد هزینه ثبت پتنت شرکتهای دانشبنیان در کشورهای هدف از سوی معاونت علمی و فنآوری رییسجمهور پرداخت میشود.
سیدمحمدصاحبکارخراسانی افزود: یکی از تفاوتهای شرکتهای دانشبنیان با عموم شرکتها، میزان بالای داراییهای فکری آنها است، لذا داشتن برنامه جدی برای شناسایی، ثبت و حفاظت از داراییهای فکری برای شرکتهای دانشبنیان بسیار ضروری است.
وی بیان کرد: بعضاً مشاهده میشود که شرکتهای دانشبنیان به دلیل نداشتن برنامه کامل در زمینه مالکیت فکری، با مشکلات جدی مواجه میشوند و ثمره یک عمر فعالیتهای آنها به راحتی از دست میرود.
صاحبکار گفت: تعدادی از شرکتهای دانشبنیان با زحمات فراوان محصول خود را به کشور خارجی صادر کردهاند اما به دلیل عدم ثبت و حفاظت مالکیت فکری محصول دانشبنیان در کشور هدف، با مشکلات حقوقی فراوان مواجه شدهاند و یک شرکت رقیب خارجی که زودتر مالکیت فکری خود را ثبت کرده است، جلوی فروش محصول شرکت ایرانی را میگیرد و هزینههای سنگینی به شرکت ایرانی وارد میشود.
وی گفت: بر مبنای اهمیت موضوع، دو برنامه در دستور کار معاونت قرار گرفته است که برنامه اول، برگزاری دورههای آموزشی به منظور ترویج و آگاهسازی موضوع در بین شرکتهای دانشبنیان است که باعث افزایش حساسیت و دغدغه مدیران شرکتهای دانشبنیان در زمینه مالکیت فکری است.
صاحبکار افزود: در این زمینه دورههای آموزشی روشهای شناسایی، ثبت و حفاظت از داراییهای فکری برای شرکتها برگزار میشود.
وی ادامه داد: برنامه دوم معاونت علمی و فنآوری رییسجمهور پرداخت مبلغ ۹۰ درصد از هزینه ثبت پتنت در کشورهای خارجی برای شرکتهای دانشبنیان است، البته ثبت پتنت که احتمال دستاوردهای اقتصادی آن کم باشد، به صرفه نیست و معاونت علمی و فنآوری هم پس از بررسی دقیق، از ثبت پتنت حمایت مالی میکند.
وی گفت: شرکتهای متقاضی برای استفاده از این تسهیلات، میتوانند به سامانه کانون پتنتایران به آدرس www.patentoffice.ir مراجعه کنند و تقاضای خود را ارایه نمایند که مشاوره لازم به این شرکتها ارایه میشود و ابعاد مالکیت فکری و احتمال پیامدهای اقتصادی آن بررسی میشود و در صورت احراز شرایط لازم، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
صاحبکار افزود: حتی اگر شرکت متقاضی مشمول استفاده از حمایت مالی ۹۰ درصدی نشود، مشاوره لازم به شرکت برای تدوین برنامه مالکیت فکری ارایه میشود که کمک بزرگی به شرکت خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.