بهتر بود ابتدا از شبکه شتاب صیانت می‌شد!

یک کارشناس با اشاره به طرح صیانت کاربران در فضای مجازی بهتر بود ابتدا از شبکه شتاب صیانت می‌شد! رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی، با اشاره به اثرات طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی بر مشاغل خانگی و متوسط به ویژه در اینستاگرام، نسبت به شیوع فعالیت‌های خلاف در فضای […]

یک کارشناس با اشاره به طرح صیانت کاربران در فضای مجازی

بهتر بود ابتدا از شبکه شتاب صیانت می‌شد!

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی، با اشاره به اثرات طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی بر مشاغل خانگی و متوسط به ویژه در اینستاگرام، نسبت به شیوع فعالیت‌های خلاف در فضای تاریک وب در آینده هشدار داد و تصریح کرد: بهتر بود نمایندگان مجلس قبل از صیانت از کاربران، از شبکه شتاب صیانت می‌کردند که طی سال گذشته تمام سایت‌های قمار به آن دسترسی داشتند. نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی ‌به تازگی تصویب کردند که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی به صورت اصل ۸۵ قانون اساسی و در کمیسیون مشترک بررسی شود. طبق این اصل، «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل۷۲ به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌کند به صورت آزمایشی اجراء می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.» در این رابطه حمیدرضا اعتدال‌مهر؛ در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حوزه آموزش و زیرساخت برای کسب‌وکارهای اینترنتی هزینه شده است، اظهار کرد: از ابتدای وجود اینترنت در ایران در حوزه زیرساخت از اینترنت بین‌الملل استفاده شده و در حوزه آموزش نیز در بخش‌هایی مانند دیجیتال مارکتینگ حداقل ۴۰درصد ریلگذاری‌ها در بخش اینترنت بین‌الملل انجام شده است. به گفته وی؛ بنابراین در حال‌حاضر افرادی هستند که چندین سال مشغول اجرای پروژه‌ای هستند و برای ایجاد کسب‌وکار اینترنتی خود سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما حالا یک دفعه با اجرای این طرح، ۴۰ درصد کار از آنها گرفته می‌شود.

آنلاین شدن مشاغل سنتی اجتناب‌ناپذیر است

رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی، با بیان اینکه این وضعیت مانند این است که به پروژه‌های ساختمانی تیرآهن ندهند، تصریح کرد: جهان به سمت کسب‌وکارهای مجازی و اینترنتی حرکت می‌کند و شیوع ویروس کرونا فقط سرعت آن را بیشتر کرده است. طی ۲۰ سال گذشته با شیب تندی مشاغل سنتی در حوزه تولید و خدمات به بستر اینترنت وارد شده که سرعت آن در دوره کرونا به شدت بالا بود؛ بنابراین می‌توان گفت که این انتقال اجتناب‌ناپذیر است. وی درباره افزایش تعداد فروشگاه مجازی در سال‌های اخیر، اظهار کرد: افزایش تعداد فروشگاه‌های اینترنتی معیار خوبی برای مجازی شدن مشاغل نیست بلکه در این رابطه باید مشخص شود چه تعداد تأمین‌کننده به شکل فیزیکی فعالیت می‌کردند و حالا طرف قرارداد پلتفرم‌هایی هستند که جدید ایجاد شده و به شکل B۲B (خرده‌فروش‌ها) و B۲C  (عمده‌فروش‌ها) فعالیت می‌کنند، اما آمارگیری از آن‌ها بسیار سخت و شاید نشدنی است.

پلتفرم‌های رایگان، راه توسعه مشاغل خانگی در شهرهای کوچک

به گفته این مقام صنفی بحث دیگری که وجود دارد کسب‌وکارهای خانگی و متوسط است که در بستر پلتفرم‌های رایگان فعالیت می‌کنند که بهترین نمونه آن اینستاگرام است. آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما اگر گفته شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم از اینستاگرام کسب درآمد می‌کنند عدد خلاف واقعیت نیست. برای مثال ممکن است فردی خارج از شهرهای بزرگ گلخانه داشته باشد، اما از طریق اینستاگرام کسب‌وکار خود را گسترش و به مشتریان بیشتری مشاوره و محصول ارائه کند.

هشدار نسبت به فعالیت در وب تاریک

اعتدالمهر؛ در ادامه با اشاره به اقدامات قبلی مشابه در بخش فیلترینگ یا ماهواره‌ که دسترسی به برخی برنامه‌ها و وسایل محدود شد، تصریح کرد: با این محدودسازی‌ها در نهایت وضعیت قبلی در یک فضای غیررسمی‌ پیدا کرد و افرادی که در این حوزه‌ها نفع می‌بردند، با برچسب خلافکار یا فعالیت غیرقانونی کارشان را ادامه دادند. وی با اشاره به آغاز فعالیت کارگروه مصادیق مجرمانه از دهه۸۰ اظهار کرد: بسیاری از کسب‌وکارها از تصمیم‌گیری‌های این کارگروه آسیب دیدند و هیچ یک از مسؤولان قبلی که حالا در مناصب دیگر فعال هستند، مسؤولیت اقدامات خود را به عهده نمی‌گیرند. وی همچنین ادعا کرد که اگر این طرح اجراء شود باید منتظر فعالیت کاربران در وب‌تاریک (dark web) باشیم که فضای بسیار خطرناکی است و هر چه به فعالیت‌های غیرقانونی دامن بزنیم افراد را به این فضا سوق می‌دهیم. امیدواریم به این نکته توجه شود که در صورت اجرای طرح ممکن است طی سال‌های آینده با این پدیده مواجه شویم که افرادی در فضای وب تاریک خلاف کنند و دیگر تحت کنترل و قابل رصد نباشند.

اول از شبکه شتاب که در دسترس قماربازان است صیانت کنید!

به گفته رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی، بهتر بود نمایندگان مجلس قبل از صیانت از کاربران از شبکه شتاب صیانت می‌کردند که طی سال گذشته تمام سایت‌های قمار به آن دسترسی داشتند و از طریق شبکه رسمی ‌بانکی کشور پول خود را جابه‌جا می‌کردند. چگونه ممکن است در حوزه اجراء نتوانیم از شبکه بانکی رسمی‌ کشور محافظت کنیم، اما می‌خواهیم از تک‌تک کاربران صیانت کنیم؟