چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک، گفت: در حال‌حاضر میانگین قیمت هرکیلو دام سبک زنده در بازار ۵۰ هزارتومان است و گوشت آن را می‌توان با قیمت ۱۱۰ تومان به دست مصرف‌کننده رساند. سؤال اینجاست که چرا مصرف‌کننده باید برای خرید یک کیلو گوشت گوسفندی۱۵۰ هزارتومان هزینه کند؟ افشین صدردادرس؛ در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان […]

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک، گفت: در حال‌حاضر میانگین قیمت هرکیلو دام سبک زنده در بازار ۵۰ هزارتومان است و گوشت آن را می‌توان با قیمت ۱۱۰ تومان به دست مصرف‌کننده رساند. سؤال اینجاست که چرا مصرف‌کننده باید برای خرید یک کیلو گوشت گوسفندی۱۵۰ هزارتومان هزینه کند؟ افشین صدردادرس؛ در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دولت هیچ تلاشی برای اصلاح وضعیت موجود نکرده و قیمت نهاده‌های دامی ‌همچنان روبه افزایش است، گفت: از چهار میلیون تُن نهاده دامی‌که دائماً گفته می‌شود در گمرکات موجود است هنوز چیزی به دست دامدار نرسیده و فقط در حد وعده مانده است. یا اگر هم توزیع شده آنقدر کم بوده که تأثیری بر قیمت نهاده‌ها در بازار آزاد نگذاشته است. صدردادرس؛ تصریح کرد: قیمت دام در بازار افزایش مختصری داشته ولی تا قیمت تمام شده هر رأس دام پروارشده فاصله زیاد است. در حال‌حاضر نیز قیمت تمام شده هر کیلو دام زنده پروارشده بالای ۱۰۰ هزارتومان و میانگین قیمت آن در بازار کیلویی ۵۰ تا ۵۵ هزارتومان است. این فاصله نشان می‌دهد که دامدار دام سبک یا به طور کل ورشکسته شده و یا روبه ورشکستی است. به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، سال گذشته به دلیل سوءمدیریت‌ها در بانک‌مرکزی، وزارت صمت و جهادکشاورزی ضربات زیادی به صنعت دام و طیور کشور وارد شد. اگر قرار باشد همین روال ادامه پیدا کند دام سبک را هم از دست خواهیم داد و بایستی به واردات گوشت بپردازیم. وارداتی که در این شرایط بحرانی اقتصادی هزینه اضافی بر دوش دولت خواهد گذاشت. اگر دولت جدید روال دولت قبلی را در پیش بگیرد مشکلات بسیار زیادی خواهیم داشت. همه امید ما این است که بی‌تدبیری‌ها در دولت قبلی جای خودش را به برنامه‌ریزی و اجراء در دولت جدید دهد.