رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که دلیلی برای افزایش نرخ ارز در روزهای پایانی سال وجود ندارد. به گزارش ایسنا، در حالی نوسان و افزایش قیمت ارز در اوایل نیمه دوم امسال قیمت دلار در بازار تا ۳۷۰۰ تومان پیش رفت که در آن زمان مقامات بانک مرکزی افزایش تقاضا برای سفرهای […]
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که دلیلی برای افزایش نرخ ارز در روزهای پایانی سال وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، در حالی نوسان و افزایش قیمت ارز در اوایل نیمه دوم امسال قیمت دلار در بازار تا ۳۷۰۰ تومان پیش رفت که در آن زمان مقامات بانک مرکزی افزایش تقاضا برای سفرهای اربعین و همچنین ژانویه را از دلایل این موضوع اعلام کرده بودند.
اما با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش تقاضا برای ارز رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به این شرایط احتمال افزایش قیمت دلار و همچنین تغییر در نرخهای بازار وجود دارد؟ اطمینان داد که دلیلی برای افزایش مجدد نرخ ارز وجود ندارد.
سیف با اشاره به روند اخیر کاهشی نرخ ارز در بازار گفت: در حال حاضر بازار از ثبات نسبتاً مناسبی برخوردار است، بنابراین حتی در روزهای پایانی سال هم دلیل خاصی برای افزایش مجدد نرخ ارز وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر عدم اتصال بانکها به سوئیفت گفت: من تعجب میکنم اگر تاکنون بانکی نتوانسته باشد به شبکه سوئیفت متصل شود. سوئیفت این نیست که یک بانک با سیم به آن وصل شود بلکه نیاز به نرمافزارهای مربوطه دارد که البته بانکها به مرور توانستهاند اتصال خود را برقرار کنند.
سیف همچنین به نقش بانکها در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی خاص تحریم نیست و همه بانکها موظفند قبل و بعد از آن عملکرد مناسبی در این رابطه داشته باشند.
ولیا… سیف در حاشیه مراسم رونمایی از مدل مفهومی ریلگذاری بانکها برای ایفای نقش در اقتصاد مقاومتی در جمع خبرنگاران با مثبت ارزیابی کردن تدوین این مدل، اظهارداشت: یکی از ضرورتهای تحقق اهداف نظام بانکی در چارچوب اقتصاد مقاومتی وجود انضباط مناسب است.
وی در خصوص کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات، گفت: بر اساس اقدامات انجامشده معضل نرخ سود بانکی در شرف حل شدن است. بهطوریکه در ۶ ماهه گذشته نرخ سود در بازار بین بانکی روند نزولی داشته و به زیر ۱۹ درصد رسیده است.
رییسکل بانک مرکزی با بیان اینکه برای حفظ آرامش در بازارها از نرخ گذاری دستوری برای نرخ سود پرهیز داشتیم، گفت: در کنار کاهش نرخ سود بازار بینبانکی، سود اوراق در بازار سرمایه هم ۱۹ درصد بود و این نشان میداد که بانک مرکزی باید در خصوص نرخ سود تصمیمگیری کند.
سیف با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی در خصوص نحوه محاسبه مناسب نرخ سود علیالحساب و پرداخت سود قطعی در پایان دوره مالی، افزود: این بخشنامه بانک مرکزی در کنار سایر اقدامات باعث شد بانکها هفته گذشته برای کاهش نرخ سود توافق کنند تا مقداری از عدم تعادلها برطرف شود.
وی ادامه داد: بانک مرکزی از این اقدام استقبال کرد و کاهش دو درصدی سود سپرده در کنار کاهش متوسط دو درصدی سود تسهیلات، توافق بانکها را تأیید کرد.
رییسکل بانک مرکزی با اشاره به اجرای مصوبه نرخ سود از اول اسفندماه، گفت: بازرسان بانک مرکزی با حضور در شعب بانکها، روند اجرای این مصوبه را کنترل میکنند تا مطمئن شوند بانکها نرخهای سود را رعایت میکنند.
سیف ابراز امیدواری کرد مصوبه کاهش نرخ سود بدون نیاز به گزارش تخلف از سوی بانکها، عملیاتی شود، زیرا اگر بانکی نرخها را رعایت نکند، در هیأت انتظامی بانکها مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و در صورت تکرار تخلف، برخورد شایسته با آن بانک انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا بانک مرکزی هنوز نرخ رشد اقتصادی ۶ ماهه امسال را اعلام نکرده است، گفت: به دلیل ابهاماتی که وجود داشت، نرخ رشد اعلام نشد.
رییسکل بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که آیا بانک مرکزی هنوز در حال محاسبه نرخ رشد است، گفت: بله.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.