خروج صنایع از رکود به پشتوانه بورس کالا طراحی و تنوعبخشی ابزارهای تأمین مالی از ضرورتهای بازار سرمایه است که بورس کالا، سازوکار و بستر مناسبی برای فعالان صنعت و سرمایهگذاران فراهم کرده که این رویداد به مرور زمان در رونق اقتصادی کشور نقش مهمی ایفا خواهد کرد. به گزارش ایسنا، مدیرعامل تأمین سرمایه امین […]
خروج صنایع از رکود به پشتوانه بورس کالا
طراحی و تنوعبخشی ابزارهای تأمین مالی از ضرورتهای بازار سرمایه است که بورس کالا، سازوکار و بستر مناسبی برای فعالان صنعت و سرمایهگذاران فراهم کرده که این رویداد به مرور زمان در رونق اقتصادی کشور نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل تأمین سرمایه امین در این باره گفت: یکی از مهمترین عوامل رکود در صنایع به بحث تأمین مالی برمیگردد، به همین دلیل شاهد تأکید دولت بر توسعه تأمین مالی از طریق بازار سرمایه هستیم.
سنگینیان افزود: در گذشته بودجه عمومی دولت و منابع داخلی بنگاهها به خوبی میتوانست تأمینکننده نقدینگی صنایع باشد، اما در حال حاضر قدرت گذشته وجود نداشته و منابع تأمین مالی بسیار محدود شدهاند. طبیعتاً وقتی بودجه دولت محدود شود و از طرف دیگر بانکها توان تأمین مالی را نداشته باشند باید دنبال مسیرهای دیگر برای تأمین مالی باشیم از همین رو شاهد تلاش دولت برای فعال کردن بازار سرمایه و مشخصاً بازار بدهی به عنوان منابع تأمین مالی جایگزین هستیم.
رییس کمیسون بازار پول و سرمایه اتاق تهران گفت: در مجموع تأمین مالی بازار بدهی برای شرکتها نسبت به تأمین مالی بانکها هزینه کمتری را دربردارد و یکی از ویژگیهای بازار بدهی این است که از نرخ بازار هم پیروی میکند. برای مثال ممکن است در سال ۱۳۹۴ این تأمین مالی ۲۳ درصد بوده باشد، این در حالی است که در حال حاضر شاهدیم نرخ تأمین مالی زیر ۲۰ درصد است، بنابراین توجیه اقتصادی نیز دارد.
سنگینیان در رابطه با برنامه تأمین مالی تأمین سرمایه امین اظهار کرد: در حال حاضر چندین طرح را در دست اجرا داریم که در حوزه بورس کالا مرحله دوم انتشار اوراق سلف ذوب آهن اصفهان که به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان در دست اجراست که در صورت مجوز هیأت پذیرش بورس کالا منتشر میشود.
وی با بیان اینکه توسعه ابزارهای مالی و روشهای تأمین مالی در بورس کالا میتواند به کمک صنایع بیاید، گفت: علاوه بر معاملات سلف عادی و اوراق سلف موازی، گواهی سپرده کالایی که در بورس کالای کشور تاکنون برای محصولات کشاورزی مانند جو و ذرت عرضه شده است از جمله ابزارهای تأمین مالی در دنیا است که با تبدیل موجودی انبار تولیدکنندگان به گواهی سپرده کالایی و اوراقبهادارسازی آن، بستر لازم برای فروش بیشتر محصولات شرکتها ایجاد میشود.
به گفته سنگینیان، از این روش تأمین مالی میتوان برای کاهش هزینههای تأمین مالی در بازار سرمایه و افزایش نقدشوندگی کالا برای تولیدکنندگان صنعت فولاد کشور نیز استفاده کرد. همچنین از ابزارهای کاربردی دیگر میتوان به صندوقهای قابلمعامله کالایی اشاره کرد که با هدف تأمین مالی از محل موجودی راکد انبارهای شرکتها، راهاندازی میشوند. معرفی این صندوقها در بورس کالا میتواند به تأمین مالی صنایع مختلف از جمله فولاد کمک کند.
در همین رابطه عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص چگونگی حمایت بورس کالا از روند تأمین مالی صنایع از جمله فولادسازان گفت: امروز کمبود نقدینگی و مشکلات تأمین مالی از معضلات اصلی تولیدکنندگان کشور است که طراحی ابزارهای جدید برای تأمین مالی در بورس کالا، میتواند جایگاه این بورس را ارتقا دهد.
بهادر احرامیان معتقد است، علاوه بر عرضه و معامله محصولات به صورت فیزیکی در بورس کالا که این امر نیز باعث شفافیت شده است، نیاز فعلی اقتصاد به ابزارهای نوین مالی و کنترل ریسک تولیدکنندگان است که بورس کالا در مسیر قدم گذاشته است. برای مثال قرارداد سلف موازی استاندارد در بورس کالا معرفی شده و چندین شرکت از این مسیر اقدام به تأمین مالی کردهاند، اما لازم است تا با فرهنگسازی بیشتر و برگزاری جلسات آموزشی و هماندیشی، تولیدکنندگان با اینگونه ابزارهای تأمین مالی آشنا شوند.
عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریحکرد: با راهاندازی ابزارهای جذاب در بورس کالای ایران همچون گواهی سپرده کالایی که میتواند از موجودی انبار تولیدکنندگان، نقدینگی بسازد و همچنین روشهای دیگر تأمین مالی، دستاندرکاران صنایع مختلف برای حضور در بورس از هم سبقت خواهند گرفت.
احرامیان در پایان گفت: تأمین مالی فولادسازان از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالا روشی مناسب و کارگشا خواهد بود که به نظر میرسد به مرور زمان حجم تأمین مالی از این مسیر افزایش چشمگیری یابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.