۲۰۶ کشور جهان، چشم انتظار دریافت مدال آغاز المپیک ریو با طعم مناقصه گروه اجتماعی- هزینههای سرسامآور المپیک باعث شد تا کمیته جهانی المپیک فکری برای آن کنند و برگزاری مناقصه برای بازیهای المپیک تنها راه پیش رو بود. روند مناقصه برای بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ رسماً در ۱۶ مه ۲۰۰۷ آغاز شد. شیکاگو، مادرید، […]
۲۰۶ کشور جهان، چشم انتظار دریافت مدال
آغاز المپیک ریو با طعم مناقصه
گروه اجتماعی- هزینههای سرسامآور المپیک باعث شد تا کمیته جهانی المپیک فکری برای آن کنند و برگزاری مناقصه برای بازیهای المپیک تنها راه پیش رو بود.
روند مناقصه برای بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ رسماً در ۱۶ مه ۲۰۰۷ آغاز شد. شیکاگو، مادرید، ریودوژانیرو و توکیو به عنوان ۴ شهر نامزد در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۰۸ انتخاب شدند. رأیگیری نهایی در ۲ اکتبر ۲۰۰۹ در کپنهاگ و مادرید برگزار شد و ریودوژانیرو به عنوان میزبان نهایی توسط کمیته بینالمللی المپیک انتخاب شد. شیکاگو و توکیو پس از دور اول و دوم انتخابات به ترتیب حذف شدند و مادرید نیز در جایگاه دوم ایستاد و بدین گونه بود که ریو برنده این مناقصه شد.
از امروز چشم جهان به ریو دوخته میشود. المپیک ۲۰۱۶ریودوژانیرو رسماً در برزیل و از ساعاتی پیش در ماراکانا آغاز شده است. المپیکی که گفته میشود تنها مراسم افتتاحیهاش بیش از ۳ میلیارد نفر بیننده تلویزیونی داشت و علاوه بر آن ۷۶ هزار نفر نیز مراسم افتتاحیه را با پرداخت بلیط ۶۰ تا ۱۴۰۰ یورویی از نزدیک دیدند. جالب است بدانید که کارگردانی مراسم افتتاحیه المپیک ریو بر عهده فرناندومیرلیس، کارگردان مشهور فیلم «شهرخدا» بود.
تیم المپیک کشورمان یکی از ۲۰۶ کشور شرکتکننده در المپیک ریو است. ایران با ۶۳ ورزشکار و در ۱۴ رشته ورزشی در بزرگترین فستیوال ورزشی جهان حضور دارد. زهرانعمتی، تنها نماینده تیروکمان کشورمان، به عنوان پرچمدار ایران در المپیک ریو شرکت کرد.
در زیر نگاهی انداختیم به برترین اخبار المپیک ریو قبل از آغاز این رویداد بزرگ ورزشی. با ما همراه باشید.
– ویروس «زیکا» یکی از خبرسازترین موضوعات قبل از شروع المپیک بود. ویروسی که از طریق پشه به انسان منتقل میشود. اما قسمت نگرانکننده این ویروس آن است که تاکنون درمان قطعی برای آن پیدا نشده و همین امر باعث شد تا تنی چند از قهرمانان ورزشهای مختلف از حضور در المپیک انصراف بدهند.
-نا آماده بودن دهکده المپیک نیز یکی دیگر از نگرانیهای مسؤولین کمیته المپیک بود. دهکدهای که از امروز میزبان هزاران ورزشکار است و جهان مشتاقانه در انتظار رکوردهای خارقالعاده آنان خواهد بود. اما نیمهکاره ماندن برخی از اماکن این دهکده به دلیل اعتصاب و عدم تزریق منابع مالی، باعث شد تا نگرانیهای جدی در این زمینه به وجود آید.
– از مهمترین اتفاقات پیش از شروع المپیک میتوان به لباسهای بسیار زشت طراحی شده نام برد که صدای آحاد جامعه را درآورد. در آخر هم وزارت ورزش به خواسته مردم احترام گذاشت و لباسهایی جدید برای ورزشکاران المپیکی ایران تهیه شد.
– از دیگر اخبار جالب توجه، عدم حضور روسیه در بسیاری از رشتههای المپیک به خاطر دوپینگ بود. روسیه به دلیل آنچه دوپینگ سازمان یافته دولتی اعلام شد، مجوز حضور در ۸ رشته ورزشی را به دست آوردند. اما عدم حضور ورزشکاران روس در وزنهبرداری، باعث شده تا امید ایران برای کسب طلای المپیک بیشتر شود.
– همچنین افغانستان تنها با یک جودوکار در المپیک ریو حضور خواهد داشت.
– سنگینترین ورزشکار تاریخ المپیک نیز از دیگر اخبار جالب توجه المپیک ریو بود. ریکاردو از گوام با وزن ۲۱۰کیلوگرم در مسابقات جودو المپیک حضور خواهد داشت تا لقب سنگینترین ورزشکار تاریخ المپیک به نامش ثبت شود.
– عربستانسعودی نیز برای اولین بار در تاریخ خود توانست با ۴ ورزشکار زن را در المپیک ریو حضور یابد. این برای کشوری که زنانش حتی مجوز رانندگی نیز ندارند، اتفاق جالبی است.
– حضور مایکلفلپس، پرافتخارترین ورزشکار تاریخ المپیک با ۲۲ مدال که ۱۸ مدالش طلا بوده، از دیگر اخبار پر بیننده در سایتها ورزشی بوده است. این شناگر آمریکایی به تنهایی به اندازه چندین کشور جهان موفق به کسب مدال طلای المپیک شده و پرچمدار آمریکا در المپیک ریو است.
– تیم میزبان با ۴۶۲ ورزشکار بزرگترین کاروان شرکتکننده در المپیک است. برزیل با ۲۵۳ مرد و ۲۰۹ زن در المپیکی که خودش میزبان آن است، حضور دارد.
– عادلمجللی، ملیپوش قایقران ایران با مثبت شدن دوپینگ نماینده قزاقستان به سهمیه المپیک رسید تا قایقرانی ایران دو نماینده در سیویکمین دوره بازیهای المپیک داشته باشد.
– گرانترین بلیت مراسم افتتاحیه ۱۴۰۰ دلار است و ارزانترین بلیت نیز ۶۰ دلار فروخته شده است.
– بودجه مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک ریو ۱۰ برابر کمتر از مراسم المپیک لندن است.
– ۱۲هزار نفر مشعل المپیک را در بازیهای ریو حمل میکنند و این مشعل از ۹۰ درصد شهرها و ایالت برزیل عبور میکند.
-۱۰۵۰۰ ورزشکار از ۲۰۶ کشور جهان در این بازیها حضور دارند.
– ۴۲ رشته ورزشی در این بازیها حضور دارند.
-۲۴۸۸ مدال در طول بازیهای المپیک توزیع شده که ۸۱۲ مدال طلا، ۸۱۲ مدال نقره و ۸۶۴ مدال برنز بوده است.
– ۱۰ ورزشکار پناهنده در بازیهای المپیک ریو حضور دارند و ۶ مرد و ۴ زن هستند که زیر پرچم المپیک رقابت میکنند.
– ۱۱ هزار و ۶۶۸ مایل مسافتی است که گوام ورزشکاران خود را به ریو میفرستد.
– ۵۵۵ ورزشکار از آمریکا در این بازیها حضور دارند که ۲۶۳ مرد و ۲۹۲ نفر زن هستند.
– ورزشکار تنیس روی میز آمریکا با ۱۶ سال سن و سوارکار این کشور با ۵۲ سال سن جوانترین و مسنترین ورزشکاران این کاروان هستند. تفاوت این دو سن عدد ۳۶ است.
– ۷٫۵ میلیون بلیت برای این بازیها در نظر گرفته شده است.
– گلف و راگبی ۷ نفره دو ورزش جدید در این بازیها هستند. گلف بعد از ۱۱۲ سال به المپیک برگشت و راگبی نیز برای نخستینبار در المپیک برگزار میشود.
– ایران تاکنون در رشتههای کشتی آزاد، وزنهبرداری، تکواندو، کشتی فرنگی و دو و میدانی موفق به کسب مدالها و قهرمانیهایی در بازیهای المپیک شده است. هادی ساعی از تکواندو با کسب دو مدال طلا و یک برنز پرافتخارترین ورزشکار ایران در بازیهای المپیک است.
– حمیدسوریان در رشته کشتیفرنگی با کسب یک مدال طلای المپیک از پرافتخارترین ورزشکاران ایران محسوب میشود. وی اگر در این المپیک نیز مدال طلا را کسب کند، میتواند بعد از الکساندر کارلین که ۴ مدال المپیک (۳طلا، یک نقره) کسب کرده، پرافتخارترین کشتی گیر فرنگی جهان شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.