استانداردهای جدید برای محصولات نفتی

پیروزبخت خبر داد استانداردهای جدید برای محصولات نفتی رییس سازمان ملی استاندارد از امضای تفاهم‌نامه با وزارت نفت برای تدوین استانداردهای ملی محصولات نفتی خبر داد و تأکید کرد که امسال کیفیت بنزین با سال گذشته کاملاً متفاوت است. نیره‌پیروزبخت در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جلسه‌ هفته گذشته خود با مسؤولان وزارت نفت و […]

پیروزبخت خبر داد

استانداردهای جدید برای محصولات نفتی

رییس سازمان ملی استاندارد از امضای تفاهم‌نامه با وزارت نفت برای تدوین استانداردهای ملی محصولات نفتی خبر داد و تأکید کرد که امسال کیفیت بنزین با سال گذشته کاملاً متفاوت است.

نیره‌پیروزبخت در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جلسه‌ هفته گذشته خود با مسؤولان وزارت نفت و محتوای آن جلسه اظهارکرد: در ادامه روند همکاری خود با سازمان‌ها با وزارت نفت هم خوشبختانه در حال امضا کردن تفاهم‌نامه‌ای هستیم که قطعاً اجرایی هم خواهد شد.

وی با بیان این‌که بخشی از این تفاهم‌نامه در خصوص ارتقای کیفیت بنزین بود، تصریح کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، موضوع دوم درباره اقتصاد مقاومتی است و تأکید کردیم که در نهایت باید استانداردهای ملی ایران در این بخش جاری و ساری شود.

به گفته رییس سازمان ملی استاندارد، تاکنون وزارت نفت استانداردهای خود را از نهادهای بین‌المللی می‌گرفته است و براساس آن عمل می‌کرد که براساس این تفاهم قرار شده است که با برنامه‌ریزی، در کمیسیون‌های مختلف روی این استاندارد‌ها کار انجام شود و همه استانداردهای مرتبط با این حوزه در سازمان ملی استاندارد تحت عنوان استاندارد ملی ولو این‌که زیاد باشد، تدوین شود.

پیروزبخت افزود: به این ترتیب هم در ارتقای کیفیت محصولات و هم در بحث نظارت روی محصولات قدم برمی‌داریم که به نتایج مثبتی هم رسیدیم که نمونه آن موضوع بنزین بود، به‌طوری‌ که کیفیت بنزین امسال با سال گذشته کاملاً متفاوت است.

پیروزبخت همچنین درباره آخرین وضعیت بازنگری استاندارد آبلیمو این‌که قرار است استاندارد جدید براساس وضعیت موجود در کارخانه‌ها تدوین شود، اظهارکرد: استاندارد آبلیمو آن‌طور که در کشور ما وجود دارد، در کشورهای دیگر نیست و به همین دلیل که مرجع بین‌المللی برای این استاندارد نداشتیم، استاندارد‌ها براساس یک سری کار پژوهشی تدوین شده‌اند و تاکنون هم ۴ بار مورد بازنگری قرار گرفته است

وی افزود: اقدام اخیر استاندارد مبنی بر نمونه‌گیری از کارخانه‌های معتبر تولید آبلیمو هم در ادامه فرایند پژوهش مرتبط با آبلیمو است؛ بنابراین اگر بخواهیم آبلیمو تولید کنیم باید اول آب خود لیمو را از واحد تولیدی معتبر نمونه‌برداری کنیم، مشخصات آن را بگیریم و براساس آن تقلبات و مواد غیرمجاز را بیابیم.

به گفته رییس سازمان ملی استاندارد، این آزمایشات تطبیقی راه یافتن اصالت آبلیمو از تقلبات است.

پیروزبخت با بیان این‌که هزینه پژوهش در خصوص این طرح به عهده سازمان استاندارد است، اظهار کرد: این‌که خود واحد تولیدی داوطلب می‌شود که از واحدش نمونه‌برداری شود، یعنی به خود اطمینان کامل را داشته و باید هزینه نمونه‌برداری را پرداخت کند، اما مباحث پژوهشی آن در قالب بودجه پژوهشی سازمان است.

وی با بیان این‌که چرا برای نظارت بر واحدهای تولیدی هزینه نمونه‌برداری و آزمایشات از خود تولیدکننده گرفته می‌شود، ادامه داد: تولیدکننده‌ای که کالایی را عرضه می‌کند، هزینه‌های نظارت بر کالای خود که بتواند آن را عرضه کند را هم باید بپردازد و در همه دنیا به همین شکل است.

 

رییس سازمان ملی استاندارد اضافه کرد: در دنیا تولیدکننده حاضر است ده‌ها هزار یورو برای آزمایشات بپردازد که دستگاه نظارتی از او ایرادی نگیرد، از سوی دیگر کیفیت هزینه دارد اما هزینه آن سرمایه‌گذاری است و می‌توان گفت که هزینه نیست.