HSE ،کبریتی بی‌خطر در صنعت پتروشیمی!

خصوصی‌‌ها آتش بیار معرکه پتروشیمی‌‌ها شدند!؟ HSE ،کبریتی بی‌خطر در صنعت پتروشیمی! با ثبت ۱۰ حادثه رسانه‌ای شده در صنعت نفت درحالی رکورد حوادث در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران شکسته شده که تاکنون دلایل هیچ یک از این حوادث به‌طور رسمی اعلام نشده است. از ابتدای خرداد ماه امسال تاکنون ۱۰ حادثه آتش‌سوزی، […]

خصوصی‌‌ها آتش بیار معرکه پتروشیمی‌‌ها شدند!؟

HSE ،کبریتی بی‌خطر در صنعت پتروشیمی!

با ثبت ۱۰ حادثه رسانه‌ای شده در صنعت نفت درحالی رکورد حوادث در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران شکسته شده که تاکنون دلایل هیچ یک از این حوادث به‌طور رسمی اعلام نشده است.

از ابتدای خرداد ماه امسال تاکنون ۱۰ حادثه آتش‌سوزی، انفجار و سقوط از ارتفاع در سطح صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران به ثبت رسیده که در جریان این حوادث در کنار خسارت‌های سنگین مالی، تاکنون ۳ نفر کشته و ۱۲ نفر مصدوم و یا دچار سوختگی شدید شدند.

شعله اولین آتش در پتروشیمی تندگویان روشن شد

به گزارش مهر، اول خرداد ماه سال جاری، اولین حادثه در واحد فرایندی CTA مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان به وقوع پیوست که این حادثه تنها خسارت مالی و توقف چند روزه خط تولید را به همراه داشت. علت وقوع این حادثه تاکنون اعلام نشده است.

دومین حادثه به فاصله ۵ روز از آتش‌سوزی پتروشیمی تندگویان به ثبت رسید و سقوط از ارتفاع یکی از کارکنان در پتروشیمی بندر امام در حین انجام تعمیرات اساسی، منجر به کشته شدن یک نفر شد و در نهایت علت این حادثه بی‌احتیاطی و عدم‌رعایت موارد ایمنی اعلام شد.

بوعلی؛ بزرگ‌‌ترین حادثه پتروشیمی ایران

بزرگ‌‌ترین و مهیب‌‌‌ترین حادثه در صنعت نفت ایران بدون شک مربوط به انفجار و آتش‌سوزی در واحد پارازایلین و سپس یکی از مخازن ذخیره‌سازی نفتای پتروشیمی بوعلی است.

در این حادثه که تلفات انسانی به همراه نداشت، برج و واحد تولید پارازایلین و یکی از مخازن ذخیره‌سازی نفتای پتروشیمی بوعلی تقریباً به‌طور کامل سوخت و با گذشت بیش از ۲۰ روز، هنوز علت این حادثه اعلام نشده است.

آتش، دامن پتروشیمی اتیلن غرب را گرفت

در ادامه حوادث سریالی در صنعت نفت ایران این بار نوبت به آتش‌سوزی در خط لوله اتیلن‌غرب بود که به دلیل بی‌احتیاطی پیمانکار شرکت ملی گاز، انفجار کوه و در نهایت پرتاب سنگ‌های بزرگ، منجر به آتش‌سوزی در این خط لوله‌اتیلن غرب شد.

انفجار لوله گاز در مارون یک کشته داد

از سوی دیگر در ادامه تیر ماه پرحادثه صنعت نفت، ترکیدگی و آتش‌سوزی خط لوله مایعات گازی NGL در منطقه نفتی مارون منجر به سوختگی و در نهایت کشته شدن یکی از کارکنان صنعت نفت شد.

بر این اساس؛ یکی از کارکنان پیمانکاری شرکت نفت و گاز مارون بر اثر آتش‌سوزی در حین کار، در یکی از بیمارستان‌های اصفهانی به دلیل شدت سوختگی جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

مخزن پتروشیمی بیستون هم سوخت

یکی از مهم‌ترین حوادثی که در طول یک ماه گذشته به وقوع پیوسته آتش‌سوزی یکی از مخازن ذخیره‌سازی در پتروشیمی بیستون بود که با گذشت چند هفته علت اصلی این حادثه هم به‌طور رسمی اعلام نشده است.

با این وجود، شروع این حادثه از این جهت بوده که بخارات لایت‌اند LIGHT END زیر سقف مخزن جمع شده و در اثر جرقه‌ای منفجر شده اما این‌که جرقه چطور زده شده و شروع حادثه از کجا بوده هنوز در دست بررسی است.

نشت مواد شیمیایی در بوعلی و ایست قلبی مدیرعامل

در ادامه این حوادث، مرداد ماه امسال نشست گسترده مواد شیمیایی در واحد در دست تعمیر پارازایلین پتروشیمی بوعلی منجر به مصدومیت و سوختگی شدید ۹ نفر و ایست قلبی مدیرعامل این مجتمع پتروشیمیایی شد.

تصادف نفتکش تا آتش‌سوزی در پالایشگاه‌ها

البته این پایان ماجرا برای حوادث سریالی صنعت نفت کشور نبود، آتش‌سوزی در اتاق کنترل مجتمع بندری پارس عسلویه مخصوص صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری، برخورد یک فروند کشتی نفتکش ایرانی به یک کشتی کانتینربر در آب‌های سنگاپور، آتش‌سوزی در واحد تقطیر ٨٠ که در حین مراحل اولیه راه‌اندازی به سبب پر بودن مخازن فرآورده نفتی و آتش‌سوزی جزیی در حاشیه پالایشگاه نفت شازند از دیگر حوادث صنعت نفت در طول چند روز گذشته به شمار می‌رود.

انفجار لوله گاز با یک کشته و ۳ مصدوم

در نهایت بامداد روز جمعه، آتش‌سوزی در خط لوله انتقال گاز ۴۲ اینچی گناوه منجر به گشته شدن دست‌کم یک نفر و سوختگی و مصدومیت شدید ۳ نفر دیگر شده است.

نکته مشابه تمامی این حوادث آن است که تاکنون گزارش جامعی درباره بروز و علت وقوع این حوادث توسط مجموعه صنعت نفت منتشر نشده و در برخی حوادث صنایع پتروشیمی، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دنبال گناهکار جلوه دادن بخش خصوصی هستند.

 در این بین یک عضو هیأت رییسه کمیسیون انرژی مجلس از تشکیل جلسه ویژه این کمیسیون در هفته جاری جهت بررسی آتش‌سوزی‌های اخیر در صنایع نفت و گاز خبر داد.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحمید خدری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: قطعاً در این رابطه از وزیر نفت نیز دعوت به عمل می‌آید تا به بررسی آتش‌سوزی‌های اخیر در صنعت نفت و گاز که اخیراً تعداد آن‌‌ها نیز زیاد بوده بپردازیم.