توکلی سیاسی کردن موضوع فیشهای حقوقی برای معالجه کردن آن مضر است مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت معتقد است که اگر روحانی با حرامخواری در فیشهای حقوقی محکم برخورد نکند در انتخابات آینده ریاستجمهوری ماندگار نمیشود. به گزارش تسنیم، احمدتوکلی، مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت و نماینده چند دوره مجلس شورای […]
توکلی
سیاسی کردن موضوع فیشهای حقوقی برای معالجه کردن آن مضر است
مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت معتقد است که اگر روحانی با حرامخواری در فیشهای حقوقی محکم برخورد نکند در انتخابات آینده ریاستجمهوری ماندگار نمیشود.
به گزارش تسنیم، احمدتوکلی، مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت و نماینده چند دوره مجلس شورای اسلامی با حضور در خبرگزاری تسنیم در گفتوگویی تفصیلی به سؤالات مرتبط با فیشهای نجومی و برجام پاسخ گفت.
توکلی در این گفتوگو با تأکید بر اینکه فیشهای نجومی به اعتماد مردم به دولت و حتی حکومت صدمه میزند، گفت که اگر آقای روحانی برخورد محکم و قاطع با حرامخوارها نکند، تکدورهای خواهد شد؛ چرا که به گفته وی، مردم لزوم مقابله با فیشهای نجومی را به گوشت، پوست و استخوان حس کردهاند.
وی البته گفت که دوست دارد روحانی با حرامخوارها برخورد و دوران ریاستجمهوریاش ۸ ساله شود، اما این مهم منوط به برخورد صریح، شفاف و قاطع با حرامخورهاست.
احمد توکلی در ابتدای این گفتوگو با اشاره به مسأله فیشهای حقوقی نامتعارف و اینکه برخی علنی شدن این موضوع را اقدامی سیاسی میدانند، اظهار داشت: در مسأله فیشهای حقوقی فارغ از اینکه این موضوع سیاسی بوده یا نه فاجعهای آشکار شد و این امر بدی نیست. در این ماجرا بیماری مهلکی که اگر زمان بیشتری از آن میگذشت ممکن بود بیمار را به کشتن دهد، مشخص شد. مهم نیست علنی شدن این موضوع با اهداف سیاسی، غیرسیاسی و یا از سر بدجنسی بوده یا ن؛ه زیرا طی این ماجرا مشخص شد، عدهای از سر امتیازخواهی، آزمندی و بیشرمی منابع کشور را به جیب خود روانه کردند و همه این را بد میدانند.
مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت در پاسخ به اینکه برخی معتقدند این حقوقها در گذشته هم بوده است لذا اشکالی ندارد در این دوره هم باشد، افزود: آیا از اینکه مسألهای که از ۸ سال و یا ۲۰ سال پیش در کشور بوده و در حال حاضر سرباز کرده است، باید متأسف شد یا خوشحال ؟ طبیعتاً باید خوشحال شویم، ممکن است سابقه بیماری و شروع آن به ۱۵ سال پیش برگردد.
وی با بیان اینکه سیاسی کردن موضوع فیشهای حقوقی برای معالجه کردن آن مضر است، افزود: قطعاً موضوع باید تحقیق و ریشهیابی شود ولی نه به قصد تشخیص مقصر در این شرایط، بلکه در این شرایط همه همت ما باید صرف معالجه بیمار شود.
توکلی با اشاره به اینکه نباید به مسأله فیشهای حقوقی سطحی نگاه کرد، گفت: برای پیشگیری از تکرار این مسأله باید تاریخ حدوث آن را شناسایی کرد، اما اگر این مسأله مانعی برای علاج بیماری مذکور شود، نباید آن را مطرح کرد.
نماینده سابق مجلس اظهار داشت: فرض کنیم در منطقهای سیل میآید، در این شرایط کسی دنبال این نیست که ببیند چه کسی یا چه چیزی باعث سیل شده بلکه همه دنبال این هستند که ابتدا مانعی در مسیر سیلاب ایجاد کنند، کودکان، بیماران و پیرمردان و پیرزنان را نجات دهند و سیل که تمام شد، دنبال علت میگردند.
وی در همین زمینه تصریح کرد: فرض کنیم علنی شدن این موضوع به دلیل اغراض سیاسی و یا از سر بدجنسی بود، اینکه موضوع را متوجه شدیم باید خوشحال شده و خدا رو شکر کنیم، چون مسأله فیشهای حقوقی پدیده بینظیری است و فقط فشار و مطالبه افکار عمومی مسؤولان را به تمکین وادار میکند، پس این موضوع باعث همنظر شدن مردم برای تشویق مسؤولان و روحیه دادن به آنها و مسؤولیت نهادن روی دوش آنها میشود، لذا امر مبارکی است.
برجام برخلاف ادعای دولت نتوانست تمامی تحریمها را از بین برد
وی با بیان اینکه «برجام برخلاف ادعای دولت نتوانست تمامی تحریمها را از بین برد»، اضافه کرد: برجام از ابتدا هم این ظرفیت را نداشت. همان موقع بعد از سخنان آقایظریف که گفت در متن برجام تعلیق نداریم سؤالم را به آقایلاریجانی دادم که ایشان گفته تعلیق نداریم و همه لغو است، ۳ واژه را مشخص کردم و از آقایلاریجانی خواستم بپرسد که در نهایت به آقاینجابت گفت به آقایظریف نشان دهید. این ۳ واژه را نشان دادند و ظریف گفت من این را ندیدم.
توکلی اضافه کرد: بنده حمل بر درستگویی میکنم، ممکن است سرشان شلوغ بوده و متوجه نبودند، چون نیرویشان کافی نبوده یکی از ایراداتی که من از دوستان گرفتم این بود که گفتم شما باید چند فرد متبحر مثل جوادلاریجانی و همه آنهایی که قبلا دًر این زمینه کار میکردند را با خودتان میبردید تا متن را بخوانند چون آنها حدود ۳۰۰ نفر با خودشان آورده بودند.
این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه برای برجام انتظارات زیادی ایجاد شد، به برخی نکات مثبت برجام نیز اشاره کرد و گفت: برجام فضا را بهطور نسبی مثبت کرد، همین که قرار است تحریمها ذرهذره حذف شود افق برای سرمایهگذاری بهطور نسبی مثبت خواهد شد، این جنبه مثبت برجام است، اما این بخش دیر بازده است.
وی تأکید کرد: انتظاراتی که از برجام ایجاد کردند، نشد، چون نشدنی بود و اساسا برجام این ظرفیتها را نداشت. در کنار این وقتی تحریمی را قرار است بر دارند باید یکسری اتفاقات رخ دهد تا کشور صادرکننده اجناس خود را به کشور صادر کند خود آنها میگفتند تحریمهایی که دستگاه اجرایی آمریکا علیه ایران گذاشته زودتر حذف میشود اما آنهایی که مجلس تصویب کرده زود جواب نمیدهد چون باید دولت لایحه دهد و مسیری طی شود تا به مجلس رود و مجلس آن را در اولویت قرار دهد و بعد ابلاغ شود.
وی افزود: اگر بخواهند باید این پروسه طی شود و اگر هم نخواهند حداقل یکسال طول میکشد و جواب نمیدهد، یکی از دلایل رکود اقتصادی فعلی انتظارات بالایی است که از برجام ایجاد شده، وقتی انتظارات مثبت ایجاد شود، عرضه کننده جنسهای موجودش را عرضه میکند، قیمت پایین میآید و عرضه زیاد میشود در این حالت خریدار برعکس میگوید صبر کنم تا قیمتها پایین بیاید و اینجا تقاضا پایین میآید. انتظارات واقعیت را تغییر داده و تقاضا را پایین میآورد، نتیجتاً خرید و فروشی نمیشود.
توکلی درباره اینکه برخی میگویند وضعیت نافرجام برجام باعث تک دورهای شدن دولت آقای روحانی میشود، گفت: اگر آقای روحانی با حرامخواریها در فیشهای حقوقی محکم مبارزه کند، برای دوره بعدی هم میماند، من هم خوشحال میشوم تا مبارزه کند و بماند اما اگر محکم مبارزه نکند، فکر نمیکنم برای دوره بعد ماندگار شود.
مدیر سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت تأکید کرد: اگر آقای روحانی با فیشهای حقوقی برخورد جدی نکند، لطمه شدید میخورد زیرا مردم این مسایل را با گوشت و پوستشان حس میکنند اما نتایج برجام را حس نمیکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.