بازگشایی گام به گام؛ هدف آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید

گروه اجتماعی- با نزدیک شدن به روزهای پایانی شهریورماه، صدای پای فصل تحصیلی جدید به گوش می‌رسد. فصلی که به دلیل ویروس منحوس کرونا همچنان برگزار شدن یا نشدنش محل اختلاف است! از یک طرف همچنان در پیک کرونا هستیم و نگرانی خانواده‌ها پابرجاست و از سوی دیگر نرفتن بچه‌ها به مدرسه یعنی خسارت بیشتر […]

گروه اجتماعی- با نزدیک شدن به روزهای پایانی شهریورماه، صدای پای فصل تحصیلی جدید به گوش می‌رسد. فصلی که به دلیل ویروس منحوس کرونا همچنان برگزار شدن یا نشدنش محل اختلاف است! از یک طرف همچنان در پیک کرونا هستیم و نگرانی خانواده‌ها پابرجاست و از سوی دیگر نرفتن بچه‌ها به مدرسه یعنی خسارت بیشتر برای مدارس و آموزش و پرورش. حال هم مجلس نگران روند بازگشایی مدارس است و هم آموزش و پرورش باید جوابی قانع‌کننده برای خانواده‌ها داشته باشد.

بازگشایی تدریجی

در راستای تصمیم‌گیری درخصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای‌اسلامی، با حضور حسن شربتدار؛ سرپرست وزارت آموزش و پرورش و وزرای علوم و بهداشت، تشکیل جلسه داد. در این جلسه سرپرست وزارت آمورش و پرورش، سه راهبرد؛ آموزش حضوری، آموزش غیرحضوری و ترکیبی را مطرح و به تشریح هریک از این راهبرد‌ها پرداخت. بنا بر همین گزارش علیرضا منادی‌سفیدان؛ پس از پایان این نشست در جمع خبرنگاران، با اشاره به حضور دو وزیر علوم و بهداشت و سرپرست وزارت آموزش و پرورش، گفت: با توجه به توضیحات متولیان سه حوزه مدارس، دانشگاه‌ها و سلامت کشور در نشست کمیسیون، برداشت ما این است که مدارس و دانشگاه‌ها در ابتدای مهرماه به صورت غیرحضوری خواهد بود.

تلاش آموزش و پرورش برای بازگشایی حضوری

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همچنین، گفت: تلاش می‌کنیم با واکسیناسیون معلمان و برنامه‌ریزی مناسب، بازگشایی مدارس به دور از هرگونه آسیب رخ دهد. حسن شربتدار؛ در نشست آموزشی-توجیهی برنامه‌ها و فعالیت‌های اداره کل امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی که پیرامون موضوع «شروع سال جدید تحصیلی» برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه بزرگ‌ترین و مهم‌‌ترین اتفاق تربیتی کشور هستیم؛ شروع سال تحصیلی از اول مهر خواهد بود و با توجه به خدماتی که آموزش و پرورش ارائه می‌دهد حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهد و مورد قضاوت همه جامعه قرار می‌گیرد. وی افزود: تمام افراد جامعه نسبت به فعالیت‌های مدارس و آموزش و پرورش تأثیر می‌پذیرند و با توجه به شرایط خاص امسال که هنوز کرونا به صورت کامل مهار نشده است، انشاا… بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و واکسیناسیون معلمان، بازگشایی آرام و مؤثری داشته باشیم. وی با اشاره به فعالیت اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، گفت: یکی از حوزه‌های راهبردی معاونت پرورشی و فرهنگی و آموزش و پرورش، این اداره کل است که نوع فعالیتی که در حوزه پرورشی و فرهنگی انجام می‌شود از آن تأثیر می‌پذیرد و یا بر روی آن تأثیر می‌گذارد.

شاخص آموزش و پرورش در برابر آسیب‌های اجتماعی

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به شاخص‌ها و فعالیت‌هایی که در اداره کل امور تربیتی مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی انجام شده است، گفت: اقدامات صورت گرفته در معاونت پرورشی و فرهنگی، مانند «توسعه و مدیریت مراکز هسته مشاوره» و «هدایت تحصیلی بیش از یک میلیون دانش‌آموز»؛ ماندگار، بنیادین و اساسی هستند. وی گفت: همچنین در حوزه فعالیت مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی طرح‌هایی مانند «نماد» و «یاریگران زندگی» را داریم که با همکاری سایر دستگاه‌های کشور انجام شده است. شربتدار؛ با اشاره به راه‌اندازی خط ملی «نماد» گفت: دانش‌آموزان می‌توانند با تماس با شماره ۱۵۷۰ از خدمات مشاوره‌ای بهره بگیرند. گفتنی است؛ در این جلسه تعدادی از معاونان وزارت آموزش و پرورش از جمله؛ آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و تربیت بدنی و سلامت نیز حضور داشتند.