سیاست‌ انقباضی رکود بخش مسکن و بیکاری را تشدید کرد

رییس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان تهران سیاست‌ انقباضی رکود بخش مسکن و بیکاری را تشدید کرد رییس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان استان تهران با بیان این‌که سیاست انقباضی و کنترل نقدینگی باعث رکود صنایع و به خصوص بخش مسکن شده است، گفت: ادامه این روند از سوی دولت موجب بیکاری بیش‌تر و تعطیلی کارخانه‌ها خواهد […]

رییس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان تهران

سیاست‌ انقباضی رکود بخش مسکن و بیکاری را تشدید کرد

رییس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان استان تهران با بیان این‌که سیاست انقباضی و کنترل نقدینگی باعث رکود صنایع و به خصوص بخش مسکن شده است، گفت: ادامه این روند از سوی دولت موجب بیکاری بیش‌تر و تعطیلی کارخانه‌ها خواهد شد.

به گزارش فارس، حسن محتشم در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت آپارتمان لوکس کاهش یافته است، گفت: قیمت واحدهای مسکونی کوچک در ۳ سال گذشته معادل نرخ تورم رشد داشته است، اما در خصوص واحدهای لوکس باید اذعان کنم که تا حدودی به دلیل کاهش قدرت خرید متقاضیان، دارندگان این واحدهای مسکونی از قیمت‌های پیشنهادی خود پایین آمده‌اند.

رییس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان از هم‌اکنون در خصوص قیمت مسکن در سال ۹۶ پیش‌بینی کرد، اظهارداشت: قیمت مسکن تابعی از شرایط حاکم بر اقتصاد کلان کشور است، بنابراین مسکن نمی‌تواند به تنهایی تصمیم‌گیر باشد، تحولات قیمت مسکن تابعی از شرایط و تحولات حاکم بر اقتصاد کلان کشور است.

وی ادامه داد: دولت در ۳ سال گذشته به دلیل اعمال سیاست‌های انقباضی و کنترل نقدینگی سعی بر کاهش نرخ تورم داشته است، اما همین اقدامات اگرچه تورم را تا حدودی کنترل کرده اما باعث شده است بیکاری و رکود صنایع و مسکن افزایش یابد.

محتشم تأکید کرد: اگر دولت این روند را ادامه دهد، بیکاری بیش‌تر و بخش مسکن هم از رکود خارج نخواهد شد، چرا که بخش مسکن تابعی از شرایط حاکم بر اقتصاد کلان کشور است.

وی با اشاره به این‌که به هر حال بعد از پسابرجام روابط اقتصادی ایران با دنیا بهتر شده و درآمدهای دولت هم افزایش یافته است، ادامه داد: وضعیت بهتر اقتصادی کشور را تا حدودی می‌توان از بالا رفتن میزان فروش نفت در ماه‌های آینده پیش‌بینی کرد، بنابراین وقتی وضعیت اقتصادی بهتر شود، قطعاً این وضعیت بر بخش مسکن نیز تأثیر خواهد گذاشت.

محتشم خاطرنشان‌کرد: پس وقتی شرایط اقتصادی کشور در ماه‌های آینده بهتر شود، مسکن هم که سهم ۱۶ درصدی در اقتصاد دارد می‌تواند از رکود خارج و رونق بهتری بگیرد.

وی با اشاره به این‌که دولت باید از اکنون مراقب خیز قیمت مسکن باشد، گفت: دولت باید مراقب انتقال سرمایه‌ها از سایر بخش‌های اقتصای به بخش مسکن باشد، چرا که اگر برنامه‌ای برای این موضوع نداشته باشد چه بسا باید منتظر خیز قیمت مسکن باشیم.

 

به گفته وی، برنامه دیگری که باید دولت آن را به خوبی پیاده کند، کنترل تقاضا برای خرید مسکن است که اگر این برنامه را اجرا نکند، احتمال جهش قیمت مسکن وجود خواهد داشت.