تعیین برنده مناقصه معدن مهدی‌آباد در هفته آینده

سرقینی خبر داد تعیین برنده مناقصه معدن مهدی‌آباد در هفته آینده محمد قره‌داغلی-معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش‌بینی کرد که طی هفته آینده برنده مناقصه معدن سرب و روی مهدی‌آباد مشخص شود. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، جعفر سرقینی در خصوص اعلام نتیجه مناقصه معدن سرب و روی مهدی‌آباد گفت: […]

سرقینی خبر داد

تعیین برنده مناقصه معدن مهدی‌آباد در هفته آینده

محمد قره‌داغلی-معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش‌بینی کرد که طی هفته آینده برنده مناقصه معدن سرب و روی مهدی‌آباد مشخص شود.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، جعفر سرقینی در خصوص اعلام نتیجه مناقصه معدن سرب و روی مهدی‌آباد گفت: پاکت‌های مناقصه معدن مهدی‌آباد به ایمیدرو رسیده است و البته ایمیدرو باید درباره زمان بازگشایی پاکت‌ها اظهارنظر کند اما پیش‌بینی می‌کنم طی هفته آینده برنده مناقصه این معدن مشخص شود.

وی گفت: در مجموع ۴ پاکت برای حضور در مناقصه مهدی‌آباد به ایمیدرو ارسال شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، پیشتر رییس هیأت عامل ایمیدرو اعلام کرده بود که تا پایان تیر ماه امسال برنده نهایی مناقصه پروژه معدن سرب و روی مهدی‌آباد مشخص می‌شود.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از در اختیار گرفتن ۳ معدن بزرگ از سوی بانک‌ها خبر داد و گفت: به دلیل این‌که بانک‌ها معادن را به عنوان فعالیت سودده می‌شناسند، در آن‌ها وارد سرمایه‌گذاری شده‌اند.

سرقینی، میانگین ظرفیت فعال سیمان در سال گذشته را ۸۵ درصد، فولاد ۷۵ درصد، کاشی و سرامیک ۸۰ درصد و شیشه را ۹۵ درصد عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون ۸۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک و ۱۶ میلیون تن سیمان در انبار‌ها دپو شده که بیش‌تر به دلیل نبود بازار است.

وی متوسط رشد معدنی در سال ۹۵ را ۶ درصد پیش‌بینی کرد و گفت: بخش معدن در حوزه صادرات نیز از وضعیت مناسبی برخوردار بوده که بر این اساس به نظر می‌رسد بتواند رشد خوبی را نیز در سال جاری داشته باشد.

سرقینی در خصوص انتشار اوراق مشارکت طرح‌های معدنی نیز گفت: برای دو طرح معدنی تیتانیوم کهنوج و طلای زرشوران مجوز انتشار اوراق مشارکت از شورای اقتصاد اخذ شده اما هنوز برای انتشار این اوراق از سوی بخش خصوصی تصمیمی از سوی دولت اتخاذ نشده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آزاد شدن صادرات شمش طلا از کشور خبر داد و گفت مجوز صادرات شمش طلای استخراج شده از معادن کشور از شورای پول و اعتبار اخذ شد و از این پس معادن طلای کشور قادر به صادرات شمش خود هستند.

وی از صدور بخشنامه‌ای برای جلوگیری از احداث واحدهای جدید سیمانی و فولادی خبر داد و گفت: البته نمی‌توان حکم کلی داد و اگر در نقاطی همچون نزدیکی به آبهای مرزی، پتانسیلی وجود داشته باشد، مجوز صادر خواهیم کرد اما به هر حال نمی‌توان یک حکم کلی را برای همه بخش‌های کشور صادر کرد.

سرقینی همچنین از انعقاد قرارداد صادرات سیمان ایران به هائیتی خبر داد و گفت. برای صادرات سیمان باید به بازارهای فراتر از کشورهای همسایه فکر کنیم.

به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادرات سیمان به کشورهای همسایه امسال با مشکل مواجه شده است و به همین دلیل باید برای صادرات به بازارهای دوردست فکر کنیم.

سرقینی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر شکایت سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل بر علیه وی نیز گفت: به‌طور قطع از عهده حرفی که زده‌ام برمی‌آیم و در دادگاه شفاف‌سازی لازم را صورت خواهم داد.

به گفته سرقینی هم اکنون بانک‌ها برای تأمین مالی معادن اولویت قائل هستند. چرا که می‌دانند فعالیت‌های معدن و صنایع معدنی سودده بوده و به همین دلیل هم اکنون دو تا ۳ معدن بزرگ نیز در دست بانک‌ها است و آن‌ها به معدنکاران نیز توجه ویژه دارند.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: معادن در ایران همیشه از ایراداتی همچون نبود دسترسی به اطلاعات پایه و خام فروشی رنج می‌بردند که بر این اساس، در تعریف جدید سیاست‌ها، توسعه اکتشاف از طریق شناخت مناطق اولویت دار در دستور کار قرار گرفته است. ضمن این‌که در سه سال گذشته ۲۵۰ هزار کیلومتر پرواز ژئوفیزیک انجام شده و قرار است از این پس هر سال ۴۰۰ هزار پرواز ژئوفیزیک داشته باشیم.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در حوزه معدن وجود ندارد که در کشو‌ها باقی بماند و هیچ کارشناسی در وزارت صنعت معدن و تجارت نیز نمی‌تواند خود را قیوم اطلاعات بداند. بلکه تمام تلاش ما این بوده که شفاف‌سازی لازم انجام شود و در کنار شفاف‌سازی سازوکار قانونی تشخیص صلاحیت فنی و مالی را نیز اعمال کرده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: ۲۵ درصد از کشور نیز به عنوان پهنه‌های اکتشافی در نظر گرفته شده‌اند که بر این اساس امسال خبرهای خوبی از اکتشافات را اعلام خواهیم کرد. ضمن این‌که اطلاعات زمین‌شناسی در اختیار همه خواهد بود و افراد حایز صلاحیت به راحتی می‌توانند پهنه‌ها را به نام خود کرده و فعالیت اکتشافی را در آن انجام دهند.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تکمیل زنجیره ارزش را در فولاد دستور کار اصلی دولت دانست و خاطرنشان کرد: در ۳ سال اخیر ۲۳ میلیون تن ظرفیت جدید در چرخه فولاد ایجاد شده و امسال نیز ۲۰ میلیون تن ظرفیت راه‌اندازی خواهد شد. به نحوی که در سال ۹۶ نیز ۱۱ میلیون تن ظرفیت جدید در این بخش اضافه شود.

سرقینی ادامه داد: خام‌فروشی متوقف شده و اگر هم صادراتی صورت می‌گیرد، حتماً با ایجاد ارزش‌افزوده مناسب خواهد بود به نحوی که در ۳ ماهه ابتدای سال جاری علی‌رغم این‌که قیمت مواد معدنی در دنیا کاهش یافته بود، اما صادرات ایران به لحاظ ارزشی ۶۸ درصد رشد را تجربه کرد که این نشان‌دهنده صادرات مواد معدنی با ارزش‌افزوده بالا است.

وی گفت: در حوزه تولید فولاد خام نیز تا پایان برنامه ششم به تولید ۴۰ میلیون تنی خواهیم رسید که از این رقم ۳۰ میلیون تن به مصرف داخلی خواهد رسید و ۱۰ میلیون تن صادرات خواهد شد. ضمن این‌که تولید فولاد خام در ۳ ماهه به لحاظ تکمیل چرخه ۹ درصد افزایش داشته است و امسال ۶ میلیون تن فولاد نیز صادر خواهیم کرد.

سرقینی ادامه داد: در گذشته عوارض صادراتی سنگ‌آهن صفر، کنسانتره ۳۰ درصد و گندله ۳۵ درصد بوده است که به دلیل حمایت از فروش با ارزش افزوده بالا، این عوارض را کاملاً برعکس کرده‌ایم به نحوی که هم اکنون صادرات سنگ‌آهن بیش‌ترین عوارض را دارد.

معاون وزیر صمت گفت تعطیلی معادن سنگ‌آهن کوچک و متوسط عمدتا به دلیل افت قیمت جهانی است و بیش‌تر هم معادن فاقد امکانات فراوری تعطیل شده‌اند.

وی افزود: با این وجود تمهیداتی را اندیشیده‌ایم تا این معادن بتوانند محصول خود را به نزدیک‌ترین واحد فرآوری بفروشند.

به گفته سرقینی حداکثر ۵ تا ۶۰ معدن سنگ‌آهن عمدتاً هماتیت تعطیل شده‌اند.

وی با بیان این که در گذشته سالانه ۲۲ میلیون تن سنگ‌آهن صادر می‌شد که ارزش افزوده آن به جیب کشورهای واردکننده می‌رفت، گفت اما اکنون کنسانتره تولید شده و صادر می‌شود. ضمن این‌که فهرست پروژه‌های معدنی که برای خارجی‌ها جذاب است نیز در سایت وزارت صنعت معدن و تجارت قرار گرفته ولی تاکنون هیچ قراردادی با خارجی‌ها در حوزه معادن به امضا نرسیده و پروانه‌ای برای خارجی‌ها صادر نشده است.

 

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت بیان کرد: تنها ۳۵ میلیون تن ظرفیت در زنجیره فولاد در منطقه سنگان اجرا شده که ۱۷٫۵ میلیون تن کنسانتره و۱۷٫۵میلیون تن گندله در حال اجرا است.