عبور از تنش آبی با مدیریت فشارآب مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب (آبفای) کشور گفت: این شرکت با وجود مواجهه با شرایط تنش آبی در بسیاری نقاط کشور، هیچ برنامهای برای جیره بندی آب ندارد. فرهامکرکانی، در گفتوگو با ایرنا افزود: براساس پیشبینیها، امسال ۳۰۱ شهر کشور تنش […]
عبور از تنش آبی با مدیریت فشارآب
مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب (آبفای) کشور گفت: این شرکت با وجود مواجهه با شرایط تنش آبی در بسیاری نقاط کشور، هیچ برنامهای برای جیره بندی آب ندارد.
فرهامکرکانی، در گفتوگو با ایرنا افزود: براساس پیشبینیها، امسال ۳۰۱ شهر کشور تنش آبی داشتند و با شرایط سر به سر تولید و مصرف آب در پیک (اوج مصرف) مواجه هستند.
به گفته این مقام مسؤول، امسال در برخی شهرهای کشور شاهد رشد ۱٫۵ تا دو درجهای دمای هوا بودیم که براساس برآوردها، هر یک درجه افزایش دما مصرف آب را بین ۳ تا ۴ درصد افزایش میدهد.
کرکانی تصریح کرد: در چنین شرایطی که با افزایش مصرف نسبت به تولید آب مواجه هستیم، هیچگاه آب موجود در شبکهها را قطع نمیکنیم، زیرا قطع و وصل مکرر منجر به افت یا افزایش فشار شبکهها خواهد شد و شکستگی لولهها را بهدنبال دارد.
مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور ادامه داد: این مسأله همچنین به دلیل بار روانی که ایجاد میکند، منجر به افزایش استفاده و برداشت آب توسط مردم به منظور رفع نیازهای روزانه خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه امسال هیچ برنامه جیرهبندی آب در شهرهای کشور اعمال نمیشود، خاطرنشان کرد: مدیریت فشار راهکار اساسی برای عبور از شرایط تنش آبی است و همه تلاش شرکت آبفای کشور این است که حداقل نیاز آبی مردم تأمین شود.
به گفته کرکانی شهرهای اصفهان، شیراز، بوشهر، کرمان، مشهد و بندرعباس، مراکز استانی هستند که تابستان امسال مشکلات تنش آبی را تجربه خواهند کرد، اما با طرحهای کوتاه، میان و بلندمدت، تأمین آب این شهرها پیشبینی شده است.
وی بیان داشت: با توجه به رشد بازار آب کشور، در صورتی که منابع موجود دچار افت آبدهی نشوند باید همه ساله نزدیک به ۵ مترمکعب در ثانیه به ظرفیت تولید آب کشور اضافه شود، در حالی که با چنین شرایطی مواجه نیستیم.
این مسؤول شرکت مهندسی آبفای کشور یادآور شد: فعالیتهای این شرکت حول ۴ محور اصلی مدیریت تقاضا و مصرف آب، افزایش تولید آب، بهبود کیفیت آب و فرهنگسازی متمرکز شده است تا در مجموع آب کمتری در کشور مصرف شود.
وی تأکید کرد، مسأله مدیریت تقاضا و مصرف آب با راهکارهایی همچون کاهش برداشتهای غیرمجاز، مدیریت فشار آب، بازسازی و اصلاح شبکهها و کاهش هدررفت آب و استفاده نکردن از آب باکیفیت برای آبیاری فضای سبز دنبال میشود.
کرکانی، حفر چاه، تجهیز چاهها، کفشکنی و افزایش ظرفیت تصفیهخانهها را از راهکارهای اجرایی برای افزایش ظرفیت تولید آب عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: از زمستان سال گذشته، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور طرحها و پروژههای خود را برای مواجهه با شرایط پیک مصرف در فصل گرما آغاز کرده و کماکان در برنامه دارد و تا امروز هیچگونه قطعی آب در کشور اتفاق نیفتاده است.
مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای کشور یادآور شد: سال گذشته با افزایش ۹ مترمکعب در ثانیه به ظرفیت تولید آب کشور، توانستیم از شرایط پیک مصرف عبور کنیم.
کرکانی با اشاره به شرایط خاص شهر بوشهر، تأکید کرد: منابع آبی شهرستان کازرون در استان فارس یکی از منابع اصلی تأمین آب بوشهر است که امسال با خشکی و کاهش دبی مواجه شد و همین مسأله تأمین آب این شهر را با مشکل مواجه کرده است.
وی تأکید کرد، تاکنون با همکاری و همراهی آحاد مردم این شهرستان در مصرف آب و مدیریت فشار از مشکل عبور کردهایم.
یکشنبه گذشته حمیدرضاجانباز، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب با اشاره به آبرسانی با تانکر به برخی نقاط شهرستانهای بوشهر و برازجان در هفتههای گذشته، راهاندازی آبشیرینکنها را به عنوان راهکار اساسی خروج این استان از مشکل کمآبی عنوان کرده بود.
مشکل آب در ایران بیش از آن که مربوط به کم آبی باشد به مدیریت نادرست منابع آب مربوط است. حفر چاههای غیرمجاز بسیار، ناتوانی دستگاههای مسؤول برای جلوگیری از بهرهبرداری بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی، تفکیک نکردن آب قابل شرب و آبی که در سایر مصارف بهکار گرفته میشود، ضعف فرهنگ مصرف و کمبارشی سالهای اخیر، همه و همه دست به دست هم دادهاند تا در روزهای اخیر استان بوشهر با مشکلات بزرگی در تأمین آب مواجه شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.