پروتئین گوشت قرمز موجب چاقی می‌شود

پروتئین گوشت قرمز موجب چاقی می‌شود  مطالعه محققان نشان می‌دهد پروتئین موجود در گوشت موجب چاقی می‌شود چراکه بعد از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها هضم می‌شود. به گزارش مهر، مطالعه جدید محققان دانشگاه آدلاید استرالیا نشان می‌دهد پروتئین موجود در گوشت به اندازه مواد قندی در چاقی نقش دارد. در این مطالعات مشخص شد که گوشت […]

پروتئین گوشت قرمز موجب چاقی می‌شود

 مطالعه محققان نشان می‌دهد پروتئین موجود در گوشت موجب چاقی می‌شود چراکه بعد از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها هضم می‌شود.

به گزارش مهر، مطالعه جدید محققان دانشگاه آدلاید استرالیا نشان می‌دهد پروتئین موجود در گوشت به اندازه مواد قندی در چاقی نقش دارد.

در این مطالعات مشخص شد که گوشت قرمز بعد از چربی، شکر و کربوهیدرات‌ها عامل مهمی برای افزایش وزن و چاقی محسوب می‌شود. چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها انرژی کافی برای رفع نیازهای ما را تأمین می‌کنند و سریع‌تر از پروتئین‌ها هضم می‌شوند. از اینرو انرژی ذخیره شده در گوشت یا بعدا استفاده می‌شود و یا اگر مازاد بر نیاز بدن باشد، به چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می‌شود.

طبق این مطالعه، گوشت در رژیم غذایی مدرن موجب ایجاد انرژی اضافی شده که در نهایت منجر به چاقی می‌شود.

در مطالعات قبلی، علت چاقی ناشی از گوشت، وجود میزان چربی در آن عنوان شده بود. محققان در این مطالعه رابطه بین مصرف گوشت و نرخ چاقی را در ۱۷۰ کشور جهان بررسی کردند.

مسیج هنبرگ، استاد دانشگاه آدلاید، در این باره می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد دسترسی به مواد قندی در یک کشور ۵۰ درصد علت چاقی را توجیه می‌کند، در حالیکه عامل ۵۰ درصد دیگر چاقی در این کشورها، مصرف گوشت است.»

به گفته محققان، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها در رژیم‌های غذایی امروزی انرژی کافی را برای تأمین نیازهای روزانه ما فراهم می‌کنند؛ اما با توجه به دیر هضم بودن پروتئین گوشت در قیاس با چربی و کربوهیدرات، انرژی حاصل از پروتئین مازاد می‌شود و در نتیجه تبدیل به چربی شده و به صورت چربی در بدن ذخیره می‌شود.

چرا افراد کهنسال کم اشتها می‌شوند؟

نتایج اولیه یک پژوهش در زمینه تغییر وزن انسان در دوران مختلف زندگی؛ نشان می‌دهد که کاهش وزن افراد در دوران کهنسالی، در نتیجه فعالیت نوعی هورمون ویژه است که به فرد احساس سیری القا کرده و سبب لاغر شدن وی می‌شود.

به گزارش سینا پرس، تیمی از پژوهشگران انگلیسی به سرپرستی پرفسور ماری هیکسون استاد دانشگاه پلیموث در حال بررسی دلایل کاهش وزن در کهنسالی هستند. این پژوهشگر در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: همزمان با افزایش سن، وزن افراد کاهش پیدا می‌کند. این عارضه با عنوان بی‌اشتهایی ناشی از پیری شناخته شده و سبب می‌شود تا فرد مبتلا، میزان کم‌تری غذا مصرف کرده که در نتیجه آن عواقبی مانند سوء‌تغذیه ظاهر خواهد شد.

بدن افراد کهنسال پس از صرف غذا میزان بیش‌تری پپتید‌های YY یا PYY تولید می‌کند. این ماده در واقع هورمون ویژه‌ای است که در انسان احساس سیری را القا کرده و میزان مصرف غذا را تنظیم می‌کند.

نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که بدن افراد کهنسال پس از صرف غذا میزان بیش‌تری پپتید‌های YY یا PYY تولید می‌کند. این ماده در واقع هورمون ویژه‌ای است که در انسان احساس سیری را القا کرده و میزان مصرف غذا را تنظیم می‌کند.

مطالعات پیشین انجام شده در این رابطه نشان می‌داد که کاهش وزن ناشی از پیری که عموماً در سنین بالای ۸۰ سال رخ می‌دهد، سوء‌تغذیه ناشی از پیری را در پی خواهد داشت. این موضوع ارتباط مستقیمی با میزان و اندازه هورمون‌های مرتبط با سیری داشته و ناشی از ترشح بیش از حد هورمون ghrelin است.

در مطالعات جدید مشخص شد که میزان بیش‌تری از هورمون PYY در بدن افراد مشارکت کننده که سن بالاتری داشتند در مقایسه با افراد جوان تر وجود دارد در صورتی که میزان هورمون ghrelin در هر دو گروه تقریباً یکسان بود.

در این مطالعات، اعضای تیم تحقیقاتی به بررسی شرایط بدنی ۶ زن سالم بالای ۸۰ سال پرداختند. آن‌ها معمولاً پس از ساعت‌های طولانی غذا نخوردن، صبحانه مصرف می‌کردند. در ادامه میزان هورمون‌های موجود در بدن این افراد با هورمون‌های مشابه افراد مختلفی در گروه‌های سنی پایین‌تر مقایسه شده و مورد بررسی قرار می‌گرفت.

 

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره ژورنال تخصصی اشتها Appetite journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.