رانت در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برخی بانک‌ها

رییس انجمن حسابداران خبره ایران مطرح کرد رانت در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برخی بانک‌ها رییس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به افزایش شفافیت عملکرد بانک‌ها با انتشار صورت‌های مالی در قالب فرمت IFRS، گفت: موارد زیادی گزارش شده که اقوام مسؤول یک شعبه هجوم می‌برند و بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را تسهیلات […]

رییس انجمن حسابداران خبره ایران مطرح کرد

رانت در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برخی بانک‌ها

رییس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به افزایش شفافیت عملکرد بانک‌ها با انتشار صورت‌های مالی در قالب فرمت IFRS، گفت: موارد زیادی گزارش شده که اقوام مسؤول یک شعبه هجوم می‌برند و بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را تسهیلات می‌گیرند.

هوشنگ خستویی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به مطرح شدن فرمت IFRS برای صورت‌های مالی بانک‌ها، اظهارداشت: باید جایی حسابرسی شود که سپرده‌های مردم در کدام بخش‌ها و چگونه پرداخت می‌شود.

وی افزود: براساس قانون بانک‌داری بدون ربا بانک به وکالت از سپرده‌گذار سپرده‌ها را در عقود مشخص تخصیص می‌دهد و در صورت‌های مالی IFRS بر این تأکید شده که باید بانک بگوید سپرده‌هایی را که به وکالت گرفته است، در کدامین عقود، با چه هدفی و به چه میزان پرداخت کرده است.

رییس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها، گفت: بانک‌ها باید در راستای اهداف سپرده‌گذاران، این منابع را صرف اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به مردم کند. در فرمت IFRS مشخص می‌شود که یک بانک چقدر سپرده قرض‌الحسنه دارد و چقدر از این منابع صرف اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه شده است.

وی تأکید کرد: باید منابع بانک‌ها به‌ویژه منابع قرض‌الحسنه کنترل شود تا مشخص شود چه میزان از منابع صرف امور قرض‌الحسنه شده است.

خستویی با بیان این‌که یکی از دلایل حمله‌ها و انتقاد‌ها نسبت به فرمت IFRS و مشخص شدن جزییات عملکرد بانک‌ها است، گفت: اگر جزییات عملکرد بانک‌ها در صورت‌های مالی مشخص نباشد، منابع بانک‌ها به راحتی منحرف می‌شود.

 

رییس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران افزود: موارد زیادی گزارش شده که عده‌ای با رانت منابع قرض‌الحسنه می‌گیرند و در همان بانک با نرخ سود بالا سپرده‌گذاری می‌کنند یا اقوام مسؤول یک شعبه بانکی هجوم می‌برند و بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را تسهیلات می‌گیرند و همین مسأله باعث کاهش سهم سایر متقاضیان از منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها می‌شود.