معاون وزیر نیرو: مخالفین قرارداد ساخت نیروگاه با ترکیه، روال قانونی را نمیدانند معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه هنوز قرارداد ساخت نیروگاه توسط شرکت ترکیهای در ایران نهایی نشده و پس از نهایی شدن جزییات آن منتشر میشود، گفت: کارشناسان و مسؤولان در انتقادهای خود درباره قرارداد عفت کلام […]
معاون وزیر نیرو:
مخالفین قرارداد ساخت نیروگاه با ترکیه، روال قانونی را نمیدانند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه هنوز قرارداد ساخت نیروگاه توسط شرکت ترکیهای در ایران نهایی نشده و پس از نهایی شدن جزییات آن منتشر میشود، گفت: کارشناسان و مسؤولان در انتقادهای خود درباره قرارداد عفت کلام را رعایت کنند.
به گزارش فارس، هوشنگ فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که برخی کارشناسان انرژی و اعضای کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی انعقاد قرارداد ساخت نیروگاه توسط شرکت ترکیهای را خیانت به کشور عنوان کردهاند، گفت: متأسفانه این مطالبی که در رسانهها مطرح میشود تعجبآور است و این مطالب در حالی مطرح میشود که این قرارداد را ندیدهاند و روال قانونی آن را نمیدانند.
وی افزود: سراسر این مطالبی که از سوی برخی مطرح میشود را نشان از بیاطلاعی از مفاد قرارداد میدانم چرا که این مذاکرات هنوز بهطور کامل به اتمام نرسیده است و این قرارداد هنوز نهایی نشده و به امضا طرفین نرسیده است.
فلاحتیان گفت: مطالبی مطرح میشود ناشی از بیاطلاع بودن آنها است و بدون اینکه متن قرارداد را دیده باشند راجع به قرارداد اظهارنظر و آن را خیانت به کشور قلمداد میکنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: اساساً این مطالب در حالی مطرح میشود که این افراد نمیدانند که یک تیم کارشناسی خبره پشت این قرارداد است و تجربیات بالایی در این خصوص دارند و متأسفانه وزارت نیرو را متهم میکنند که برای صادرات برق به شرکت ترکیهای تسهیلات بهتری داده است.
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که کارشناسان و مسؤولان انرژی اتاق بازرگانی عنوان میکنند چرا وزارت نیرو جزییات قرارداد را منتشر نمیکند، گفت: هنوز این قرارداد نهایی نشده است که بخواهیم آن را منتشر کنیم، وقتی نهایی شد متن قرارداد را منتشر میکنیم چرا که این قرارداد محرمانه نیست که ما بخواهیم از انتشار آن خودداری کنیم.
وی افزود: اظهارنظرهایی که از سوی اعضای سندیکای برق و اتاق بازرگانی مطرح میشود مسؤولان وزارت نیرو را به تعجب وا میدارد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تأکید کرد: در این قرارداد ۳۵ درصد تجهیزات نیروگاه (توربین و ژنراتور) باید از ساخت داخل تأمین شود و بقیه سرمایهگذاری را هم از طریق گروه مپنا دنبال کند.
وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد و سرمایهگذار خارجی ۳ میلیارد دلار سرمایه وارد کشور کند و زیرساختهای صنعت برق را تجهیز کند یک کار بسیار ارزشمند و خوبی خواهد بود.
فلاحتیان ادامه داد: در این قرارداد انتقال تکنولوژی کلاس F به کشور صورت خواهد گرفت که پدیده کاملاً خوبی است پس افرادی که در این زمینه اظهارنظر میکنند ناشی از عدم اطلاع از مفاد قرارداد است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: درخواست بنده از افرادی که مخالف این قرارداد هستند این است به شرکت تولید برق حرارتی که پیگیر این قرارداد است مراجعه کنند و هر گونه اطلاعاتی که مدنظرشان بود در اختیار آنها گذاشته شود تا متوجه شوند که چه کار عظیم و بزرگی در حال انجام است.
فلاحتیان با اشاره به اینکه کلیه منافع ملی در این قرارداد رعایت خواهد شد، گفت: ما هنوز این قرارداد را نهایی نکردهایم و حتماً باید سرمایهگذار خارجی، تضمینهای لازم را ارایه کند و به صورت کلی هم منتقدان و هم مخالفان این قرارداد و عفت کلام را رعایت کنند و در حالی که اطلاعات کافی از محتوای قرارداد ندارند اظهارنظر کارشناسی در این خصوص ارایه نکنند.
وی ادامه داد: اگر افرادی قصد انتقاد از این قرارداد را دارند ابتدا محتوای این قرارداد را مطالعه کنند و بند به بند در خصوص ایرادات آن اظهارنظر کند و حتماً اطلاعاتی اگر نیاز باشد آن را اجرایی خواهیم کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: اگر ایران نیروگاهساز است با حمایت وزارت نیرو این کار صورت گرفته است، گروه مپنا را در طول دو دهه گذشته با حمایتها و امتیازات وزارت نیرو شکل گرفته است تا تولیدات مپنا به روز و راندمان آن بالا باشد.
فلاحتیان ادامه داد: گروه مپنا، گروهی است که بدون حمایت وزارت نیرو و صنعت برق کشور نمیتواند ادامه حیات دهد، وزارت نیرو آن مجموعه را راهاندازی کرده است و در حال حاضر ۱۵ هزار پرسنل دارد و به این حمایت هم افتخار میکنیم و جزو نیروگاهسازهای برتر دنیا هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.