تحمیل خسارت جدی به صنایع فولادی با قطع برق

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر، با اشاره به پیامدهای منفی ناشی از قطعی برق صنایع فولاد، از تحمیل خسارت جدی به این واحدها و عدم توانایی پیمانکاران بخش تولید در تأمین هزینه‌های ثابت خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده، ایمان عتیقی؛ با یادآوری شعار حمایت و مانع‌زدایی از تولید در سال‌جاری، گفت: با توجه به […]

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر، با اشاره به پیامدهای منفی ناشی از قطعی برق صنایع فولاد، از تحمیل خسارت جدی به این واحدها و عدم توانایی پیمانکاران بخش تولید در تأمین هزینه‌های ثابت خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده، ایمان عتیقی؛ با یادآوری شعار حمایت و مانع‌زدایی از تولید در سال‌جاری، گفت: با توجه به شرایطی که در حال‌حاضر به صنایع تحمیل شده است در زمینه تأمین برق مورد نیاز واحد‌های تولیدی بسیار گله‌مندیم. مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، یکی از موارد و مصادیق حداقلی حمایت از تولید را تأمین برق صنایع اعلام کرد و افزود: کاهش بین ۱۰ تا ۹۰ درصدی در طول دوره موجب آسیب جدی و بسیار زیادی به تجهیزات و همچنین صنایع زیردستی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر شده است. وی در ادامه از کاهش درآمد ناشی از قطعی برق و تبعات و اثرات منفی آن خبر داد و با بیان اینکه پیمانکاران این شرکت با توجه به ماهیت قراردادشان و به دلیل مشکلات در تأمین برق، قادر به تأمین هزینه‌های ثابت نیستند، این اتفاق را موجب تحمیل خسارت جدی به پیمانکاران بخش تولید دانست. عتیقی؛ در پایان تصریح کرد: نگاه، عزم و هیجانی که در ابتدای سال در حوزه تولید و حمایت و پشتیبانی از تولید وجود داشت به یکباره وارد تنش جدی شد که متأسفانه آرزوها، اهداف و برنامه‌های ما در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها را دچار مخاطره جدی کرد.

کاهش ۱۰۰هزارتنی فولاد چادرملو به‌دلیل قطعی برق

همچنین ناصر تقی‌زاده؛ مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، گفت: مشکلات مربوط به قطعی برق و تأثیرات منفی که در صنعت فولاد به‌جای گذاشته از دو جنبه قابل بررسی است؛ در واقع این موضوع هم در حوزه سرمایه‌گذاری و هم در حوزه نگهداری بموقع و تعمیرات واحدهای نیروگاهی قابل‌توجه است. تقی‌زاده؛ با بیان ظرفیت‌های تولید برق این شرکت و همکاری خوبی که با وزارت نیرو داشته است، تصریح کرد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، علاوه بر نیروگاه برق ۵۰۰مگاواتی، حدود ۱۰ مگاوات تولید انرژی برق خورشیدی و ۲۵ مگاوات نیز از طریق نیروگاه گازوئیلی راه‌اندازی و به مدار اضافه کرده است ولی علی‌رغم تمامی‌این همکاری‌ها از طرف شرکت، وزارت نیرو کمترین همکاری را با ما داشته است. تقی‌زاده؛ با تأکید بر اینکه «در زمان حاضر کوره ذوب و قسمت فولادسازی تعطیل شده است»، افزود: کاهش تولید ۱۰۰هزارتنی که موجب تحمیل خسارات مالی بسیار به شرکت شده است از دیگر خسارات و آسیب‌های ناشی از قطعی برق می‌باشد. وی در ادامه با انتقاد از شیوه برخورد وزارت نیرو با تولیدکنندگان برق در کشور و از بین بردن انگیزه سرمایه‌گذاری در این حوزه، خاطرنشان کرد: متأسفانه وزارت نیرو در سال‌های گذشته با بدترین شیوه با تولیدکنندگان برق برخورد کرده است، به‌عنوان مثال برق تولیدی را با قیمت ۸۰ تومان خریداری می‌کند و همان را تا قیمت ۴۰۰ تومان در اختیارمان قرار می‌دهد؛ علاوه بر آن با مخالفت تعطیلی موقت نیروگاه جهت انجام تعمیرات ضروری (در زمستان) و در نظر گرفتن جریمه سه‌میلیاردی برای هر روز تعطیلی، مانع از انجام به‌موقع تعمیرات و در نهایت موجب کاهش ظرفیت برداشت برق نسبت به ظرفیت اولیه نصب در نیروگاه‌ها شد. براساس توضیحات مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، در حالی که میزان برق مصرفی این شرکت حدود ۲۰۰ مگاوات است، بیش از ۵۰۰ مگاوات برق را تولید می‌کند و در اختیار وزارت نیرو قرار می‌دهد و با تمام این شرایط، در زمان حاضر تولید فولاد به‌واسطه قطعی برق با مشکلات جدی روبه‌رو شده است. وی با یادآوری وجود مشکلات مربوط به گاز در فصول سرد کنار مشکلات فعلی برق، از نامشخص بودن و عدم وجود اطمینان نسبت به آینده این صنعت در صورت تداوم این شرایط، خبر داد و گفت: در صورت تداوم این شرایط، آثار مشکلات و تأثیراتی که این قطعی برق در تولید داشته است در ماه‌های آتی به بدترین شکل ممکن خود را نشان خواهد داد.