آماده‌باش نيروگاه‌ها براي تأمین برق در پيك تابستان

آماده‌باش نيروگاه‌ها براي تأمین برق در پيك تابستان اکنون بیش از ۷۰ هزار مگاوات (۷۷درصد) از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های کشور برای تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال انجام شده است و آن‌طور که مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اعلام کرده تا نیمه خردادماه، ۶۹هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی برای تأمین برق مورد نیاز پیک […]

آماده‌باش نيروگاه‌ها براي تأمین برق در پيك تابستان

اکنون بیش از ۷۰ هزار مگاوات (۷۷درصد) از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های کشور برای تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال انجام شده است و آن‌طور که مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اعلام کرده تا نیمه خردادماه، ۶۹هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی برای تأمین برق مورد نیاز پیک تابستان امسال آماده خواهد شد. به گزارش ایسنا، سال گذشته حدود ۹۲ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین شده و میزان تولید این واحدها نسبت به سال گذشته بیش از ۹درصد افزایشیافته همچنین در سال ۱۳۹۹ معادل ۳۴۳ میلیون مگاوات ساعت انرژی در تمامی‌نیروگاه‌های کشور (حرارتی، برق‌آبی، اتمی‌و تجدیدپذیر) تولید شده است که سهم نیروگاه‌های حرارتی بخاری، گازی و سیکل‌ترکیبی از این رقم بیش از ۳۱۴ میلیون مگاوات ساعت بوده است. علاوه بر این میزان تولید برق نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی کشور در سال گذشته با افزایش ۲۰درصدی نسبت به سال۱۳۹۸ به حدود ۱۵۸میلیون مگاوات‌ساعت رسیده است. اما وضعیت کنونی نیروگاه‌ها چگونه است؟ در واقع دوره اورهال نیروگاه‌های هر ساله از پانزدهم شهریورماه آغاز شده و تا انتهای اردیبهشتماه سال آینده به پایان می‌رسد و ابتدای خردادماه ۵۸۳ واحد در ۱۲۹ نیروگاه کشور برای تأمین بار پیک شبکه سراسری برق کشور آماده بهره‌برداری باشند.

اتمام تعمیرات دوره‌ای تا پایان اردیبهشت

اسماعیل نمازی؛ مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی، در این باره اعلام کرد: برای تعمیرات نیروگاهی این دوره ۹۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیش‌بینی شده است که تاکنون بیش از ۷۰ هزار مگاوات از این برنامه انجام شده است و عمده ۲۰ هزار مگاوات باقی‌مانده مربوط به تعمیرات دوره‌ای است که باید تا انتهای اردیبهشت‌ماه به انجام برسد و نیروگاه‌های حرارتی برای تأمین برق مورد نیاز پیک تابستان امسال آماده خدمت‌رسانی شوند. وی با اشاره به پیشرفت ۷۷ درصدی برنامه تعمیرات نیروگاه‌های سراسر کشور، گفت: این اقدامات شامل تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، مسیر داغ واحدهای گازی، اتاق احتراق واحدهای گازی و تعمیرات دوره‌ای واحدهای بخار است. نمازی؛ با تأکید بر اینکه در حال‌حاضر عمده برنامه تعمیرات اساسی واحدهای گازی و بخاری آغاز شده و بخشی از آن به پایان رسیده و به‌زودی باقیمانده آن نیز اتمام خواهد پذیرفت با توجه به اینکه تعمیرات دوره‌ای واحدها به ساعت کارکرد آنها وابسته است در فرصت باقیمانده به مرور این بخش نیز انجام خواهد شد.

آمادهسازی ۶۹ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی برای تابستان

همچنین محسن طرزطلب؛ مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی به تازگی، گفت: با اقدام جهادی و تلاش همکارانمان در مجموعه شرکت‌های بهره‌برداری، تولید نیروی برق و تعمیرات نیروگاهی درصددیم تا نیمه خردادماه ۶۹هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی را برای تأمین برق مورد نیاز پیک تابستان امسال آماده کنیم. با این حال اما به دلیل کاهش بارندگی‌ها و نبود ظرفیت برق آبی‌ها تابستان سختی برای تأمین برق پیشرو داریم تا جایی که همایون حائری؛ معاون وزیر نیرو اعلام کرد: سال گذشته را با روش‌های مدیریت مصرف و همکاری بخش صنعت، کشاورزی و ادارات دولتی پشت‌سر گذاشتیم اما امسال در مقایسه با سال گذشته به دلیل وضعیت آبی کشور، با کمبود برق حدود ۴۰۰۰۴ هزار مگاواتی مواجه هستیم. به گفته وی؛ نمی‌دانیم وضعیت تابستان چگونه خواهد بود و ممکن است از خردادماه در تأمین برق با مشکل مواجه شویم اما همه تلاش خود را خواهیم کرد تا دچار مشکل نشویم. اقدامات پیشگیرانه‌ای درخصوص مصرف برق در حال انجام است تا ببینیم در تابستان با چه وضعیتی مواجه خواهیم شد. اکنون نیز با کمبود برق مواجه هستیم و تأمین برق در حال‌حاضر بسیار سخت و دشوار است. در تابستان با ماراتن بسیار سختی در تأمین برق مواجه هستیم اما امیدواریم با همکاری مردم و مسؤولان از این شرایط دشوار، عبور کنیم. در حال‌حاضر ظرفیت نیروگاه‌های کشور اعم از حرارتی، برق‌آبی، تجدیدپذیر، دیزلی، مقیاس‌کوچک و اتمی‌به ۸۵هزار و ۱۱۵ مگاوات رسیده که ۸۱ درصد از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است.