سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود

سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود مدیرعامل سمات با بیان این‌که سهام عدالت به مثابه یک شرکت سرمایه‌گذاری عمل خواهد کرد، افزود: سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود. به گزارش فارس، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه پیرامون آخرین اقدامات برای آزاد‌سازی سهام عدالت […]

سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود

مدیرعامل سمات با بیان این‌که سهام عدالت به مثابه یک شرکت سرمایه‌گذاری عمل خواهد کرد، افزود: سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود.

به گزارش فارس، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه پیرامون آخرین اقدامات برای آزاد‌سازی سهام عدالت گفت: در حالی طی ۱۲ سال اخیر در مورد سهام عدالت نظر داده شده که اکنون باید کاری عملیاتی برای آن کرد. براساس لایحه‌ای که دولت به مجلس ارایه کرده، آزاد‌سازی سهام عدالت از طریق حذف شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله(ETF) در بازار سرمایه انجام خواهد شد.

حسین‌فهیمی افزود: بر این اساس بین ۶ تا ۱۰ صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله(ETF) تخصصی ایجاد می‌شود که سمات بر مبنای این فرایند اقدام به تست و توسعه بستر الکترونیکی کرده که مشمولان سهام عدالت بتوانند از طریق سامانه سجام خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند، بنابراین سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت خواهد بود.

وی با بیان این‌که سازمان خصوصی‌سازی متولی دریافت و تسهیل اطلاعات صحیح مشمولان سهام عدالت است، عنوان‌کرد: در خصوص سهام عدالت مشکل دریافت اطلاعات ناسالم یا به اصطلاح ناپاک را نخواهیم داشت زیرا هم‌اکنون حساب‌های بانکی و هویت مشمولان این سهام مشخص بوده و از اینرو در انتقال اطلاعات از سازمان خصوصی‌سازی به شرکت سپرده‌گذاری مسیر آسان‌تری خواهیم داشت.

خصوصی‌سازی اما باید این اطلاعات را در سمات ثبت کند تا به این ترتیب سهام عدالت آماده معامله شده و فعالیت‌های پس از معامله و رجیستری آن عملیاتی شود.

وی در برابر این پرسش فارس که چرا علی‌رغم حکم حکومتی برای تخصیص سهام عدالت در ۱۲ سال قبل اما با یک مصوبه دولتی نیمی از سهام تسویه نشده مشمولان سهام عدالت به دولت برگرداننده می‌شود و این‌که چرا با وجود تعریف مالکیت اشخاص بر سهام عدالت اما واحدهای سرمایه‌گذاری قرار است جایگزین شوند، پاسخ‌داد: این موضوع به صورت لایحه از طرف دولت به مجلس ارسال شده و در بررسی‌ها قدر مسلم مجلس موضوع حکم حکومتی را در زوایای مختلف از طریق ارتباط با دفتر رهبری بررسی می‌کنند. شکل‌گیری لایحه نیز با اطلاع دفتر رهبری بوده که به استحضار این نهاد رسیده است.

این لایحه همچنان در مجلس قرار داشته و باید بخشی از آن که نیاز به اطلاح قانون دارد مورد بررسی قرار گیرد و یا اگر نیاز به حکم حکومتی داشته باشد از آن زاویه نیز به شور گذاشته شود.

فهیمی پیرامون این‌که چرا سهام عدالت بدون واسطه به مردم واگذار نمی‌شود، گفت: درصد قابل توجهی از مشمولان سهام عدالت شامل افراد حرفه‌ای بازار سرمایه نمی‌شوند و یا قادر به تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌ها نیستند.