رشد قیمت‌ها مسکن را در رکود غرق می‌کند

اعضای کمیسیون عمران مجلس رشد قیمت‌ها مسکن را در رکود غرق می‌کند   مجلسی‌ها با ابراز نگرانی از افزایش اخیر قیمت مسکن، تأکید کردند که دولت باید در این حوزه مراقبت‌های لازم را انجام دهد، چون در غیر این صورت، از آنجایی که اقشار متوسط و پایین جامعه توان خرید ندارند، در صورت افزایش قیمت […]

اعضای کمیسیون عمران مجلس

رشد قیمت‌ها مسکن را در رکود غرق می‌کند

 

مجلسی‌ها با ابراز نگرانی از افزایش اخیر قیمت مسکن، تأکید کردند که دولت باید در این حوزه مراقبت‌های لازم را انجام دهد، چون در غیر این صورت، از آنجایی که اقشار متوسط و پایین جامعه توان خرید ندارند، در صورت افزایش قیمت مسکن، جامعه دچار مشکل می‌شود.

بروز رکود مجدد در بخش مسکن

به گزارش صما، در همین راستا عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که افزایش قیمت خارج از نرخ تورم در نیمه دوم سال‌جاری در بازار مسکن به تازگی باعث بروز رکود مجدد در بخش مسکن شده است، گفت: بازار مسکن کشش این را ندارد که دوباره یک افزایش قیمت آنچنانی به خود ببیند.

مجیدکیانپور در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال‌جاری گفت: تا نیمه اول سال‌۹۶ بازار مسکن از آرامش مناسبی برخوردار بود و بازار پرتلاطمی را در این بخش شاهد نبودیم.

وی ادامه‌داد: اما از اوایل مهرماه تا اواسط دی‌ماه جنب و جوشی در عرضه و تقاضا و خرید و فروش مشاهده کردیم که منجر به بالارفتن حجم تقاضای مسکن شد و افزایش قیمت‌ها در حد نرخ تورم حرکت می‌کرد.

این نماینده مجلس در ادامه با بیان این‌که از نیمه دوم دی‌ماه تا اواخر بهمن‌ماه بازار مسکن متأثر از بازارهای موازی خود مثل بازار سکه و ارز و تعدیل نرخ سود بانکی، افزایش قیمت بیش‌تر از نرخ تورم را به خود دید، اظهارداشت: این افزایش قیمت بیش‌تر در واحدهای نقلی و واحدهای دارای متراژ ۵۰ تا ۷۰مترمربع بیش‌تر مشهود بود و این واحدهای مسکونی بیش‌تر از قیمت واقعی خود عرضه شدند.

رکود مجدد در بازار مسکن حاکم شده است

کیانپور در ادامه با اشاره به وضعیت بازار مسکن در اسفندماه و در سال آینده بیان‌کرد: از اوایل اسفندماه یک آرامش و رکودی مجدداً در بازار مسکن حاکم شده است. وضعیت بازار مسکن در سال جدید نیز بستگی به بازارهای موازی دارد که این بازار‌ها چه حرکتی را در پیش بگیرند و قیمت مسکن از وضعیت این بازار‌ها تبعیت خواهد کرد.

وی در عین حال با تأکید بر این‌که ما نرخ مسکن و رونق خرید و فروش مسکن را ناشی از بالا رفتن قیمت‌ها نمی‌دانیم، اظهارداشت: در واقع به عقیده ما رونق خرید و فروش مسکن بیش‌تر ناشی از افزایش خرید و فروش‌ها و گردشی است که در عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری‌کرد: همچنان تعادل مناسب بین عرضه و تقاضا برقرار باشد و با سیاست‌های حمایتی که دولت در این حوزه اعمال می‌کند، از افزایش بی‌رویه نرخ مسکن جلوگیری شود و شاهد برقراری آرامش در بازار مسکن باشیم.

کیانپور همچنین در پاسخ به این‌که رکود مسکن در اسفند ماه ناشی از چه عاملی بوده است، اظهارداشت: افزایش قیمت خارج از نرخ تورم باعث بروز این رکود شده است؛ چون بازار مسکن کشش این را ندارد که دوباره افزایش قیمت آنچنانی به خود ببیند.

وی تأکیدکرد: باید تلاش کنیم تا دامنه تغییرات قیمت مسکن بیش‌تر از نرخ تورم شکل نگیرد.

تحرکات اخیر بازار مسکن به اقدامات دولت برنمی‌گردد

همچنین دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که طی چند ماه پایانی سال‌۹۶ بازار مسکن تکان خورده است، گفت: البته این تحرکات در بازار مسکن برنمی‌گردد به برنامه‌هایی که دولت در حوزه مسکن دارد و یا اقداماتی که انجام داده است.

صدیف‌بدری افزود: در واقع این تحرکات ناشی از تحرکات اقتصادی موجود در اقتصاد کشور و تحرکاتی بوده که در بازار ارز صورت گرفته است و در پی آن بازار مسکن هم چند ماهی است که تکان خورده و دادوستدهایی در آن صورت گرفته است.

وی ادامه‌داد: این تحرکات در بازار مسکن از بهمن ماه ۹۶ افزایش یافت و منجر به تحرکات خوبی در بازار معاملات مسکن شد. اما باید مراقبت کرد که این موضوع بخش مسکن را دچار مشکل نکند.

بدری در این زمینه تشریح‌کرد: از آنجایی که توان خرید در بین اقشار متوسط و رو به پایین جامعه وجود ندارد، درصورت افزایش قیمت مسکن، جامعه دچار مشکل می‌شود و باید در این حوزه مراقبت‌هایی از سوی مسؤولان ذی‌ربط انجام بگیرد.

افزایش غیرمنتظره قیمت مصالح ساختمانی

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص پیش‌بینی وضعیت بازار مسکن در سال جدید گفت: پیش‌بینی ما این است که در سال جدید نسبت به سال‌۹۶ رونق بازار مسکن افزایش بیش‌تری پیدا کند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس ادامه‌داد: اگرچه در سال جاری تحرکاتی در بازار مسکن اتفاق افتاد؛ اما شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی بودیم. به‌طوری که قیمت برخی از مصالح مثل میلگرد افزایش زیادی داشت و مبلغ آن از ۱۶۰۰تومان به ۲۶۰۰تومان رسید.

وی همچنین با بیان این‌که در سال ۹۶ قیمت آهن هم به صورت غیرمنتظره‌ای گران شد، گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی تهدیدی برای قیمت مسکن است و این امکان وجود دارد که منجر به بالارفتن قیمت‌ها در بازار مسکن شود و مجدداً رکود بر بخش مسکن حاکم شود.

بدری با تأکید بر این‌که هرگونه افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن باید معقول و منطقی باشد تا توان خرید مردم بیش از این کاهش پیدا نکند، تصریح‌کرد: چون در این شرایط بازار مسکن با رکود بسیار سنگینی مواجه خواهد شد.

گرانی و افت کیفیت مصالح حباب نرخ مسکن را بزرگ‌تر کرده است

عضو کمیسیون عمران مجلس، از گرانی و افت کیفیت مصالح ساختمانی در کشور انتقاد کرد و گفت: ضعف نظارت‌ها بر واحدهای تولید فرآورده‌های ساختمانی عامل اصلی گرانی مسکن در سال‌های اخیر بوده است.

محمدرضاملکشاهی با انتقاد از رشد بی‌ضابطه نرخ مصالح ساختمانی و کاهش کیفیت تولیدات داخلی در این حوزه، گفت: متأسفانه ضعف نظارت‌ها بر واحدهای تولید فرآورده‌های ساختمانی عامل اصلی گرانی مسکن در سال‌های اخیر بوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که تخریب سازه‌ای که تنها ۶ماه از زمان افتتاح آن می‌گذرد در زمین لرزه اخیر کشور نشان از کیفیت پایین مصالح به‌کار رفته در ساختمان دارد، افزود: با توجه به زلزله‌خیز بودن کشور باید کیفیت سازه‌ها با نظارت‌های مستمر ارتقا یابد.

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این‌که باید چرایی افزایش قیمت مصالح ساختمانی مشخص شود، تصریح‌کرد: ربط دادن گرانی مصالح ساختمانی به موضوع نوسانات ارزی غیرمنطقی است زیرا فرآورده‌های ساختمانی تولید داخل هستند.

مجلس پیگیر چرایی افزایش نرخ مسکن است

وی با بیان این‌که مجلس به ویژه کمیسیون عمران آن پیگیر چرایی افزایش نرخ مسکن است، گفت: یکی از دلایل مورد بررسی مجلس در خصوص چرایی رشد نرخ مسکن گرانی مصالح ساختمانی است که با دعوت از مسؤولان مربوطه چند و چون آن بررسی خواهد شد.

ملکشاهی با تأکید بر این‌که مصالح ساختمانی باید از کانال‌های مختلفی از حیث آزمایش کیفیت خارج شوند، افزود: در صورتی که کیفیت مصالح کاهش یافته باشد باید پروسه تولید آن بررسی و با عوامل دخیل در این موضوع به شدت برخورد شود زیرا این موضوع به صورت مستقیم با جان مردم در ارتباط است.

سوداگری علت گرانی و کاهش کیفیت مصالح ساختمانی است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که کمیسیون عمران ضمن دعوت از مسؤولان مربوطه حتی نمونه‌ای از مصالح ساختمانی را نیز با حضور کارشناسان امر از حیث کیفیت بررسی خواهد کرد، گفت: باید مشخص شود علت کاهش کیفیت مصالح ساختمانی سوداگری کدام دسته از افراد حاضر در چرخه تولید است.

وی ادامه‌داد: به صرفه شدن تولید در حیطه صنعت ساختمان می‌تواند به کوچک شدن حباب نرخ مسکن در بازار کمک کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: مجلس به ویژه کمیسیون عمران آن با متولیان گرانی و همچنین افت کیفیت مصالح ساختمانی در کشور برخورد خواهد کرد.