مزایده بلوک ۱۷ درصدی ذوب آهن مُفت فروشی نیست

رییس سازمان خصوصی‌سازی مزایده بلوک ۱۷ درصدی ذوب آهن مُفت فروشی نیست رییس سازمان خصوصی‌سازی با بیان این‌که بلوک ۱۷ درصدی ذوب‌آهن در راستای تسویه بدهی صندوق فولاد به دولت به مزایده گذاشته شده است، از وکالت مجدد این سازمان برای واگذاری هپکو خبر داد. میرعلی‌اشرف‌عبدلله‌پوری‌حسینی در گفت‌وگو با فارس درباره برخی انتقاد‌ها در مورد […]

رییس سازمان خصوصی‌سازی

مزایده بلوک ۱۷ درصدی ذوب آهن مُفت فروشی نیست

رییس سازمان خصوصی‌سازی با بیان این‌که بلوک ۱۷ درصدی ذوب‌آهن در راستای تسویه بدهی صندوق فولاد به دولت به مزایده گذاشته شده است، از وکالت مجدد این سازمان برای واگذاری هپکو خبر داد.

میرعلی‌اشرف‌عبدلله‌پوری‌حسینی در گفت‌وگو با فارس درباره برخی انتقاد‌ها در مورد نحوه قیمت‌گذاری بلوک ۱۷ درصدی ذوب آهن اصفهان و تلاقی با برنامه افزایش سرمایه ۳۲۲ درصدی این شرکت گفت: افزایش سرمایه ذوب‌آهن هر زمان که اتفاق بیفتد، اگر منجر به باطل شدن اساس مزایده شود، طبیعی است که سازمان خصوصی‌سازی فرایند آگهی این واگذاری را متوقف و با سازوکار جدید آن را انجام می‌دهد، ولی سازمان خصوصی‌سازی نمی‌تواند به خاطر آینده‌ای که هنوز رخ نداده دست روی دست بگذارد و تسویه بدهی‌ها را مطالبه نکند.

رییس سازمان خصوصی‌سازی در برابر این پرسش که آیا عرضه بلوک ۱۷ درصدی ذوب‌آهن در روز جاری با توجه به انتظار برای گشایش نماد معاملاتی این سهم با قیمت تئوریک کم‌تر از قیمت اسمی پس از اعمال افزایش سرمایه به نوعی مُفت فروشی نیست؛ پاسخ داد: شخصی در گذشته از سازمان خصوصی‌سازی سهمی را خریده و الان پول اقساط را ندارد و بدهکار دولت است و می‌خواهد سهم بفروشد که بدهی دولت را بدهد.

وی گفت: بر همین اساس به جای بدهی دولت اقدام به عرضه سهم کرده و درخواست واگذاری آن و تسویه با خزانه کشور شده است. بر این اساس سازمان خصوصی‌سازی نیز مأمور این اتفاق شده است.

پوری‌حسینی ادامه‌داد: در مورد ذوب‌آهن؛ سازمان خصوصی‌سازی بلوک ۵۱ درصدی تأمین اجتماعی در این سهم را نمی‌فروشد، بلکه بلوک ۱۷ درصدی صندوق حمایت از کارکنان فولاد را به‌جای بدهی این صندوق به دولت می‌فروشد.

پوری‌حسینی افزود: این‌که چرا این بلوک با کاهش ۵۰ درصدی نسبت به نرخ‌های قبلی قیمت‌گذاری شده باید گفت: اساس بورس همین است، سهمی ۲۶۰ تومان معامله می‌شود، اما بلوک ۱۷ درصدی آن را به دلیل اهمیت‌های مدیریتی ۳۵۰ تومان عرضه می‌شود، اما وقتی خریداری وجود ندارد، چه باید کرد؟ باید آن قدر قیمت‌ها کاهش یابد، تا مشتری پیدا شود.

به گفته این مقام مسؤول وقتی عرضه بلوکی وجود دارد، قیمت پایه یک سیگنال است و اگر دارایی مذکور بیش از آن می‌ارزد، راه برای متقاضیان علاقه‌مند در مزایده که بالاتر خریداری کنند باز است و اگر نمی‌ارزد، آن قدر قیمت‌ها کاهش می‌یابد، تا بتوان فروخت.

این مقام مسؤول با بیان این‌که ارزانی یا گرانی سهم از نگاه سازمان خصوصی‌سازی عبارت‌های دقیقی نیستند، گفت: این واگذاری در چارچوب مزایده است و اگر سهمی می‌ارزد، قیمت‌گذاری ۲۹۰ تومانی برای هر سهم ذوب‌آهن در این واگذاری تنها به عنوان قیمت پایه رقابت عنوان شده است، زیرا هنوز معامله‌ای نشده و می‌توان در این مزایده به قیمت بالاتر آن را خریداری کرد.

پوری‌حسینی با اشاره به آگهی مجدد بلوک کنترلی سهام شرکت هپکو گفت: در مورد بلوک سهام هپکو، شخص خریدار سوئیسی تا به امروز نتوانسته منابع خود را برای خریداری این سهم وارد کشور کند. از سوی دیگر با توجه به اتمام مدت وکالت سازمان خصوصی‌سازی بار دیگر از خریدار قبلی این بلوک وکالت جدید اخذ شده و به استناد آن سهامی که پیش از این واگذار شده بود، به منظور وصول مطالبات خصوصی‌سازی بار دیگر برای عرضه آگهی مجدد شده است.

 

وی در مورد امکان واگذاری سهام شرکت‌های جدید در بازار سرمایه تا قبل از پایان امسال گفت: یک یا دو مورد از سهام شرکت‌ها پیش از این قیمت‌گذاری شد، از جمله سهام شرکت آلومینای جاجرم که به دلیل توثیق و توقیف امکان واگذاری نداشت، اما به‌طور عمده دیگر سهمی برای عرضه در بورس طی امسال نخواهیم داشت.