کاهش ۲۸۸ واحدی شاخص کل بورس

کاهش ۲۸۸ واحدی شاخص کل بورس معامله‌گران بورس تهران دیروز کاهش ۲۸۸ واحدی شاخص کل بورس تهران را روی نماگر‌ها نظاره‌گر بودند. بازارگردان‌‌ها نیز انگیزه‌ای برای ماندن در بازار ندارند. به گزارش فارس، همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۳۰۷ واحدی به عدد ۸۴ هزار و ۹۲۶ واحد رسید. شاخص بازار اول نیز در […]

کاهش ۲۸۸ واحدی شاخص کل بورس

معامله‌گران بورس تهران دیروز کاهش ۲۸۸ واحدی شاخص کل بورس تهران را روی نماگر‌ها نظاره‌گر بودند. بازارگردان‌‌ها نیز انگیزه‌ای برای ماندن در بازار ندارند.

به گزارش فارس، همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۳۰۷ واحدی به عدد ۸۴ هزار و ۹۲۶ واحد رسید. شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۱۹۲ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۲۱ واحد رسید که شاخص بازار دوم با کاهش ۶۸۶ واحدی به رقم ۱۶۵ هزار و ۳۳۱ واحد دست یافت.

همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افزایش یک واحدی روی رقم ۸۶۶ واحد ایستاد.

همچنین معاملات در نماد معاملاتی ۳ شرکت هلدینگ نفت و گاز پارسیان با ۵۱ واحد، سایپا با ۴۵ واحد و پست‌بانک ایران با ۳۸ واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت بانک ملت با ۱۵ واحد، فولاد خوزستان با ۱۴ واحد و سرمایه‌گذاری آتیه دماوند با ۱۰ واحد افزایش، بالا‌ترین تأثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۲۰۲ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۸۴۳ میلیون و ۴۴۵ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۸ هزار و ۳۸۲ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات این روز نماد معاملاتی شرکت‌های بانک اقتصاد نوین، اوراق اختیار فروش تبعی پاکشو، قراردادهای اختیار فروش فولاد مبارکه، بانک سینا، پست‌بانک ایران، قند اصفهان، تولیدی لنت ترمز ایران، گروه صنعتی پاکشو، درخشان تهران، حق تقدم خرید سهام مواد اولیه دارویی البرز بالک، فولاد مبارکه، حق تقدم خرید سهام سرمایه‌گذاری مسکن پردیس، بیمه سامان، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، ریل‌پرداز سیر، آهن و فولاد ارفع، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه پارسیان، کابل البرز و سیمان هگمتان متوقف شدند.

همچنین بلوک ۲۰ درصدی سهام ریل‌پرداز سیر به قیمت هر سهم ۴۵۰ تومان روی میز فروش معاملات عمده فرابورس قرار گرفت که در نهایت از سوی خریدار حقوقی معامله شد.

در بازار۲ بورس تهران نیز که به معاملات درون‌گروهی سهامدار عمده اختصاص دارد، اندکی بیش از ۸۶ میلیون سهم سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی به ارزش ۱۶٫۵ میلیارد تومان با هدف تجمیع سهام به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده منتقل شد.

در سرمایه‌گذاری توسعه ملی نیز اندکی بیش از ۴۴ میلیون سهم به ارزش بیش از ۷ میلیارد تومان میان سهامداران عمده جابه‌جا شد.

همچنین ۲۲ میلیون سهم پتروشیمی پردیس به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده به کدهای درون‌گروهی کد به کد شد.

بیش از ۲۱ میلیون سهم پتروشیمی جم به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم منتقل شد.

۱۵ میلیون سهم سرمایه‌گذاری البرز نیز به ارزش کم‌تر از ۵ میلیارد تومان کد به کد شد.

همچنین اندکی بیش از ۶ میلیون سهم داده‌پردازی ایران به ارزش کم‌تر از دو میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی انتقال یافت.

بورس تهران نیز شاهد غلبه عرضه بر تقاضای سهام در اغلب نمادهای معاملاتی به ویژه در گروه خودرویی‌‌ها و برخی از هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری پتروشیمی بود.

نزدیک شدن به موعد مجامع سالیانه برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و در عین حال تمایل برای نقد کردن سهام‌ در شب‌های عید باعث شده تا بورس این روز‌ها در اوج کمبود نقدینگی باشد.

بازاری که در آن حتی بازگردان‌های سهام نیز در فضای رخوت‌آمیز کنونی صبرشان لبریز شده است.

در این بین، تک‌سهم‌های گروه معدنی‌‌ها و فلزات اساسی در کنار سیمانی‌های جذاب برای نوسان‌گیری، باعث شده تا صاحبان نقدینگی کوچک و ضعیف در بازار بهانه‌ای برای نوسان‌گیری داشته باشند.

همچنین نماد معاملاتی پست‌بانک ایران پس از توقف بیش از ۵ ماه، با افت ۲۲ درصدی قیمت سهام در تابلوی معاملات بازگشایی شد.

پست‌بانک در عملکرد حسابرسی شده ۶ ماهه سال مالی ۹۵ خود با تحقق عایدی یک ریالی به ازای هر سهم توانسته ۵ درصد از سود ۲۰ ریالی (EPS) به ازای هر سهم خود را در بودجه امسال محقق کند.

همچنین در نماد معاملاتی آتیه داده‌پرداز پس از عرضه‌های پرحجم سهامدار عمده حقیقی و حقوقی، صف خرید پایدار این سهم ۳ میلیونی شد.

این نماد معاملاتی طی ۸ روز معاملاتی اخیر بیش از ۳۰ درصد بازدهی مثبت برجای گذاشته است.

 

بازار سهام نیز بازاری متعادل اما کم‌حجم بود که در اغلب نمادهای معاملاتی شاهد افزایش عرضه در مقابل تقاضای سهام بود.