تابستان داغ مناقصات

چشم‌انداز مناقصات و مزایدات در ۳ ‌ماهه دوم سال ۹۶ تابستان داغ مناقصات ابلاغ تقریباً بهنگام لایحه‌‌ بودجه‌‌ سال ۹۶ در اسفندماه گذشته، ‌گذار از پس‌لرزه‌های سیاسی و داخلی پس از برجام عملاً افق اقتصادی کشور را در این سال تا حدودی ترسیم نموده است. به‌طوری‌که منتقدان و صاحب‌نظران اقتصادی نیز بر آغاز پیشرفت و […]

چشم‌انداز مناقصات و مزایدات در ۳ ‌ماهه دوم سال ۹۶

تابستان داغ مناقصات

ابلاغ تقریباً بهنگام لایحه‌‌ بودجه‌‌ سال ۹۶ در اسفندماه گذشته، ‌گذار از پس‌لرزه‌های سیاسی و داخلی پس از برجام عملاً افق اقتصادی کشور را در این سال تا حدودی ترسیم نموده است. به‌طوری‌که منتقدان و صاحب‌نظران اقتصادی نیز بر آغاز پیشرفت و ارتقای شاخص‌های اقتصادی در سال‌های پیش رو متفق‌القول هستند.

به گزارش سایت مناقصات هزاره، بخش خصوصی نیز به سال جاری و سال‌های پیش رو امید بسته و سرمایه‌گذارانی که در سال‌های اخیر مجبور به هدایت سرمایه‌‌ خود به بازارهای کاذب نظیر واردات کالاهای غیرسرمایه‌ای، سپرده‌گذاری در بانک‌ها و مؤسسات و یا احیاناً خروج آن از کشور در قالب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عمرانی خارجی نموده‌اند، با طلوعی جدید مواجه هستند.

افزایش کاملاً محسوس برگزاری مناقصات کشور در سال ۹۶ ازلحاظ تعداد (۳۳۰۰۰ مناقصه در بهار ۹۶ به نسبت ۲۵۰۰۰ مناقصه در دوره‌‌ مشابه سال ۹۵)، دلالتی آشکار بر رونق فعالیت‌های عمرانی و زیربنایی در کشور دارد. به خصوص که با بررسی گروه‌بندی مناقصات، مشخص می‌شود ارزش ریالی و اعتباری مناقصات سال ۹۶ از لحاظ سرمایه‌گذاری نیز رشد قابل‌توجهی را نمایش داده است.

بر اساس گزارش‌های آماری پایگاه مناقصات، تابستان هرسال به‌عنوان فصل رشد مناقصات  اعلام ‌شده در نظر گرفته می‌شود. دلیل انباشت مناقصات نیمه‌‌ اول سال در فصل تابستان نیز عموماً مرتبط با زمان ابلاغ لایحه‌‌ بودجه است. ابلاغ به‌موقع لایحه‌‌ بودجه، رشد ۱۱درصدی بودجه و همچنین پیش‌بینی برای تثبیت بهای نفت، ماتریس تصمیم‌گیری دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی را به برآیند برگزاری مناقصات جدید و همچنین بازخوانی طرح‌های سال ۹۵ هدایت کرده است.

بر اساس گزارش‌های سایت مناقصات هزاره، شاخص‌های کمیت مناقصات عمرانی و زیربنایی در بهار ۱۳۹۶ بیش‌ترین رشد را طی سال‌های گذشته داشته‌اند. این رشد، با در نظر گرفتن دوره‌ انتظار جهت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان یک عامل بازدارنده، به‌تنهایی نویدگر یک تابستان داغ و پر فعالیت جهت‌بخش خصوصی و فعال کشور در حوزه‌ پروژه‌ها و طرح‌های صنعتی، عمرانی و زیربنایی است و صاحب‌نظران اعتقاد به تداوم این رشد در فصل‌های آتی را دارند.

خالی از لطف نیست اگر اشاره‌ای هم داشته باشیم به یک فعالیت رونق‌بخش به اقتصاد داخلی کشور: تجارت داخلی. فارغ از مقولاتی نظیر پروژه‌های صنعتی‌و عمرانی و یا واردات کالا و تجهیزات‌ و خدمات، بخشی از نیروی محرکه‌‌ چرخ اقتصاد کشور بر مبنای تجارت داخلی تأمین می‌شود. بنکداری، مسکن، خودرو، ارز و طلا همگی شاخص‌هایی هستند که به نوعی سهم خانوار‌‌ها از گردونه‌‌ اقتصاد کشور را تأمین می‌کنند. این شاخص‌‌‌ها نیز به‌صورت غیرمستقیم از موارد فوق تأثیر می‌پذیرند.

طبق اطلاعات سایت مناقصات هزاره تغییرات قابل‌توجهی در مزایدات برگزار شده بهار سال ۹۶ به نسبت دوره‌‌ مشابه سال قبل، مشاهده نمی‌شود. این عدم تغییر شاید به دلیل تأخیر در تأثیرپذیری شاخص‌های اقتصادی خرد در سطح جامعه از تغییرات شاخص‌های کلان باشد.

 

با توجه به حجم مناقصات در حال برگزاری، امید است مدیران شرکت‌های خصوصی با تأمین پیش نیازهای شرکت در مناقصات و مزایدات کشور بتواند از فرصت‌‌‌ها و ظرفیت‌های موجود در تابستان داغ مناقصات کشور حداکثر بهره‌برداری را نمایند.