اصلاح ایراد‌های بخشنامه ارزی دولت

نایب رییس اتاق ایران‌ و چین خواستار شد اصلاح ایراد‌های بخشنامه ارزی دولت نایب رییس اتاق ایران ‌و چین با بیان این‌که ایراد‌های بخشنامه ارزی دولت باید برطرف شود، گفت: حتماً باید از سوی نهاد‌هایی که در اقتصاد هستند بسیاری از مواردی که در اقدام دولت دیده نشده است و یا نقاط ضعفی که در […]

نایب رییس اتاق ایران‌ و چین خواستار شد

اصلاح ایراد‌های بخشنامه ارزی دولت

نایب رییس اتاق ایران ‌و چین با بیان این‌که ایراد‌های بخشنامه ارزی دولت باید برطرف شود، گفت: حتماً باید از سوی نهاد‌هایی که در اقتصاد هستند بسیاری از مواردی که در اقدام دولت دیده نشده است و یا نقاط ضعفی که در اجرا وجود دارد را احصا کرده و به دولت ارجاع بدهند تا اصلاح شود.

 مجیدرضا‌حریری در گفت‌وگو با میزان درباره بخشنامه جدید معاون اول رییس‌جمهور درباره نحوه ورود ارز حاصل از صادرات اظهارکرد: باید در این باره روی نکاتی توافق کنیم یعنی به هرحال شرایطی که پس از تصمیم دولت برای شرایط ارزی گرفته شد، نسبت به قبل از آن بدتر یا بهتر شده است، آیا شرایط لجام گسیختهای قبل از این دستورات را به شرایطی که قرار است در چارچوب‌های قانونی دیده شود، ترجیح می‌دهیم.

نایب رییس اتاق ایران ‌و چین با بیان این‌که دولت باید بازار آشفته ارزی را بنا به وظیفه حکومتی سامان دهد، افزود: به دلیل ضرورتی که تحریم ایجاد کرد، بخش عمده مبادلات ارزی را به صرافی‌‌ها در خیابان واگذار کردیم و این حرکت به عدم شفافیت دامن می‌زد.

وی گفت: اگر گلایه‌ای بتوان برای شرایط ارزی به دولت انجام داد، این است که چرا دیر این اقدامات انجام شد، حداقل از تابستان سال گذشته نرخ ارز به‌طور فزاینده‌ای رشد پیدا کرد و دولت باید این اقدامات را انجام می‌داد.

حریری با بیان این‌که تأخیر در تصمیم‌گیری انتقاد جدی است که باید به دولت در این زمینه انجام داد، تأکیدکرد: این اقدام یک قدم است به سمت شفافیت اقتصادی و تمام افرادی که شعار شفافیت می‌دهند یا اعتقاد به شفافیت دارند باید از این اقدام حمایت کنند.

نایب رییس اتاق ایران ‌و چین با بیان این‌که قطعاً این اقدام می‌تواند موجب اختلالات در اقتصاد کشور به صورت کوتاه‌مدت شود، اظهارکرد: حتماً باید از سوی نهاد‌هایی که در اقتصاد هستند مثل اتاق بازرگانی، تعاون، اصناف و فعالان اقتصادی بسیاری از مواردی که در اقدام دولت دیده نشده است و یا نقاط ضعفی که در اجرا وجود دارد را احصا کرده و به دولت ارجاع بدهند تا اصلاح شود.

وی با اشاره به یکی از این ایراد‌‌ها گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی خرید‌های خود را با طرف‌های خارجی به صورت اعتباری انجام می‌دهند و کالا را بدون انتقال ارز وارد کردند و به طرف خارجی بدهکار هستند که در این بخشنامه چیزی برای این مورد دیده نشده است.

حریری درباره در اختیار بودن ۵ درصد از ارز صادرات در اختیار صادرکنندگان برای هزینه‌های دفتر، بازاریابی و تبلیغات گفت: به نسبت کسب ‌و کاری که صادرکنندگان دارند رقم مناسبی است و به نظر نمی‌رسد عمده صادرکنندگان بیش‌تر از این میزان نیاز داشته باشند که البته حتماً در اجرا می‌شود با سیاست‌گذار تعامل کرد و اگر نیاز بود این رقم تغییر کند.

نایب رییس اتاق ایران ‌و چین در پاسخ به این‌که آیا صادرکنندگان راضی به فروش ارز‌های خود با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان خواهند بود، بیان‌کرد: برای فروش ارز به قیمت ۴۲۰۰ از سوی صادرکنندگان حتماً مقاومت وجود خواهد داشت، اما باید دلایل این‌که چرا راضی به فروش نیستند را اعلام کنند و طبعاً با تعامل و گفت‌وگو می‌توان در این باره به نتیجه رسید.