سهم ۴۰ درصدی کالاهای خارجی در بازار خالی مانده است

سهم ۴۰ درصدی کالاهای خارجی در بازار خالی مانده است با آغاز ممنوعیت واردات لوازم خانگی بازار لوازم خانگی کشور دچار آشفتگی شدیدی شد. این ممنوعیت حتی شامل کالاهایی که در داخل کشور هم تولید نمی‌شدند، شد و در نتیجه تولیدکنندگان داخلی هم نتوانستند جای خالی سهم ۴۰ درصدی کالاهای خارجی در بازار را پر […]

سهم ۴۰ درصدی کالاهای خارجی در بازار خالی مانده است

با آغاز ممنوعیت واردات لوازم خانگی بازار لوازم خانگی کشور دچار آشفتگی شدیدی شد. این ممنوعیت حتی شامل کالاهایی که در داخل کشور هم تولید نمی‌شدند، شد و در نتیجه تولیدکنندگان داخلی هم نتوانستند جای خالی سهم ۴۰ درصدی کالاهای خارجی در بازار را پر کنند.

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران از زمان بسته شدن واردات لوازم خانگی به کشور که به بهانه تنظیم بازار توسط دولت صورت گرفت، چند ماهی می‌گذرد. نوسانات بازار ارز و همچنین آغاز مجدد تحریم‌ها باعث شد تا دولت به فکر محدودیت‌های ارزی باشد و بستن درهای واردات، اولین و تنها راهکار دولت بود.

البته پیش از اردیبهشت سال‌جاری که آمریکا خروج خود از برجام را اعلام کند، سال‌ها بود برخی از تولیدکنندگان داخلی پاشنه در دولت و مجلس را از جا در آوردند که جلوی واردات را بگیرید تا از تولید ملی حمایت شود. تولیدکنندگان معتقد بودند که با بسته شدن درهای کشور، توان تأمین و تنظیم بازار را دارند. متأسفانه حتی یک روز پس از آغاز ممنوعیت واردات، بازار تنظیم نشد و حتی برخی از تولیدکنندگان داخلی دست به احتکار کالا زدند.

یک منبع آگاه پیش از تغییر وزیر صنعت، معدن ‌و تجارت به خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران گفته بود که «نامه درخواست لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی روی میز وزیر صنعت رفته و در حال بررسی است».

محمد‌طحان‌پور، رییس اتحادیه لوازم خانگی با تأیید این خبر پایگاه خبری لوازم خانگی ایران گفت‌: موضوع لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی مصادف شد با تغییر وزیر صنعت، معدن ‌و تجارت که در چنین شرایطی معمولاً دست مدیران به امضای بخشنامه و یا اصلاحیه‌ای نمی‌رود.

وی ادامه‌داد‌: بنده فکر می‌کنم مسؤولین نیز به این نتیجه رسیده‌اند که از زمان بسته شدن واردات لوازم خانگی و کمبود کالا در بازار که قرار بود توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین شود، ضرر این بی‌برنامه بودن متوجه مردم شد.

طحان‌پور افزود‌: ۴۰ درصد بازار ایران توسط کالاهای خارجی تأمین می‌شد که به دنبال بسته شدن واردات، گران‌فروشی و کمبود کالا در بازار به وجود آمد. بازار توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین نشد و در نتیجه تنها مردم به عنوان خریداران واقعی متضرر شدند.

وی تصریح‌کرد: ما نیز در این بخش اعتراض داشتیم به ویژه در کالاهایی نظیر کولر گازی و ظرف‌شویی که توانایی تولید آن در بازار وجود نداشت.

رییس اتحادیه لوازم خانگی گفت‌: ما معتقدیم اگر قرار باشد واردات باز شده و باعث رقابت در بازار شود تا به این واسطه تولیدکنندگان داخلی به کیفیت محصولات تولیدی خود اضافه کنند، واردات تنها از کشورهای با کیفیت باشد. درست است در حال حاضر ما تحریم هستیم، اما در چنین شرایطی هم کشور ترکیه کالاهای با کیفیتی برای ورود به ایران دارد.

شایان ذکر است بازار لوازم خانگی یکی از بازارهای مهم کشور است که در بحث معیشت و نیازهای زندگی، در اولویت بسیار بالایی قرار دارد. هم‌اکنون شرایط بد تولید و کمبود سرمایه در گردش باعث شده تا برخی از تولیدکنندگان بزرگ کشور نیز دست به پیش فروش لوازم خانگی بزنند. از طرفی بسته بودن واردات در کالاهایی که حتی توان تولید آن در کشور وجود ندارد باعث آشفتگی و گران‌فروشی در بازار شده است. دولت می‌تواند با تغییرات تعرفه‌ای و البته به صورت ساماندهی شده، واردات لوازم خانگی را آزاد کند تا به این واسطه هم بازار تنظیم شود و هم رقابت در میان تولیدکنندگان از سر گرفته شود.