تشریح تکالیف ICT وزارتخانه‌ها برای ایجاد اشتغال در سال ۹۶

تشریح تکالیف ICT وزارتخانه‌ها برای ایجاد اشتغال در سال ۹۶ معاون اول رییس‌جمهور در ابلاغیه‌ای، دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌های مختلف را به اجرای بسته‌های رونق تولید و اشتغال در سال ۹۶ مکلف کرد. اسحاق جهانگیری در این ابلاغیه بیان کرده است: دستگاه‌های اجرایی باید برنامه اجرایی مربوط را مطابق مفاد و زمان‌بندی مندرج در بسته‌ها […]

تشریح تکالیف ICT وزارتخانه‌ها برای ایجاد اشتغال در سال ۹۶

معاون اول رییس‌جمهور در ابلاغیه‌ای، دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌های مختلف را به اجرای بسته‌های رونق تولید و اشتغال در سال ۹۶ مکلف کرد.

اسحاق جهانگیری در این ابلاغیه بیان کرده است: دستگاه‌های اجرایی باید برنامه اجرایی مربوط را مطابق مفاد و زمان‌بندی مندرج در بسته‌ها در قالب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی- نیپا» تنظیم و از طریق سامانه نیپا به دبیرخانه ستاد ارسال و گزارش ماهانه اقدامات به عمل آمده برای اجرای این مصوبه را به‌طور مستمر به دبیرخانه ستاد ارایه کنند.

این ابلاغیه خطاب به ۲۵ وزارتخانه سازمان و ستاد ارسال شده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از مخاطبان آن است.

براساس این ابلاغیه وزارت ارتباطات مکلف است با اولویت تأمین تجهیزات و ایجاد شبکه بومی و استفاده بهینه و اقتصادی از باندهای فرکانسی کشور تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به تهیه برنامه‌های ذیل (با تعیین برش سال ۱۳۹۶) اقدام و به دبیرخانه ستاد ارسال کند:

– برنامه اجرایی «فراهم کردن امکان دسترسی خانوار‌ها به شبکه ملی اطلاعات با حداقل سرعت دسترسی ۲۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده حداکثری از ظرفیت بخش غیردولتی»

– برنامه اجرایی «ارایه ۱۰۰ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی بر بستر شبکه ملی اطلاعات با استفاده از ظرفیت سازمان توسعه‌ای دستگاه‌های تابعه خود با مشارکت حداکثری بخش غیردولتی با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور

– برنامه اجرایی «ایجاد اپراتورها/شرکت‌های ارایه‌کننده خدمات و محتوای الکترونیکی» و «توسعه زیرساخت و محتوای بومی»

– برنامه اجرایی «ساخت ماهواره بومی مخابراتی و سنجش از دور و تأمین ماهواره‌های ملی مخابراتی و سنجش از دور با استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی»

– برنامه اجرایی «توسعه زیرساخت سرویس‌های پست الکترونیکی» و «ایجاد و توسعه سرویس لجستیک هوشمند پستی».

وزارت ارتباطات همچنین مکلف است برنامه اجرایی «ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات با تمرکز بر ایجاد مناطق آزاد (ارتباطات و فناوری اطلاعات) جهت فعالیت شرکت‌های معتبر با مشارکت شرکت‌های داخلی و انتقال فناوری به کشور» و «رصد، پژوهش و ارتقای دانش فناوری‌های نوین بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات» را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تهیه و به دبیرخانه ستاد ارسال کند. معاون اول دولت همچنین به وزارت ارتباطات دستور داده است برنامه اجرایی (با تعیین برش سال ۱۳۹۶) «افزایش ظرفیت ترانزیت ترافیک به ۲۰ ترابیت بر ثانیه با استفاده حداکثری از ظرفیت بخش غیردولتی» را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تهیه و به دبیرخانه ستاد ارسال کند.

 تکالیف فاوایی دیگر وزارت خانه ها

براساس این ابلاغیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تدوین برنامه اجرایی توسعه کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و تهیه، بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات مرتبط تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری اقدام کند.

وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، نسبت به جانمایی و ایجاد مراکز لجستیکی با محوریت بخش خصوصی به نحوی اقدام نماید که تا پایان سال حداقل دو مرکز لجستیکی جدید در مرحله اجرا قرار گیرد. همچنین این وزارتخانه باید برنامه اجرایی «ساماندهی و تجهیز و تکمیل اسکله‌ها و انضباط بخشی به تردد و توقف شناورها» و «تجهیز شناور‌ها و وسایل حمل و نقل جاده‌ای و ریلی کالا به سامانه فنی ردیاب و کنترل مصرف سوخت» را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تهیه و به دبیرخانه ستاد ارایه کند.

سازمان برنامه و بودجه کشور نیز مکلف است بستر لازم برای افزایش سهم مشارکت عمومی-خصوصی در اجرای طرح‌های زیرساختی و زیربنایی کشور را فراهم آورده و حل مشکلات و چالش‌های این پروژه‌ها را در اولویت قرار دهد. همه دستگاه‌های اجرایی ازجمله وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه اجرایی ارتقای مشارکت با بخش‌های غیردولتی حوزه فعالیت‌های خود را تا پایان خرداد ماه سال جاری تهیه و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه کنند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز مکلف است برنامه تجهیز و روزآمدسازی اماکن گمرکی را با استفاده از ابزارهای پیشرفته کنترلی و فناوری‌های نوین به منظور افزایش کارایی و بهبود انجام تشریفات گمرکی با رویکرد الکترونیکی کردن کلیه اسناد ورود، صدور، عبور، حمل و نقل و نظایر آن را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به نحوی تهیه و تدوین نماید که تا پایان سال بیش از ۵۰ درصد از گمرکات هدف با همکاری بخش غیردولتی از تجهیزات پیشرفته کنترلی برخوردار شوند. همچنین این دستگاه باید برنامه توسعه پنجره واحد الکترونیکی گمرکی و سامانه جامع گمرکی و استقرار سامانه هوشمند مدیریت ریسک را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تهیه و تدوین کند.

وزارت صنعت نیز باید بسترهای لازم را به منظور شناسایی و رهگیری کالا از بدو ورود تا سطح عرضه در کالاهای منتخب تا پایان مرداد ماه سال جاری ایجاد نماید. فهرست کالاهای منتخب این بند تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به دبیرخانه ستاد ارایه شود.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مکلف است برنامه زمان‌بندی ایجاد، راه‌اندازی و یکپارچه‌سازی کلیه سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند جدید مورد نیاز جهت نظارت بر فرایند واردات، صادرات، حمل، نگهداری و مبادله کالا مندرج در «آیین‌نامه‌های مرتبط با قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲» را به نحوی تا پایان خرداد ماه سال جاری تهیه کند که کلیه این سامانه‌ها تا پایان سال ۱۳۹۶ به صورت یکپارچه به بهره‌برداری رسیده باشند.

 

منبع: فناوران