سرویس‌دهی GNAF به زودی در تهران آغاز می‌شود

سرویس‌دهی GNAF به زودی در تهران آغاز می‌شود به گفته مسؤولان شرکت ملی پست، سرویس‌دهی آزمایشی پروژه ملی GNAF در مناطق ۶ و ۷ تهران در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. به گزارش ایسنا، به عقیده کارشناسان، دسترسی به اطلاعات صحیح امروزه عاملی تأثیرگذار در هر نوع کسب و کار و خلق ثروت است، بنابراین […]

سرویس‌دهی GNAF به زودی در تهران آغاز می‌شود

به گفته مسؤولان شرکت ملی پست، سرویس‌دهی آزمایشی پروژه ملی GNAF در مناطق ۶ و ۷ تهران در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به عقیده کارشناسان، دسترسی به اطلاعات صحیح امروزه عاملی تأثیرگذار در هر نوع کسب و کار و خلق ثروت است، بنابراین ضروری است پروژه GNAF که یکی از طرح‌های ملی در این زمینه به شمار می‌رود، هرچه سریعتر عملیاتی شود.

طرح جی‌نف تأثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشور دارد به‌نحوی که داشتن اطلاعات درباره این‌که یک خیابان چند باب ساختمان دارد و هر یک از این ساختمان‌ها چند واحد مسکونی، تجاری، نانوایی، داروخانه، بیمارستان و… را در خود جای داده است، افق روشنی برای برنامه‌ریزی درست پیش روی مسؤولان می‌گشاید. ایجاد چنین اطلاعات جامع و کاملی که نشان دهد چند نفر در ساختمان‌های یک خیابان ساکنند و چگونه می‌توانند نیازهای خود را برطرف کنند، به شدت مورد نیاز برنامه‌ریزان و مدیران دستگاه‌های دولتی و خصوصی است که به آنها کمک می‌کند بهترین راه را برای افزایش رضایت مردم از خدمات خود انتخاب کنند.

GNAF درواقع یک حلقه ارتباطی بین دستگاهی است و مدیران پستی همواره تأکید دارند که اجرای موفق این پروژه با همکاری مؤثر سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه اعم از وزارت کشور، استانداری‌ها، سازمان نقشه‌برداری، شهرداری‌ها، سازمان املاک و اسناد و … قابلیت عملیاتی شدن و ارایه خدمت دارد. تاکنون بیش از ۷۵ درصد پروژه GNAF در سطح کشور اجرا شده است و به گفته مسؤولان این طرح در ۷۶شهر کشور در سال۹۶ پوشش داده شده است.

همانطور که مدیران پستی گفتند، اجرای پایلوت پروژه جی‌نف آغاز شده و قرار است چالش‌های احتمالی و اشکالات اجرای عملیاتی طرح شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شود.

ظاهرا در حال حاضر بانک اطلاعات کدپستی ۵۳میلیون رکورد و ۴۲میلیون نشانی دارد و به‌هنگام‌سازی اطلاعات ۲۵میلیون ساختمان کل کشور از دو سال پیش آغاز شده که تاکنون ۶۱درصد آن براساس نقشه‌های پارسل‌بندی شهرداری انجام شده است.

تولد جی‌نف -فایل ملی آدرس ژئوکد شده‌ـ ابتدا در استرالیا بود و در این تاریخ این معیار جدی در سطح وسیعی برای آدرس ژئوکد شده پذیرفته شد. سال۲۰۰۴ شرکت گوگل ابتدا جی‌میل و پس از آن گوگل‌ارث را به عنوان سرویس داده مکانی راه‌اندازی کرد. ظرف دو سال فیس‌بوک به سمت ثبت‌نام از کاربران و انتقال ارتباطات اجتماعی در قالب داده مکانی حرکت کرد.

GNAF در ایران

اما با دستور رییس‌جمهور طرح GNAF به شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران واگذار شد که با کمک ۱۳سازمان و شرکت این طرح را اجرایی کند؛ این طرح در ۳ بخش کدپستی، کدیونیک یا امکان اختصاصی طول و عرض جغرافیایی مکان‌ها و سامانه یکپارچه سرویس تقسیم می‌شود.

براین اساس این پروژه به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت دار اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات و فناوری در دو بخش نشانی استاندارد و سیستم یکپارچه‌سازی املاک کشور در دستور کار قرار گرفت.

 یکسان‌سازی نشانی در سراسر کشور

 براین اساس بنا به گفته مدیران تا چندی پیش ۴۸میلیون‌و۳۰۰ مکان دارای کد ۱۰رقمی شده‌اند و براساس قانون هر دو سال اماکن شهری و هر ۴ سال در اماکن روستایی بهنگام‌رسانی خواهد شد. از این تعداد حدود ۳۸میلیون‌و۳۰۰هزار مکان شهری است و حدود ۱۰ میلیون روستایی است که صددرصد اماکن شهری بهنگام‌رسانی شده‌اند و در ۵۵درصد روستا‌‌ها هم این امر محقق شده است.

طرح جی‌نف در همه استان‌های کشور اجرا می‌شود و این طرح در شهرهای بزرگ مشهد، اصفهان و تهران به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده تا با دیدن مشکلات و حل آنها دستورالعمل جامع آن تهیه شود و پیش‌بینی می‌شود این طرح به زودی در همه استان‌های کشور هم آغاز شود.

این طرح در سه لایه نشانی یا استاندارسازی آدرس‌دهی، نقشه و سرویس‌دهی است که در اجرای آن خیابان‌ها، محلات و کوچه‌ها در شهر‌‌ها و روستا‌‌ها هم‌‌نام‌سازی می‌شوند و همچنین طرح پلاک‌گذاری هم در شهر‌‌ها و روستا‌‌ها اجرا می‌شود. در ادامه نقشه شهر و روستا با کمک دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در اختیار پست قرار می‌گیرد و با اجرای این طرح مکان‌ها با یک کد شناخته می‌شوند و مردم از سردرگمی درباره آدرس‌دهی خارج می‌شوند.