پیاده‌سازی الگوی سازمان توسعه‌ اقتصادی ملل متحد برای آموزشICT در ایران

پیاده‌سازی الگوی سازمان توسعه‌ اقتصادی ملل متحد برای آموزشICT در ایران رییس دانشکده‌ علمی کاربردی پست و مخابرات، گفت: در حال حاضر الگوی سازمان توسعه‌ اقتصادی ملل متحد در حال پیاده‌سازی است و ما در حوزه‌ ICT در استان‌های کم‌تر برخوردار در حال پیاده‌سازی این مدل هستیم. به گزارش سیتنا، وحیدیزدانیان، در بیستمین کنگره‌ سراسری […]

پیاده‌سازی الگوی سازمان توسعه‌ اقتصادی ملل متحد برای آموزشICT در ایران

رییس دانشکده‌ علمی کاربردی پست و مخابرات، گفت: در حال حاضر الگوی سازمان توسعه‌ اقتصادی ملل متحد در حال پیاده‌سازی است و ما در حوزه‌ ICT در استان‌های کم‌تر برخوردار در حال پیاده‌سازی این مدل هستیم.

به گزارش سیتنا، وحیدیزدانیان، در بیستمین کنگره‌ سراسری «همکاری‌های دولت، صنعت و دانشگاه برای توسعه‌ ملی» پیرامون تفاوت بحث مفهومی ICT با دیگر حوزه‌ها و نقش آن در ایجاد اشتغال، گفت: در حوزه‌ ICT باید نگاهمان متفاوت و البته جدید باشد.

وی ادامه‌داد: عدم وجود مهارت کافی از دلایل مهم بیکاری است؛ چرا که سطوح مهارت‌ها پایین است.

یزدانیان گفت: در حوزه‌ ICT مزیت‌هایی داریم که اگر به آنها توجه کنیم اشتغال ایجاد می‌شود. در این حوزه پتانسیل بالایی برای ایجاد اشتغال وجود دارد. حوزه‌ ICT زیرساختی حیاتی برای سایر بخش‌های اقتصادی است و این حوزه در توسعه‌ اجتماعی نیز مؤثر است و مخاطب‌پذیری بالایی دارد.

وی پیرامون روند ایجاد کسب‌وکارهای جدید در حوزه‌ ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ابتدا باید در روش‌ها، ارتباطات و محصولات تحولاتی صورت گیرد تا باعث تغییر در سبک زندگی و در پی آن ایجاد بازار کار جدید شود.

رییس دانشکده‌ علمی کاربردی پست و مخابرات، اظهارکرد: جهان کار جدید، به انطباق مستمر مهارت‌ها نیاز دارد.

وی، در رابطه با الگوی سازمان توسعه اقتصادی ملل متحد برای ایجاد اشتغال، گفت: الگوی سنتی این طرح به این صورت است که فارغ‌التحصیلان جویای کار برای ورود به بازار کار، پس از اتمام دانشگاه، مهارت‌هایی کسب می‌کنند و سپس وارد بازار کار می‌شوند. از معایب این روش می‌توان به مدرک‌گرایی و طول مدت زمان شروع دوره‌ مهارتی تا اتمام آن اشاره کرد.

وی در رابطه با مدل دوم این طرح، افزود: مدل دوم، دانشگاه‌های مهارت محور هستند که انعطاف‌پذیری بیش‌تری دارند و دانشجویان مهارت‌محور که فارغ‌التحصیل شده‌اند را به جامعه تحویل می‌دهند. این مدل باعث رشد بیکاری در کشور می‌شود.

یزدانیان پیرامون مدل توسعه‌یافته و کنونی این طرح در قالب مدل سوم، گفت: در حال حاضر الگوی سازمان توسعه اقتصادی ملل متحد در حال پیاده‌سازی است و ما در حوزه‌ ICT در استان‌های کم‌تر برخوردار در حال پیاده‌سازی این مدل هستیم.

وی ادامه‌داد: در این مدل شرکت‌ها درخواست نیروی ماهر می‌کنند و سپس ارتقای مهارت صورت می‌گیرد که تعهد ایجاد شغل در این بخش حایز اهمیت است.

یزدانیان در پایان افزود: در این مدل نیروی ماهر وارد بازار کار شده و به دنبال آن، بازار کار جدید خلق می‌شود. در این طرح شرکت‌ها مهارت را اعلام می‌کنند و دولت نقش کلیدی در ارتقای مهارت دارد.