وحشت‌زدگی آمریکا از قدرت هوآوی

وحشت‌زدگی آمریکا از قدرت هوآوی رئیس‌جمهوری آمریکا تهدید کرد کشورهایی که با شرکت چینی هوآوی همکاری کنند را از اشتراک اطلاعات محروم می‌کند. به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، واشنگتن متحدان خود را تحت فشار قرار داده تا به علت «مخاطرات امنیتی» هوآوی را از فعالیت در حوزه نسل۵ شبکه داده‌ها ممنوع کنند. […]

وحشت‌زدگی آمریکا از قدرت هوآوی

رئیس‌جمهوری آمریکا تهدید کرد کشورهایی که با شرکت چینی هوآوی همکاری کنند را از اشتراک اطلاعات محروم می‌کند.

به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، واشنگتن متحدان خود را تحت فشار قرار داده تا به علت «مخاطرات امنیتی» هوآوی را از فعالیت در حوزه نسل۵ شبکه داده‌ها ممنوع کنند.

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان در توئیتر نوشت که دونالدترامپ از هواپیمای ویژه ریاستجمهوری با وی تماس گرفت و از او خواست تا به نقل از وی این تهدید را اعلام کند که هر کشوری که خدمات‌دهنده «غیرقابل اعتماد» نسل۵ را برگزیند، «توانایی واشنگتن در به اشتراک گذاشتن بالاترین سطوح اخبار و اطلاعات را به خطر می‌اندازد».

متحدان اصلی آمریکا در اروپا به خصوص انگلیس و فرانسه گفته‌اند که هوآوی را از راه‌اندازی شبکه‌های نسل۵ ممنوع نکرده ولی محدودیت‌هایی بر فعالیت آن اعمال خواهند کرد.

گزارش شده که ترامپ از واکنش لندن خشمگین است. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه وی نیز در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ هوآوی را اسب تروآی سازمان جاسوسی چین دانست.

نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ از سیاست‌های دونالدترامپ در قبال هوآوی حمایت کرد و گفت: اگر شما خواهان ادامه جریان آزادی اطلاعات هستید حتی به هوآوی نزدیک نشوید.

این شرکت چینی اتهامات مذکور را به شدت رد کرده و پکن نیز برخورد با آن را «زورگویی اقتصادی» خوانده است.

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ فناوری ارتباطات نسل پنجم ارائه شده از سوی شرکت هوآوی را «تهدیدی جدی برای امنیت جهان» خواند و افزود: جامعه جهانی باید عمیقاً نگران استفاده چین از هوش مصنوعی باشد. آمریکا نسبت به تهدیدهایی که فناوری شبکه ارتباطی نسل پنجم چین بر جهان تحمیل می‌کند واقف است و این فناوری، شبکه‌های ارتباطی کشورهای هم پیمان آمریکا را آسیبپذیر می‌سازد.

وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: فناوری نسل پنجم ارتباطات که از سوی چین ارائه شده همچنین تهدیدی برای ناتو به‌عنوان قدرتمندترین ائتلاف نظامی‌جهان است.

وی افزود: ما متحدان (آمریکا) و شرکت‌های فناوری آمریکایی را تشویق به یافتن راه‌حل جایگزین نسل پنجم ارتباطاتی چین کرده‌ایم و به موازات آن این فناوری را هم‌اکنون در پایگاه‌های نظامی‌خود مورد امتحان و آزمایش قرار می‌دهیم.

از سوی دیگر، مراجع قضایی آمریکا که پیشتر شرکت فناوری چینی هوآوی را به تقلب بانکی متهم کرده بودند به تازگی اتهام دیگری علیه این شرکت و چهار زیرمجموعه رسمی ‌و غیررسمی‌آن در آمریکا مطرح کردند.

براساس خبرنامه‌ای که در تارنمای رسمی ‌وزارت دادگستری آمریکا منتشر شد، این شرکت‌ها به توطئه برای سرقت اسرار تجاری شرکت‌های آمریکایی از طریق تقلب و فریب متهم شده‌اند.

دادستان‌‌های آمریکایی همچنین در این پرونده هوآوی را متهم به همکاری و فعالیت در کشورهای تحت تحریم آمریکا، اتحادیه اروپا یا سازمان ملل همچون ایران و کره‌شمالی کردند.

دولت بریتانیا تأیید کرده است که هواوی یک تأمینکننده «قابل اعتماد» تجهیزات ۵G نیست، اما می‌گوید با منع ورود این شرکت به بخش‌های بسیار حساس این شبکه و محدودیت حضورش به فقط ۳۵ درصد فعالیت‌های حاشیه‌ای، می‌تواند خطرات بالقوه شرکت هواوی در پروژه ۵Gرا کنترل کند.

شرکت هواوی بارها این ادعا را، که برای غرب یک خطر محسوب می‌شود، رد کرده است.