بندر چابهار؛ ابزار استراتژیک ایران در دوران تحریم

عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد بندر چابهار؛ ابزار استراتژیک ایران در دوران تحریم عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بندر چابهار اهمیت قابل توجهی برای کشورهای آسیای میانه دارد و عملاً این بندر خط ارتباطی میان این کشور‌ها با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌تواند محسوب شود.  به گزارش خانه‌ملت، سیدهادی‌بهادری، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره […]

عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد

بندر چابهار؛ ابزار استراتژیک ایران در دوران تحریم

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بندر چابهار اهمیت قابل توجهی برای کشورهای آسیای میانه دارد و عملاً این بندر خط ارتباطی میان این کشور‌ها با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌تواند محسوب شود.

 به گزارش خانه‌ملت، سیدهادی‌بهادری، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به حضور اپراتورهای هندی در بندر چابهار، گفت: در اواسط هفته گذشته، اپراتور شرکت‌های تخصصی مرتبط با هندوستان عملاً به‌طور رسمی اداره تجاری بندر چابهار را برعهده گرفتند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به اهمیت و جایگاه بندر چابهار از نظر اقتصادی و توسعه تجارت ایران و هند، گفت: این بندر نقش کلیدی در توسعه اقتصادی ۳ کشور ایران، هند و افغانستان دارد و این بندر عملاً یک کریدور اقتصادی برای تبادل کالا و تجارت برای ۳ کشور محسوب می‌شود.

وی گفت: قطعاً بندر چابهار در زمان تحریم از جایگاه و نقش استراتژیکی برخوردار است، زیرا در ماه‌های گذشته بود که آمریکا، بندر چابهار را از تحریم‌های علیه جمهوری اسلامی معاف کرد که علت این مسأله را می‌توان رایزنی هندوستان و افغانستان برای افزایش تبادلات تجاری دانست.

بندر چابهار پل اتصال تجاری آسیای میانه و خلیج‌فارس

بهادری ادامه داد: از طرف دیگر بندر چابهار اهمیت قابل توجهی برای کشورهای آسیای میانه دارد و عملاً این بندر خط ارتباطی میان این کشور‌ها با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌تواند محسوب شود.

یکی از مسایل اصلی در بحث بندر چابهار، نوع تعامل ایران با کشورهای تأثیرگذار در این عرصه از جمله پاکستان و افغانستان است، زیرا پاکستانی‌ها موافق حضور هند در این عرصه نیستند، از این رو نوع تعامل و همکاری با این کشور‌ها در شرایط کنونی ضروری است

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه‌داد: البته یکی از مسایل اصلی در بحث بندر چابهار، نوع تعامل ایران با کشورهای تأثیرگذار در این عرصه از جمله پاکستان و افغانستان است، زیرا پاکستانی‌ها موافق حضور هند در این عرصه نیستند، از این رو نوع تعامل و همکاری با این کشور‌ها در شرایط کنونی ضروری است.

اتصال خطوط ریلی؛ فاز دوم توسعه بندر چابهار

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: امروز به همان میزانی که توسعه بندر چابهار و بخش‌های مرتبط با آن ضروری است، توسعه خطوط ریلی و راه‌آهن متصل به این بندر نیز اهمیت دارد، به‌طوری‌که توسعه خطوط ریلی منتهی به چابهار را می‌توان فاز دوم توسعه این بندر بین‌المللی دانست.