تمام خودروهای فرسوده باید از رده خارج شوند

رییس‌جمهور در همایش طرح‌های نوسازی ناوگان حمل و نقل و اشتغال‌زایی تمام خودروهای فرسوده باید  از رده خارج شوند رییس‌جمهور گفت: ما در خودرو‌سازی مهارتی پیدا کرده‌ایم که می‌توانیم خودرو مناسب برای بازار داخلی و صادرات تهیه کنیم.  به گزارش سایپا نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن‌روحانی در همایش طرح‌های نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و درون […]

رییس‌جمهور در همایش طرح‌های نوسازی ناوگان حمل و نقل و اشتغال‌زایی

تمام خودروهای فرسوده باید  از رده خارج شوند

رییس‌جمهور گفت: ما در خودرو‌سازی مهارتی پیدا کرده‌ایم که می‌توانیم خودرو مناسب برای بازار داخلی و صادرات تهیه کنیم.

 به گزارش سایپا نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن‌روحانی در همایش طرح‌های نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و درون شهری و طرح‌های اشتغال‌زایی که با حضور جمعی از وزرا، معاونان رییس‌جمهور، استانداران، مسؤولان دستگاه‌های ذی‌ربط و فعالان اقتصادی در بخش صنعت خودرو و حمل و نقل برگزار شد با بیان این‌که خودروهای فرسوده باید به‌طور کامل از رده خارج شوند، اظهارداشت: ما برای نوسازی خودروهای فرسوده، علاوه بر محیط‌زیست به صرفه‌جویی انرژی هم توجه داریم.

روحانی، توسعه حمل و نقل عمومی و کنترل تردد انواع خودرو‌ها را عامل مهمی در بهبود محیط‌زیست دانست و با تأکید بر این‌که طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل گام بزرگ دولت برای بهبود محیط‌زیست است، اظهارداشت: رفاه و آلودگی هوا همراه با صنعتی شدن است اما محیط‌زیست و سلامت مردم باید اولویت اصلی باشد.

رییس‌جمهور گفت: نظر دولت دوازدهم است که خودرو‌های فرسوده را از رده خارج کند و وزارت صنایع باید تلاشی انجام دهد تا با همکاری وزارت نفت و راه هرچه زودتر این مهم انجام شود تا معضل آلودگی هوای کلان‌شهرها حل شود.

وی با تأکید بر این‌که جایگاه ترانزیتی ایران یکی از مزایای فوق‌العاده کشور به شمار می‌رود، گفت: گسترش صنعت در عین حالی که رفاه و پیشرفت را به دنبال دارد، مشکلات و آلودگی‌هایی هم به همراه می‌آورد که در این راستا صنعتگران بیش‌ترین مسؤولیت را برای رفع این مشکلات و حفظ محیط‌زیست برعهده دارند.

روحانی با بیان این‌که محیط‌زیست موضوع بسیار حایز اهمیت بشمار می‌رود، گفت: مردم در شرایط آلودگی با سختی‌های بسیاری مواجه می‌شوند و نمی‌توانند زندگی عادی خود را دنبال کنند و ما نمی‌توانیم در برابر این مشکلات بی‌تفاوت باشیم.

وی با اشاره به آلودگی هوا در تهران که توسط تردد کامیون‌ها در شب و اتوبوس‌‌ها و سرویس ادارات ایجاد می‌شود، گفت: متأسفانه سرویس حمل و نقل عمومی ما هم دچار مشکلات فراوانی است و همه دستگاه‌ها باید در راستای حل این مشکلات کمک کنند و نباید تنها سازمان محیط‌زیست را در این راستا مسؤول بدانیم، بلکه همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها باید وارد میدان شده و کمک کنند.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که دولت دوازدهم موضوع اصلاح ناوگان حمل و نقل عمومی و خودروهای فرسوده را تا پایان فعالیتش ادامه می‌دهد، گفت: امروز در کلان‌شهرها بخش اعظمی از آلودگی هوا بخاطر سوختی است که مصرف می‌شود و دولت با تلاش مردم در حال انجام اقداماتی است تا بتواند قدم به قدم آلودگی‌‌ها را به‌طور سالانه کاهش دهد.

روحانی با بیان این‌که باید نقص‌های اصلی را پیدا کرده و در راستای رفع آنها تلاش کنیم، اظهار داشت: باید خودروهای فرسوده را از صنعت حمل و نقل کشور خارج کنیم، چرا که امروز براساس گزارش‌ها خودروهایی حتی با عمر ۷۰ سال در کشور وجود دارند و تردد این خودروها، آرامش و زندگی مردم را دچار آسیب خواهد کرد.

رییس‌جمهور افزود: حتی افرادی که با این خودرو‌ها کار می‌کنند نیز دچار مشکل خواهند شد و این در نهایت در نشاط، روحیه و سلامت جامعه تأثیرگذار خواهد بود.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که براساس آمار اعلام شده، روزانه ۵٫۵ میلیون بشکه نفت و یا معادل آن در کشور مصرف می‌شود، افزود: اگر در این میزان صرفه‌جویی شود، به همان نسبت صادرات و درآمد ارزی کشور، بیش‌تر خواهد شد.

روحانی افزود: در این راستا وزیر نفت باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که نتیجه آن کاهش مصرف باشد، وزیر صنعت، معدن و تجارت باید در راستای تولید خودروهای کم‌مصرف، تلاش کند. وزیر راه و شهرسازی می‌بایست در زمینه اصلاح جاده‌ها تلاش کرده و بانک مرکزی نیز کمک‌های لازم را ارایه نماید، چرا که تلفیق این اقدامات باعث کاهش آلودگی‌ها، افزایش درآمد‌ها و ایجاد تحول بزرگ در صنعت خواهد شد.

رییس‌جمهور با بیان این‌که با ایجاد تحول در صنعت خودروسازی به‌ویژه تولید کامیون‌های بروز، اشتغال نیز افزایش می‌یابد، اظهار داشت: ما باید خود را برای صادرات کامیون به کشورهای منطقه آماده کنیم و این در حالی است که امروز در زمینه تولید و صادرات اتوبوس به کشورهای همسایه قدم‌های خوبی برداشته‌ایم و در زمینه خودروسازی، متخصصان کشور مهارت‌هایی دارند که می‌تواند به صادرات خودرو منجر شود.

روحانی تأکید کرد: باید این ظرفیتی را که در راستای طرح‌های نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای کشور ایجاد می‌شود، حفظ کنیم تا بتوانیم تحول بزرگی در صادرات و اشتغال ایجاد کنیم.

رییس‌جمهور با بیان این‌که باید در تصمیم خود قاطع بوده و به سرعت حرکت کنیم، گفت: در راستای اجرای این طرح اولین گام را وزارت صنعت، معدن و تجارت در ورود قطعات و لوازم مورد نیاز باید‌بردارد و استانداران و فرمانداران هم می‌توانند در این راستا کمک‌کننده و تسریع‌کننده باشند. ضمن این‌که اولویت باید به نوسازی خودروهای درون‌شهری باشد، چرا که هدف اول ما حفظ محیط‌زیست و بعد از آن ایجاد اشتغال کاهش مصرف انرژی، روان کردن حمل و نقل و نوسازی ناوگان است.

روحانی افزود: در اجرای این طرح افرادی که خودروی فرسوده خود را برای نوسازی می‌دهند، حدوداً ۵۰درصد قیمت خودرو را می‌دهند که از این میزان حدود ۲۰درصد توسط مالک خودرو و مابقی نیز از طریق تسهیلات با بازپرداخت ۶۰ ماهه انجام می‌شود.

رییس‌جمهور در پایان مراسم از نمایشگاه توانمندی‌های حمل و نقل بازدید به عمل آورد و در پایان بازدید گفت: خودروهای در نظر گرفته شده برای اجرای طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل از تنوع و کیفیت خوبی برخوردار بوده و خودروهای تولیدی روز جهان برای این منظور در نظر گرفته شده‌اند و مدل‌هایی که در این نمایشگاه برای اجرای طرح ارایه شده‌اند، خودروهایی هستند که به‌طور همزمان در کشورهای دیگر دنیا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند و خودروهای مجهز، راحت و با ایمنی و اطمینان بالا برای تردد در جاده‌های کشور هستند.

وی اظهار داشت: اجرای این طرح به این معناست که همه سازندگان خودروهای سنگین و نیمه سنگین در کشور، باید همه ظرفیت و توان خود را به میدان بیاورند، قراردادهای جدید را با سازندگان خارجی و بین‌المللی منعقد کنند و از سوی دیگر تلاش کنند شروط پایه ما یعنی، افزایش سهم ساخت در داخل و کاهش قیمت با افزایش شمار تولید را نیز محقق کنند.

روحانی ادامه داد: در مقابل دولت به عاملیت بانک مرکزی بخش خرید خارجی قطعات و ارایه تسهیلات به خریداران خودروهای جایگزین را ضمانت می‌کند. کسانی که در این طرح خودروی فرسوده خود را جایگزین می‌کنند به‌طور متوسط حدود ۵۰درصد قیمت را پرداخت می‌کنند که ۲۰درصد سهم آورده آنها و ۳۰درصد نیز تسهیلات بانکی است.

رییس‌جمهور تصریح کرد: با اجرای این طرح براساس پیش‌بینی‌ها، می‌توان در مدت ۳ تا ۴ سال ناوگان حمل و نقل کشور را نوسازی کرد و خودروهای سنگینی که بعضاً بالای ۵۰ سال عمر دارند را از ناوگان حمل و نقل جاده‌ای خارج کرد که در نتیجه آن صرفه‌جویی بسیار خوبی در مصرف سوخت، انجام خواهد شد و اساساً منابعی که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، از محل همین صرفه‌جویی‌‌ها تأمین خواهد شد.

در این همایش محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر ضرورت جایگزینی خودروهای فرسوده، تصریح کرد: براساس آمار پلیس راهور و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت بیش از ۲۱هزار اتوبوس درون شهری، بیش از ۱۳هزار اتوبوس برون شهری، ۱۹هزار کامیونت، ۵۷ هزار مینی بوس و ون و ۲۴۰هزار کامیون و کشنده فرسوده در کشور وجود دارد.

وی با تشریح طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و درون شهری گفت: تعداد خودروهای جایگزین شده در ۳سال اجرای طرح ۲۰۲هزارو۵۰۰ دستگاه است که منابع اختصاص یافته از سوی دولت معادل قطعات منفصله خودرو (بیش از ۷میلیارد دلار) برآورد شده است. سهم تسهیلات بانکی ۲۱هزارو۲۶۰میلیارد تومان و آورده منقاضی ۱۸هزارو۳۰۰میلیارد تومان خواهد بود.

گفتنی است در حاشیه این مراسم نمایشگاهی از محصولات تجاری از خودروهای تولید داخل و دستاوردهای نوسازی حمل و نقل جاده‌ای برپاست و شرکت‌های سایپادیزل و زامیاد به نمایندگی از گروه خودروسازی سایپا با محصولات متنوع خود چون خانواده ولوو ۷۵۰ FH، ۵۰۰ FH، ۴۶۰ FH، ۴۶۰ FM، رنو D_WIDE، کشنده استرالیس ۵۰۰S، یوروکارگو ۱۸۰ ML و مینی‌بوس آذر ۵۰A حضور دارند.