قطعه‌سازان ناگزیر از افزایش قیمت هستند

قطعه‌سازان ناگزیر از افزایش قیمت هستند یک کارشناس صنعت خودرو کشور با اشاره به نوسانات قیمت ارز و تأثیر آن بر قیمت قطعات خودرو گفت: در حال‌حاضر قیمت ارز هنوز ثابت نشده و این امر بر همه صنایع از جمله صنعت خودرو تأثیر‌گذار بوده است چنان‌چه هر افزایش قیمتی در نرخ ارز ناخودآگاه بر قیمت […]

قطعه‌سازان ناگزیر از افزایش قیمت هستند

یک کارشناس صنعت خودرو کشور با اشاره به نوسانات قیمت ارز و تأثیر آن بر قیمت قطعات خودرو گفت: در حال‌حاضر قیمت ارز هنوز ثابت نشده و این امر بر همه صنایع از جمله صنعت خودرو تأثیر‌گذار بوده است چنان‌چه هر افزایش قیمتی در نرخ ارز ناخودآگاه بر قیمت تمام شده قطعاتی که منجر به تولید خودرو می‌شوند اثر‌گذار خواهد بود و بی‌تأثیر بر قیمت نهایی خودرو نخواهد بود.

علی جزایری، در گفت‌و‌گو با خبر خودرو اظهار داشت: در حال‌حاضر از یکی سو قیمت ارز مشخص نیست و از سوی دیگر نیز قطعه‌سازان خرید مواد اولیه و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز خود را باید با ارز و از طریق واسطه‌ها و صرافی‌ها خریداری کنند بنابراین عملاً در واردات مواد اولیه اختلال به وجود آمده است.

وی در ادامه افزود: شرایط کنونی وابسته به سیاست‌ها و تصمیمات ارزی دولت است. اگر به روش سابق ارز در اختیار صرافی‌ها قرار گرفته و انتقال ارز را صرافی‌ها انجام دهند قیمت ارز تفاوت زیادی نخواهد کرد.

وی با بیان این‌که گریز قطعه‌سازان از افزایش قیمت امکان‌پذیر نیست گفت: مواد اولیه و کالای مصرفی که ارزبری دارد قطعاً روی قیمت تمام شده تأثیر‌گذار خواهد بود و از سوی دیگر به علت این‌که در حال‌حاضر حاشیه سود قطعه‌سازان ناچیز است؛ با افزایش قیمت ارز و به تبع آن قیمت قطعات چاره‌ای جز افرایش قیمت خودرو نخواهد بود.

علی جزایری در ادامه با اشاره به بالا بودن هزینه ساخت قطعات در کشور تصریح کرد: هزینه ساخت قطعات در کشور بسیار بالاست و به همین دلیل نیز قیمت خودروهای تولیدی با بازارهای جهانی قابل رقابت نیست و چنانچه بازار واردات محدودیت نداشته باشد بیش‌تر خودروسازان تمایل به واردات قطعه دارند و این یک مشکل اساسی است.

وی با ذکر دلایل بالا بودن هزینه ساخت قطعات در کشور گفت: بازده پایین نیروی انسانی و به روز نبودن ماشین‌آلات و تجهیزات ساخت و تولید نسبت به استانداردهای جهانی علت اصلی بالا بودن هزینه ساخت قطعات در کشور است.

این کارشناس صنعت خودرو کشور اذعان داشت: به دلیل وابستگی ساخت قطعات به مواد اولیه و ابزار و تجهیزاتی که ارزبری دارند عملاً اگر قیمت ارز افزایش داشته باشد قطعاً در قیمت تمام شده قطعه نیز تأثیر‌گذار خواهد بود.

وی اظهار داشت: در حال‌حاضر قطعه‌سازان و صنعتگران راغب نیستند که محصولاتشان را به فروش برسانند زیرا نمی‌دانند که قیمت تمام شده بعدی و قیمت ارزی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد به چه میزان خواهد بود.

جزایری در پایان گفت: افرادی که می‌توانند از طریق بانک‌مرکزی ال‌سی باز کنند مشکلی نخواهند داشت اما بخش اعظم واردات کشور از طریق بانک‌ها صورت نمی‌گیرد و از طریق صرافی‌ها انجام می‌شود و این نگرانی برای قطعه‌سازان وجود دارد و به مرور زمان تشدید نیز خواهد شد و برای رفع این مشکل دولت باید سیاست‌های دقیقی را برای این موضوع در نظر بگیرد.