ضرورت حضور تشکل‌های معدنی برای ایجاد تعادل زنجیره تولید

ضرورت حضور تشکل‌های معدنی برای ایجاد تعادل زنجیره تولید رییس هیأت عامل ایمیدرو اعلام کرد: حضور تشکل‌های صنایع بالادستی و پایین‌دستی بخش معدن برای ایجاد تعادل در این زنجیره ضروری است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی‌کرباسیان ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: […]

ضرورت حضور تشکل‌های معدنی برای ایجاد تعادل زنجیره تولید

رییس هیأت عامل ایمیدرو اعلام کرد: حضور تشکل‌های صنایع بالادستی و پایین‌دستی بخش معدن برای ایجاد تعادل در این زنجیره ضروری است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی‌کرباسیان ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر در زنجیره تولید برخی محصولات حوزه معدن همچون فولاد، مس، سرب و روی و… تعادل وجود ندارد و برای رفع این مشکل، باید تشکل‌های تخصصی صنایع پایین‌دستی و بالادستی در چرخه معدن و صنایع معدنی نظیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشست‌های هم‌اندیشی و تخصصی برگزار کنند.

 وی ادامه داد: ایمیدرو در سال جاری میزبان این جلسات بود و جلسات مختلفی را در این رابطه برگزار کرد و امیدواریم در سایر حوزه‌ها نیز به همین صورت عمل شود تا ارتباط میان صنایع بالادستی و پایین‌دستی نزدیک‌تر شود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو تصریح کرد: با توجه به این‌که دولت اصرار دارد که بخش خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی فعال‌تر از گذشته عمل کند، ضروری است که بیش‌تر تشکل‌های تخصصی از حالت انفعالی خارج شوند و بتوانند با کمک یکدیگر راهکارهای مشترکی را در زمینه برقراری توازن محصولات بخش معدن پیشنهاد دهند.

وی ادامه داد: بدون شک، دولت نیز به پیشنهادات ارائه شده از سوی تشکل‌ها در صورت لزوم عمل خواهد کرد.

کرباسیان با بیان این‌که هدف اصلی اعمال تعرفه بر صادرات، تکمیل زنجیره تولید بوده و این امر در اختیار دولت است، گفت: اگر دولت میان واحدهای بالادستی و پایین دستی تعادل را برقرار نسازد، ممکن است واحدهای فولادسازی و حتی کنسانتره‌سازی با کمبود مواد اولیه مواجه شوند.

وی افزود: برای پی بردن به بهترین روش در جهت تکمیل زنجیره تولید، شامل افزایش تعرفه‌های صادراتی مواد اولیه و حتی راه‌های دیگر، بررسی کارشناسانه زیادی نیاز است. به عنوان مثال، برای برخی اقلام صادراتی مانند سنگ‌آهن هماتیتی که عیار پایینی دارند، باید در زمان اعمال تعرفه، توجه خاص شود.

عدم نظرخواهی از ایمیدرو برای اعمال تعرفه

رییس هیأت عامل ایمیدرو در ادامه خاطرنشان کرد: برای تصمیم‌گیری در زمینه اعمال تعرفه‌های صادراتی بر روی برخی از محصولات معدنی از ایمیدرو به عنوان واحدی که در این حوزه صاحب نظر است، نظرخواهی نشده است؛ چرا که از سوی این سازمان در شرکت فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس ایران و فولاد خوزستان صاحب رأی، هیأت مدیره و سهم است و از سوی دیگر پروانه بهره‌برداری دو معدن بزرگ سنگ‌آهن کشور یعنی گل‌گهر و چادرملو به نام ایمیدرو صادر شده است. در واقع ایمیدرو بزرگ‌‌‌ترین تولید کننده فولاد، مس و سنگ‌آهن محسوب می‌شود.

 

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر در مورد تعرفه‌های جدید صادراتی از این سازمان نظر خواهی می‌شد، ممکن بود تصمیم‌گیری به گونه‌ای دیگر رقم بخورد. به‌طور حتم، برای تصمصم‌گیری نهایی در مورد این پیشنهاد، بحث‌های کارشناسی زیادی در شورای اقتصاد مطرح خواهد شد چرا که در این شورا، رییس اتاق بازرگانی ایران و نیز رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی به عنوان اعضای اصلی و صاحب رأی حضور دارند و نظرات بخش خصوصی را درمورد تعرفه‌های صادراتی مطرح خواهند کرد.