نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹درچادرملو

با موافقت سازمان محیط‌زیست آغاز شد نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹درچادرملو مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو از آغاز عملیات نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹ خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده محمودنوریان اظهار داشت: پس از ماه‌ها بررسی و برگزاری جلسات کارشناسی و رفع برخی دغدغه‌های کارشناسان سازمان محیط‌زیست، با موافقت این سازمان کار نقشه‌برداری از […]

با موافقت سازمان محیط‌زیست آغاز شد

نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹درچادرملو

مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو از آغاز عملیات نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹ خبر داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده محمودنوریان اظهار داشت: پس از ماه‌ها بررسی و برگزاری جلسات کارشناسی و رفع برخی دغدغه‌های کارشناسان سازمان محیط‌زیست، با موافقت این سازمان کار نقشه‌برداری از پهنه معدنی D۱۹ تا صدور مجوز نهایی آغاز شد.

وی با بیان این‌که به منظور تداوم اصولی فعالیت‌های تولیدی شرکت باید هر چه سریعتر بهره‌برداری از آنومالیD۱۹ آغاز شود، عنوان کرد: هدف ما از تسریع در آغاز عملیات اکتشاف و بهره‌برداری از این پهنه معدنی به دلیل زمان‌بر بودن دسترسی به ذخیره سنگ‌آهن و بهره‌برداری از آن است براین اساس تأخیر در اجرای آن جایز و شایسته نیست.

مدیرعامل چادرملو ادامه داد: پهنه معدنی D۱۹ در مجاورت مجموعه معدنی و واحدهای فراوری کنسانتره چادرملو قراردارد و پیش‌بینی‌های اولیه حاکی از وجود بیش از ۱۰۰ میلیون تن سنگ‌آهن قابل برداشت در این محدوده است.

نوریان همچنین در مورد عملکرد تولید شرکت در سال گذشته گفت: در سال ۱۳۹۶ میزان استخراج سنگ باطله ۷۲میلیون و ۶۶۰ هزار تن و مقدار سنگ‌آهن استخراج شده، ۱۵میلیون‌و۱۹۵ هزار تن بوده است همچنین به میزان ۹میلیون‌و۳۸۹ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن در ۵ خط فرآوری تولید شده که ۲۵درصد فراتر از ظرفیت اسمی بوده است.

وی، سایر محصولات تولیدی چادرملو در سال گذشته را تولید ۳میلیون‌و۵۱۷ هزار تن گندله آهن، ۵۱۵هزارو۳۰۰ تن سنگ‌آهن دانه‌بندی و ۴۲۸ هزار تن شمش فولاد عنوان کرد.

مدیرعامل چادرملو در مورد طرح‌های توسعه این شرکت افزود: امسال دو طرح جدید برای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در دست اجرا داریم که یکی از آنها واحد آهن‌اسفنجی با ظرفیت یک‌میلیون‌و۵۵۰ هزار تن است که خوشبختانه با وجود تنگناهای اقتصادی، طی دو روز گذشته، اولین شارژ آزمایشی با ورود محموله گندله به واحد مگا‌مدول با موفقیت انجام شد که این حاصل تلاش شبانه‌روزی مهندسان و کارشناسان و متخصصان کشورمان بوده است.

وی یادآور شد: همچنین طرح ذوب و تولید شمش فولاد ابرکوه نیز یکی دیگر از طرح‌های این شرکت است که بخشی از زیرساخت آن آماده شده و بخش‌اعظم تجهیزات ساخت این واحد‌ها از داخل کشور تأمین شده است.

نوریان خاطرنشان کرد: طرح گندله‌سازی دوم نیز با ظرفیت ۴میلیون تن و کارخانه نورد با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰هزار تن در اردکان در دست مطالعه است و در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز صحبت‌های اولیه برای اجرای آن انجام شده است.

وی عنوان کرد: در واقع ما باید بتوانیم مطالعات خود را به سرانجام رسانده و در کنار آن زمینه‌سازی لازم را برای تهیه فاینانس انجام دهیم.

نوریان در مورد برنامه‌ افزایش سرمایه شرکت چادرملو نیز بیان کرد: براساس سودی که در مجمع چادرملو تقسیم شد، قرار شد تا برنامه‌ای برای افزایش سرمایه شرکت داشته باشیم و اکنون در حال پیگیری این موضوع هستیم تا به مرحله اجرا برسد.

وی درباره سیاست صادراتی چادرملو گفت: سیاست چادرملو ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور است و خود را متعهد به تأمین مواد اولیه کارخانجات فولاد‌سازی داخلی می‌دانیم، این‌که ما کنسانتره را صادر کنیم و از آن طرف سایر شرکت‌های فولادی‌ کنسانتره مورد نیاز خود را وارد کنند، اتفاق خوبی نیست‌.

نوریان با تأکید بر این‌که بهترین حالت صادرات، محصول نهایی است، افزود: البته من اعتقاد دارم مثلا در حوزه سنگ ساختمانی حتی می‌توان به صورت کوپ نیز صادرات کرد و نباید خیلی اصرار کنیم که حتماً سنگ فرآوری شده را صادر کنیم مگر این‌که بتوانیم بازار سنگ ساختمانی برای محصول نهایی در جهان ایجاد کنیم.