وابستگی نرخ خرید محصولات به سود ۳۰ درصدی شرکت‌های پالایشی

دولت شرط گذاشت وابستگی نرخ خرید محصولات به سود ۳۰ درصدی شرکت‌های پالایشی قیمت‌های اعلام شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران به ‌صورت قیمت پایه بوده و متناسب با روند عرضه و تقاضا در بازار تغییر می‌کند. شاهرخ خسروانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان این […]

دولت شرط گذاشت

وابستگی نرخ خرید محصولات به سود ۳۰ درصدی شرکت‌های پالایشی

قیمت‌های اعلام شده از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به ‌صورت قیمت پایه بوده و متناسب با روند عرضه و تقاضا در بازار تغییر می‌کند.

شاهرخ خسروانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان این مطلب به شانا گفت: قیمت محصولات فرعی شرکت‌های پالایشی به صورت ماهانه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران براساس قیمت‌های جهانی و نرخ دلار آزاد تعیین می‌شود.

وی، با بیان این که قیمت‌های جهانی در نحوه محاسبه نرخ‌‌ها اثرگذار خواهد بود، افزود: محصولات فرعی براساس قیمت پایه نرخ‌گذاری می‌شوند؛ البته این نرخ‌‌ها در بورس طبق شیوه‌نامه موجود قابلیت تغییر دارند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، با اشاره به مصوبه هیأت دولت درباره نحوه نرخ‌گذاری محصولات اصلی شرکت‌های پالایشی گفت: براساس تصمیم هیأت دولت در صورتی که شرکت‌های پالایشی ٣٠ درصد از سود سالانه را به منظور اجرای طرح کیفی‌سازی کنار بگذارند، نرخ خرید محصولات از این شرکت‌ها بدون در نظر گرفتن کیفیت محصولات خواهد بود.

وی، با تأکید بر این که نحوه پیشرفت پروژههای شرکت‌های پالایشی در این مدت بررسی خواهد شد، گفت: با توجه به این که در شرایط کنونی برخی از پالایشگاه‌ها محصولات با کیفیت یورو ٤ تولید می‌کنند، یکسان‌سازی نرخ خرید محصولات از شرکت‌های مختلف، اجحاف در حق برخی پالایشگاه‌ها محسوب می‌شود.

به گفته خسروانی، بر این اساس قیمت محصولات مطابق با اکتان (برای بنزین) و روند پیشرفت پروژه در نظر گرفته می‌شود.

ابهامات رفع شد

وی با اشاره به این که پارسال در نحوه نرخ‌گذاری محصولات ابهاماتی وجود داشت، افزود: با این اقدام صورت گرفته ابهامات موجود کاملاً رفع شده است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، با بیان این که در شرایط کنونی قیمت‌ها با تأخیر یک ماه تعیین می‌شود، گفت: نرخ‌های اعلام شده از سوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران نهایی است. البته با بررسی وضعیت پالایشگاه‌ها در صورتی‌که روند پیشرفت پروژه‌ها مناسب باشد، می‌تواند روند نرخ محصولات متفاوت باشد.

خسروانی، درباره نحوه خرید و فروش ۵ فرآورده اصلی و سوخت جت افزود: خرید فرآورده‌ها به ‌صورت ارزی خواهد بود.

به گفته وی، فرمول ابلاغ شده به منظور تعیین نرخ نیز در راستای سیاست درست در نظر گرفته شده است و فرمول کنونی مطابق با شرایط تولیدی پالایشگاه‌ها متفاوت خواهد بود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، با اشاره به این که بنزین براساس اکتان ٩٢ نرخ‌گذاری می‌شود، گفت: کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها متفاوت است، بنابراین به میزان کم‌تر بودن عدد اکتان بنزین تولیدی نرخ خرید بنزین نیز کاهش می‌یابد.

وی تأکید کرد: با وضعیت موجود به منظور کمک به شرکت‌های پالایشی سعی بر این شد تا با خودداری از در نظر گرفتن اثر واقعی تفاوت اکتان‌ها، به این ترتیب به طرح‌های کیفی‌سازی این شرکت‌ها کمک شود.

افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی ایران در راستای تأمین منافع شرکت‌های پالایشی با توجه به الزام قانونی موجود مبنی بر اعطای تخفیف ٥ درصد در فروش داخلی خوراک به صنایع، نیاز به سرمایه‌گذاری شرکت‌های پالایشی با هدف اجرای طرح‌ها و بهبود کیفیت فرآورده‌های تولیدی و به استناد ماده ٧١ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت صورت گرفته است.

افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی با استناد ماده ٧١ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی مصوب ١٣٨٠ به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اجازه داده است «به منظور حفظ و صیانت از سرمایه‌های ملی، قیمت فرآورده‌های نفتی به جز (نفت گاز، نفت سفید، بنزین، نفت کوره، گاز مصرفی داخل کشور) براساس قیمت‌های جهانی و با رعایت صرفه و صلاح کشور تعیین و به فروش رساند» بوده است.

 

شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان زیرمجموعه این شرکت قیمت پایه بورس فرآورده‌های نفتی ویژه را متناسب با نرخ تسعیر ارز آزاد برای عرضه در داخل کشور محاسبه و جهت اجرا به شرکت‌ها و مدیریت‌های ذی‌ربط اعلام کرده است، بنابراین اقدام صورت گرفته براساس وظایف قانونی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران بوده است.