ضرورت تأمین سوخت به موقع برای نیروگاه‌ها در زمستان

مدیرعامل شرکت برق حرارتی اعلام کرد ضرورت تأمین سوخت به موقع برای نیروگاه‌ها در زمستان   مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: امسال نیز تأمین به موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های برق حرارتی در پاییز و زمستان ضروری است. به گزارش ایرنا محسن طرزطلب تصریح کرد: پارسال تأمین سوخت به موقع برای […]

مدیرعامل شرکت برق حرارتی اعلام کرد

ضرورت تأمین سوخت به موقع برای نیروگاه‌ها در زمستان

  مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: امسال نیز تأمین به موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های برق حرارتی در پاییز و زمستان ضروری است.

به گزارش ایرنا محسن طرزطلب تصریح کرد: پارسال تأمین سوخت به موقع برای نیروگاه‌ها با مشکل روبه‌رو شد و امسال این نگرانی وجود دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها به موقع تأمین شود تا اختلالی در روند تولید برق بروز نکند.

طرزطلب اضافه کرد: میزان مصرف سوخت در نیروگاه‌ها امسال نسبت به پارسال ۸٫۱ درصد بیشتر شده و انتظار می‌رود در زمستان این میزان افزایش یابد.

مدیرعامل برق حرارتی از افزایش قابل توجه ظرفیت نامی ‌نیروگاه‌های برق حرارتی خبر داد و گفت: امسال این ظرفیت به ۸۴هزار و ۳۱۰مگاوات افزایش یافته است.

وی میزان تولید انرژی در نیروگاه‌ها را ۱۸۴میلیارد کیلوات ساعت اعلام کرد که نسبت به پارسال ۴٫۲درصد رشد دارد.

مدیرعامل برق حرارتی با بیان اینکه ۱۶۵ هزار میلیارد کیلووات ساعت از این رقم مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است، گفت: نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای سال تا پایان تیرماه به عنوان دوره اوج بار موفق به افزایش ۱۱درصدی تولید انرژی شده‌اند.

طرز طلب گفت: امسال ۹۰درصد انرژی تولیدی موردنیاز کشور در بخش برق توسط نیروگاه‌های حرارتی انجام شده و حداکثر توان همزمان نیروگاه‌های حرارتی در روزهای اوج بار رکورد ۴۸ هزار و ۸۶۳ مگاوات بوده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش ۳٫۳ درصدی دارد.

به گفته وی، نیروگاه‌های حرارتی در روزهای اوج بار امسال رشدی ۱٫۶درصدی نسبت به سال گذشته داشته و نیز درآمدهای بازار برق در پنج ماهه ابتدایی امسال رشدی ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرد.

مدیرعامل برق حرارتی افزود: سال گذشته در این بازه‌زمانی متوسط نرخ خرید برق ۵۵۰ ریال بر کیلووات ساعت بوده که این رقم امسال به ۶۶۸ ریال رسیده، در حالی که در همین دوره نرخ ارز با رشد ۵۸ درصدی و نرخ تورم با رشد ۲۷درصدی همراه بود.

طرزطلب با بیان اینکه در دوره منتهی به پیک تابستان امسال بیش از ۹۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات سالانه نیروگاهی انجام شده، خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده، برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور برای پیک تابستان سال آینده با رشد ۱۱درصدی از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات خواهد گذشت.

وی گفت: امسال و در سال «جهش‌تولید» یکهزار و ۲۳۹ مگاوات به ظرفیت واحدهای حرارتی کشور افزوده شده و از سال ۹۵ تاکنون با اجرای پروژه‌های رفع محدودیت تولید و ارتقای توان نیروگاه‌های موجود بیش از دو هزار مگاوات به توان نیروگاه‌های اضافه شده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: طرح‌های یاد شده با اعتباری بالغ بر ۴۲۷ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است،

طرزطلب خاطرنشان کرد: متوسط هزینه‌های سرمایه‌گذاری ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی حدود ۳۰ یورو به ازای هر کیلووات و متوسط هزینه‌های سرمایه‌گذاری رفع محدودیت‌های تولید واحدهای بخاری ۲۰یورو به ازای هر کیلووات بود.