تمدید مهلت ارایه مدارک سپرده‌گذاران مؤسسات منحله

غیبت ۱۵هزار نفری سپرده‌گذاران میلیاردی تمدید مهلت ارایه مدارک سپرده‌گذاران مؤسسات منحله گروه بانک بیمه بورس- مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز؛ مؤسساتی که امان را از مسؤولان ارشد نظام بانکی ربوده‌اند و همچنان مسؤولان درصدد پرداخت دارایی آنها هستند. کسانی که نه تنها سود خود را دریافت نکرده‌اند بلکه برای گرفتن طلبشان نیز مشکلات وافری […]

غیبت ۱۵هزار نفری سپرده‌گذاران میلیاردی

تمدید مهلت ارایه مدارک سپرده‌گذاران مؤسسات منحله

گروه بانک بیمه بورس- مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز؛ مؤسساتی که امان را از مسؤولان ارشد نظام بانکی ربوده‌اند و همچنان مسؤولان درصدد پرداخت دارایی آنها هستند. کسانی که نه تنها سود خود را دریافت نکرده‌اند بلکه برای گرفتن طلبشان نیز مشکلات وافری دارند.

تعیین‌تکلیف سپرده‌گذاران ۵تعاونی منحل‌شده

تعیین‌تکلیف سپرده‌گذاران ۵تعاونی منحل شده فرشتگان، ثامن‌الحجج، افضل‌توس و البرز ایرانیان و آرمان از ۲۱ خردادماه سال‌جاری وارد فاز تازه‌ای شد و سپرده‌های کلان در مسیر تعیین‌تکلیف قرار گرفت. از این‌رو با تصمیم کمیته متشکل از نمایندگان سران ۳قوا برای رسیدگی به وضعیت مؤسسات غیرمجاز پرداخت وجوه تا یک‌میلیارد تومان و بالاتر به مرحله اجرا درآمد و قرار شد طی فرایندی ۳مرحله‌ای این سپرده‌گذاران بتوانند سپرده‌های خود را بعد از مدت‌‌ها تعیین‌تکلیف کنند.

تعیین‌تکلیف۹۸ درصد سپرده‌گذاران

این در حالی است که براساس اعلام بانک‌مرکزی از مجموع سپرده‌گذاران این ۵تعاونی تا قبل از این مرحله حدود ۹۸درصد تعیین‌تکلیف شده و تا دو درصد دیگر که سپرده‌های کلان و میلیاردی را شامل می‌شد، باقیمانده بودند. اما در این بین آمار تأمل‌برانگیزی از عملکرد تعیین‌تکلیف این سپرده‌گذاران از خرداد تاکنون وجود دارد؛ به‌طوری که از مجموع ۲۵هزارو۹۸۰ نفر سپرده‌گذاری که در این ۵مؤسسه باقی‌مانده و باید تعیین‌تکلیف می‌شدند، تاکنون حدود ۱۰هزارو۳۱۶ نفر مراجعه کرده و مستندات را تحویل دادند. از این تعداد مستندات ۸۷۱۴ نفر توسط بانک‌مرکزی تأیید شده و مبلغی نزدیک به ۶۰۲ میلیارد تومان بابت آنها پرداخت شده است.

غیبت ۱۵هزار سرمایه‌گذار

همچنین از مجموع افرادی که می‌توانستند مراجعه به بانک‌ها برای تعیین وضعیت خود مراجعه کنند، این‌که حدود ۱۵هزار نفر در این فاصله حدود دو ماهه مراجعه نکرده‌اند، جای سؤال دارد. به هر حال با توجه به اعتراضات و تجمعاتی که از سوی سپرده‌گذاران این تعاونی‌‌ها و مؤسسات وجود داشت تا وضعیت سپرده‌های کلان به‌زودی مشخص شود، به نظر می‌رسید که در زمان سریع‌تری برای تعیین‌تکلیف خود مراجعه کنند که این اتفاق نیفتاده است. این آمار تا حدی موضوعات دیگری را تقویت می‌کند؛ پیش از این بانک‌مرکزی از سپرده‌گذاران خواسته بود برای رسیدگی به وضعیت خود حتماً اسناد و مدارک مربوط به منشا حساب‌های خود را تحویل دهند تا بتوان به درخواست‌های آنها رسیدگی کرد.

حمله ۲۰هزار میلیارد تومانی!

بانک‌مرکزی نیز در ازای شناسایی دارایی و اموال این مؤسسات با اختصاص خط اعتباری که در آخرین آمار تا بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان می‌رسد، تعیین‌تکلیف سپرده‌گذاران را در دستور کار قرارداد. تا قبل از تعیین‌تکلیف سپرده‌گذاران یک‌میلیاردی و بالاتر جریان به این ترتیب پیش رفت که برای سپرده‌گذاران فرشتگان تا سقف ۲۰۰میلیون تومان تعیین‌تکلیف شده و بالاتر از این مبلغ نیز تا ۲۰۰میلیون تومان دریافت کرده بودند و در مرحله جدید می‌توانستند با هر مبلغ سپرده‌ای مراجعه کرده و افراد تا سقف یک‌میلیارد تومان که پیش از این تا ۲۰۰میلیون تومان دریافت کرده بودند مابقی آن را تا حداکثر ۸۰۰میلیون تومان بگیرند.

تمدید مهلت ارایه مدارک سپرده‌گذاران مؤسسات منحله

در همین ارتباط، فرشادحیدری، معاون نظارت بانک‌مرکزی گفته سپرده‌گذاران مؤسسات غیرمجاز منحله می‌توانند تا پایان مرداد با مراجعه به بانک‌های عامل و ارایه مستندات، سپرده خود را دریافت کنند. وی با اشاره به تمدید مهلت دریافت مستندات و مدارک سپرده‌گذاران تعاونی‌ها و مؤسسات غیرمجاز منحله از جانب بانک‌های عامل گفت: آن دسته از سپرده‌گذاران تشکیلات موسوم به البرز ایرانیان و تعاونی‌های منحله ثامن‌الحجج، افضل‌توس، وحدت و فرشتگان که تاکنون نسبت به ارایه مستندات و مدارک خود اقدام نکرده‌اند تا پایان مرداد فرصت دارند به شعب بانک‌های عامل تجارت، پارسیان، آینده و مؤسسات ملل و کاسپین مراجعه کنند. وی با بیان این‌که پس از تحویل مستندات و مدارک سپرده‌گذاران به شعب بانک‌های عامل، روند بررسی مستندات و پرداخت سپرده‌ها انجام می‌گیرد افزود: در این مرحله نیز سپرده‌گذاران تا سقف ۱۰میلیارد ریال از سپرده‌های خود را دریافت می‌کنند. به گفته معاون نظارت بانک‌مرکزی از مجموع ۲۵۹۸۰ نفر سپرده‌گذار باقی مانده در روند ساماندهی مؤسسات و تعاونی‌های غیرمجاز منحله تا کنون تعداد ۱۰۳۱۶ نفر به شعب بانک‌های عامل مراجعه کرده و مستندات مربوطه را تحویل داده‌اند. از این تعداد نیز تاکنون مستندات ۸۷۱۴ نفر از جانب بانک‌مرکزی تأیید شده و مبلغ ۶۰۲۷ میلیارد ریال به آنان پرداخت شده است و همچنان بررسی مستندات سایر سپرده‌گذاران ادامه دارد.