وزارت بهداشت و بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی سال ۹۸

وزارت بهداشت و بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی سال ۹۸ مسعود طاهری- وزارت بهداشت، وزارت عریض و طویلی که متولی اصلی بخش سلامت است، اما همیشه بودجه‌‌اش با توجه به فعالیتی که باید انجام دهد، همخوانی ندارد. براساس بودجه ارایه شده توسط دولت به مجلس شورای‌اسلامی بودجه وزارت بهداشت برای سال ۹۸، رقمی بالغ بر […]

وزارت بهداشت و بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی سال ۹۸

مسعود طاهری- وزارت بهداشت، وزارت عریض و طویلی که متولی اصلی بخش سلامت است، اما همیشه بودجه‌‌اش با توجه به فعالیتی که باید انجام دهد، همخوانی ندارد. براساس بودجه ارایه شده توسط دولت به مجلس شورای‌اسلامی بودجه وزارت بهداشت برای سال ۹۸، رقمی بالغ بر ۳۵هزار میلیارد تومان است. رقمی که باعث به وجود آمدن شایعاتی دراین باره شد. دیروز ایرجحریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری از مهم‌ترین دغدغه‌های وزارت بهداشت برای بودجه سال ۹۸ و حواشی مربوط به آن سخنانی را بیان کرد.

رفع سوءتفاهم بودجه

حریرچی درباره لایحه بودجه ٩٨ نیز گفت: در ابتدا باید یک سوءتفاهم را حل کنم و آن این است که برخی سایت‌ها نوشتند بودجه سال بعد وزارت بهداشت ٣۵هزار میلیارد تومان است، در صورتی که ٣۵هزار میلیارد تومان کل اعتبارات وزارت بهداشت است که از این مبلغ حدود ٢٢هزار میلیارد تومان مربوط به دانشگاه‌هاست که حقوق حدود ۴۶٠هزار نفر، هزینه امور جاری بهداشت، هزینه امور جاری بیمارستان‌ها و… را در برمی‌گیرد. متأسفانه بودجه سازمان بیمه سلامت در سال‌های گذشته به‌طوری محاسبه شده که در نتیجه آن، ما طی ۲۰ سال گذشته هر سال با کسری قابل‌توجه سازمان بیمه سلامت روبه‌رو شدیم. برای جبران برخی سال‌ها از اوراق و برخی سال‌ها از صندوق ذخیره ارزی کمک گرفته شده است. پیشنهاد ما این است یک بار برای همیشه این موضوع حل شود و بودجه بیمه سلامت طبق قانون و به میزان کافی پرداخت شود.

بودجه بیمه سلامت یک بار برای همیشه اصلاح شود

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه درباره بودجه بیمه سلامت نیز اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت که از سال ٧۴ تأسیس شد، در بسیاری از سال‌ها بودجه آن به صورت خطی داده شده است، یعنی هرساله نسبت به سال قبل چند درصدی افزایش بودجه داشته است. اقدام مهمی که مجلس و دولت در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه انجام دادند این است که بودجه سازمان بیمه سلامت را بر مبنای حق بیمه تنظیم کرده‌اند. طبق قانون ما مکلف هستیم که هر فردی که در سازمان بیمه سلامت، بیمه است، حق بیمه برایش پرداخت شود. برای مثال برای کارکنان دولت یک بخش را دولت بخشی را دستگاه و مابقی را خودشان پرداخت می‌کنند. روش پرداخت برای کارکنان دولت صحیح‌‌ترین روش پرداخت است و طبق قانون باید ٧درصد حداقل حقوق مصوب قانون کار پرداخت شود.

بودجه وزارت بهداشت مطابق رشد سایر سازمان‌ها بسته شود

حریرچی درباره افزایش قیمت‌ها نیز گفت: در زمان افزایش قیمت‌ها و تورم، سازمان تأمین اجتماعی و سایر بیمه‌ها باید نقش خود را در تأمین نیازهای مردم بیش‌تر کنند تا به مردم فشار مالی وارد نشود. بودجه وزارت بهداشت نیز مطابق رشد سایر سازمان‌ها بسته می‌شود. وزارت بهداشت نیز وزارتخانه خدماتی است و بعد از وزارت آموزش‌وپرورش دومین وزارتخانه بزرگ کشور است و تعداد کارکنان زیادی دارد. تقریباً هر رشد بودجه‌ای که برای این وزارتخانه تصویب می‌شود، تمام و یا عمده آن صرف افزایش حقوق کارکنان در سال آینده خواهد شد؛ چرا که همانند سایر کارکنان دولتی برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰درصدی حقوق را خواهیم داشت و برهمین اساس قسمت عمده‌ای از منابع به این بخش منتقل خواهد شد.

امیدواریم طرح تحول سلامت کاهش پیدا نکند

حریرچی با بیان این‌که تاکنون علی‌رغم فشارهایی که بعد از اجرای طرح تحول در سال‌های اول داشتیم، تغییر عمده‌ای در بسته‌های خدمات نداشتیم، گفت: امیدواریم با کمک دولت و مجلس مجبور به کاهش خدمات در بسته‌های خود نباشیم. پیش‌بینی‌های لازم نیز در این بخش انجام شده است. دو اقدام در این زمینه انجام شده است؛ یکی پیگیری برای افزایش مناسب بودجه متناسب با تعرفه و دیگری صرفه‌جویی‌هایی که در داخل سازمان انجام می‌دهیم. با مجاهده و ایثار مدیران و کارکنان قسمت قابل‌ملاحظه‌ای از منابع اجرای طرح تحول را با افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه موجود تأمین می‌کنیم و تلاش می‌شود با حمایت دولت و مجلس، مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.